Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.02.2019.
17:30
Vestionline A

Gol Marina za 6 od 6 na pripremama (VIDEO)

Maribor je u prvom poluvremenu delovao kao najozbiljniji rival Zvezde na ovogodišnjim pripremama. Zvezda je do pobede došla golom Marka Marina u 80. minutu.

twitter.com/crvenazvezdafk
Fudbaleri Zvezde pred duel sa Mariborom

Dvonedeljne pripreme u Turskoj, posle 10 dana boravka na Kipru, završene su za crveno-bele. Šampion Srbije upisao je svih šest trijumfa, za kraj je pobeđen i lider slovenačkog prvenstva.

Dan uoči povratka za Beograd, fudbaleri Crvene zvezde imali su najozbiljniju proveru i generalna proba pred nastavak sezone bila je prava takmičarska utakmica koja je protekla u vrlo tvrdoj borbi.

Crvena zvezda: Borjan - Stojković, Savić, Babić (od 65. Gajić), Rodić (od 75. Hajdin) - Jovičić (od 59. Čaušić), Jovančić - Jirka (od 77. Jevtović), Marin (od 80. Vulić), Vukanović (od 46. Simić) - Boaći (od 65. Pavkov). Trener: Milojević.

Rezerve: Popović, Gajić, Vulić, Pavkov, Nikolić, Čaušić, Simić, Joveljić, Jevtović, Hajdin, Stanojev.

Maribor: Handanović - Klinar, Ivković, Šuler, Viler - Vrhovec, Kreću, Pihler, Hotić - Zahović, Mešanović. Trener: Milanič.

Rezerve: Pirić, Milec, Rajčević, Uskoković, Kolmanič, Dervišević, Felipe Santoš, Žugelj, Kramarič, Tavares i Matko.

Tempo je po navici diktirao jedini strelac Marko Marin, ali su uvodni trenuci proticali bez većih prilika na obe strane. Fudbaleri Zvezde su zapretili u 13. minutu kada su imali dve dobre šanse. Prvo je Jirka sjajno probio, gađao pod prečku i iznudio korner, dok je Jovičić posle prekida gotovo sa iste pozicije snažno šutirao i stavio na iskušenja golmana Maribora Jasmina Handanovića.

Meč je proticao u jakom ritmu, bez mnogo šansi i sa brojim duelima pogotovo na sredini terena. Menjali su mesta na krilu Vukanović i Jirka kako bi crveno-beli bili opasniji, a Borjan je u dva-tri navrata vrlo sigurno intervenisao posle centaršuta sa krila. Po isteku pola sata imao je Borjan i sjajnu paradu kojom sačuvao mrežu posle pokušaja Vrhoveca. Do odlaska na predah viđena je i lepa asistencija Marina koji je prebacio odbranu Maribora, a Vukanović je pravovremeno utrčao i pokušao iz prve, ali je lopta otišla visoko iznad prečke.

Marin je centrirao sa levog krila, ali su zamalo zakasnili i Boaći i Stojković, da bi u 50. minutu bila viđena akcija crveno-belih za aplauze sa tribina u Antaliji. Boaći je izbacio Simića koji je odigrao dupli pas sa Marinom i pronašao Jirku, a on je šutiro iz prve malo iznad prečke.

Mogla je Zvezda da zatrese mrežu rivala iz Slovenije i kada je Marin pronašao usamljenog Stojkovića, on je oštro centrirao, ali je izostala preciznija reakcija Boaćija i Rodića.

Majstorija u režiji lucidnog Marka Marina. Pogotku je prethodio vrlo dobar, snažan šut Simića i odlična odbrana Handanovića, da bi onda bivši nemački reprezentativac sa desne strane ušao u sredinu i spoljnim delom stopala maestralno pogodio donji levi ugao za konačnih 1:0. Nedugo zatim je uz ovacije saigrača otišao na klupu i postarao se da se generalna proba završi trijumfalno.

Povratak u Beograd za crveno-bele zakazan je za subotu, a prvi prvenstveni duel je 16. februara od 16 sati protiv Vojvodine na stadionu "Rajko Mitić".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online