Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 06.02.2019.
12:51
Vestionline A

"Jednog dana ću sigurno biti selektor Srbije"

Bivši trener Crvene zvezde Miodrag "Grof" Božović rekao da će jednog dana voditi i nacionalni tim Srbije.

MN Press
Miodrag "Grof" Božović, dok je sedeo na klupi Zvezde

Crnogorski stručnjak trenutno je na klupi ruskog Krilja Sovjetov, koji u sredu igra prijateljsku utakmicu protiv Partizana u Turskoj.

Draže mu je što su mu rival crno, a ne crveno-beli.

- Neka, bolje je protiv Partizana. Zvezda je moj klub, pa bi bila sada čudna i prijateljska utakmica - rekao je Božović srpskim novinarima u Beleku.

Miodrag "Grof" Božović (50) vodio je Crvenu zvezdu od 2015. do 2017. godine i na njenoj klupi doživeo je značajan uspeh i popularnost, a potom i bolan neuspeh i gubitak titule, nakon kojeg je i otišao.

Božović je "vrteo film" na leto 2015, kada je stigao na "Marakanu".

- Znao sam koliko je nezgodna situacija kada sam dolazio. Napali su me svi posle Kairata, a mi nismo imali formiran tim. Nekim igračima sam lično garantovao da dođu u Srbiju, pojačali smo se i napravili seriju pobeda. Mnogo sam srećan kad vidim da je Zvezda opet velika i moćna, nadam se da tu ima i malo moje zasluge.

Poraz od Ludogoreca u kvalifikacijama za Ligu šampiona još pamti kao bolnu uspomenu i nerado joj se vraća. Crveno-beli pali su u produžetku, pred svojim navijačima, ispustivši značajnu prednost (1:0 i 2:2 iz prvog meča, u Razgradu).

- Dogodile su nam se neke stvari koje nemaju veze sa fudbalom, nezasluženo isključenje Kange... Bila je neverovatna atmosfera, ali od tada ne mogu da čujem ni u kafani pesmu "Pukni zoro". Baš me pogodi... Puno mi je srce što sam video Zvezdu u Ligi šampiona. I gol u takvoj konkurenciji je uspeh, a osvojena su četiri boda. Pobeda nad Liverpulom je najveća za klub od Tokija i Barija. Želim da i u narednoj sezona igra u evropskoj eliti.

Božović još nije zaboravio sezonu 2016/2017 u kojoj je Partizan osvojio titulu.

- Od našeg rivala Partizana stvoren je pritisak u javnosti da nam je titula nameštena. To se pokazalo na kraju ne da nije tačno, već da je bilo sasvim drugačije. Partizan je kroz spinovanje u medijima stvorio negativnu atmosferu i mi na kraju nismo izdržali. Utakmica protiv Voždovca boleće me dok sam živ! Jer tu je bilo svega... Ubacili su nas u svoju mašineriju... Teško mi je palo kada sam čuo da se po Beogradu priča "Grof je izgubio nameštenu titulu". Sramota! Jer ništa od toga nije bilo tačno. Ali, 100 puta izgovorena laž, postane istina!

Na pitanje o reprezentaciji Srbije i njenom aktuelnom trenutku, Božović nije želeo da govori o Mundijalu niti o Ligi nacija, već je samo kratko poručio:

- Sigurno ću jednog dana biti selektor Srbije! - zaključio je Grof.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online