Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.02.2019.
23:24 >> 23:52h
Vestionline A

Real se provukao u Amsterdamu (VIDEO)

Fudbaleri Real Madrida savladali su Ajaks 2:1 (0:0) u Amsterdamu, u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Meč je obeležila i upotreba VAR tehnologije koja je poništila gol Ajaksa u finišu prvog poluvremena, zbog nedozvoljene pozicije Dušana Tadića.

twitter.com/championsleague
Karim Benzema, trenutak kada francuski napadač postiže gol za 0:1

Ajaks - Real Madrid 1:2 (0:0)

Strelci: Zijeh 75. - Benzema 60, Asensio 86.

Ajaks: Onana - Taljafiko, Blind, De Liht, Mazraui - Šene (Dolberg 73.), De Jong - Van de Bek - Neres, Tadić, Zijeh

Real: Kurtoa - Regulion, Ramos, Naćo, Karvahal - Modrić, Kazemiro, Kros - Žunior, Benzema (Asensio 73.), Bejl (Vaskes 61.)

Mladi amsterdamski tim je bez imalo respekta ušao u duel sa trostrukim uzastopnim prvakom i od starta krenuo ofanzivno ka golu Tiba Kurtoe, uglavnom su diktirali svoj ritam igre, i bili bliži vođstvu na "Johan Krojf Areni".

Predvodio ih je Dušan Tadić koji je izluđivao odbranu Reala, a konstantno je od njega strepeo i Garet Bejl kada se Velšanin vraćao da pomogne svojim defanzivcima.

Upravo je Tadić bio najbliži pogotku, ali nije imao sreće. Posle prvog kiksa Realove odbrane dobio je loptu u kaznenom prostoru, umakao je Ramosu i šutirao skoro za tla, ali pogađa stativu.

Desetak minuta kasnije servirao je Hakimu Zijehu zicer, koji Marokanac ne koristi, da bi u 41. minutu Ajaks konačno uspeo da zatrese mrežu Reala.

Nakon kornera u petercu se odlično snašao Nikolas Taljafiko, koji koristi kiks Kurtoe i odbijenu loptu glavom ubacuje u gol.

Međutim, prvi put u istoriji VAR je upotrebljen u Ligi šampiona i nije obradovao "kopljanike". Sudija Damir Skomina je posle gledanja usporenog snimka konstatovao da je Tadić bio u nedozvoljenoj poziciji, najbliži golmanu Reala koga je pritom i blokirao, pa je poništen pogodak Ajaksa.


Iako je Real imao više šuteva u okvir gola, konstantno vršio pritisak na golmana Onanu sa 11 šuteva, može se reći da je Ajaks nadigrao prvaka Evrope u prvih 45 minuta.

Preuzeli su domaći igrači inicijativu i u drugom poluvremenu ali nisu bili ni približno opasni u završnici kao u prvih 45 minuta.

Real je poveo u 60. minutu golom Karima Benzeme posle sjajnog prodora 18-godišnjeg Vinisijuas Žuniora koji je pobegao Mazruiju i usput "patosirao", a potom naređao još nekoliko igrača Ajaksa i servirao zicer Benzemi koji sa 8-9 metara zakucava loptu u mrežu i postiže 60. gol u Ligi šampiona.

Radovali su se navijači Reala samo 15 minuta, jer je baš toliko minuta pre kraja Hakim Zijeh iskoristio idealno proigravanje Davida Neresa sa leve strane i matira nemoćnog Tiba Kurtou za 1:1.

Real se bez Bejla i Benzeme povukao u završnici meča, Ajaks je preuzeo inicijativu ali je to skupo koštalo "kopljanike". Madriđani četiri minuta pre kraja brzom kontrom stižu do novog vođstva i pobede 2:1 pogotkom rezerviste Marka Asensija.

Vaskes je pronašao usamljenog Karvahala na desnoj strani, koji je prišao kaznenom prostoru i pravovremeno poslao loptu između golmana i defanzivaca Ajaksa, do Asensija koji bio na drugoj stativi i doneo veliku prednost Madriđanima.

U nadoknadi vremena Dolberg je imao stopostotnu šansu za izjednačenje, ali je slabo zahvatio loptu koja je odskočila, a Kurtoa jednom rukom brani.

Revanš meč u Madridu na programu je 5. marta.

Osmina finala LŠ, prvi mečevi:

Sreda:

Ajaks - Real 1:2
(Zijeh 75 - Benzema 60, Asensio 87)

Totenhem - Borusija 3:0 (1:0)
(Son 47, Vertongen 83, Ljorente 86)

Utorak:

M. Junajted - PSŽ 0:2 (0:0)

Roma - Porto 2:1 (0:0)

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online