Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 10.01.2019.
23:48
Vestionline A

Levante pobedio Barselonine drugopozivce, Kutinjo potkrepio nadu iz penala (VIDEO)

U prvoj utakmici osmine finala španskog kupa Katalonci izgubili s 2:1, ali su potpuni favoriti u revanšu na svom stadionu za odlazak dalje.

Tanjug/AP
Radost igrača Levantea posle prvog gola

Nema pun mesec od kako je Barselona preslišala Levante s 5:0 na njegovom terenu u utakmici prvenstva. Argentinski as Lionel Mesi je bio trostruki strelac. 

Na prvi meč osmine finala španskog kupa katalonski velikan, četvorostruki uzastopni pobednik takmičenja, na isto to poprište izveo je skoro rezervni tim. Nije doputovao ni Mesi, a ni druga dva strelca u ubedljivoj pobedi 16. decembra urugvajski golgeter Luis Suarez i half Đerar Pike.

Levante, koji je slast pobede protiv Barselone osetio kada ju je na svom stadionu savladao s 5:4 u finišu prošlog šampionata, kada se već uveliko znalo da Katalonci uzimaju titulu prvaka, iskoristio je igračku oslabljenost suparnika da već u 18. minutu vodi s 2:0 pogocima odbrambenog urugvajskog fudbalera Kabaka i španskog krilnog napadača Borhe Majorala. 

Takav rezultat načinio je vezu s antologijskom utakmicom Barselone i Atletika na Nou Kampu u revanšu četvrtfinala potkraj zime 1997. Tada je katalonski tim poslednji put uspeo da pobedi u meču kupa a da je gubio s dva gola razlike. Čak i s tri jer je Milinko Pantić postigao sva tri gola u prvom poluvremenu, jedan i s bele tačke. 

Na 3:2 Barselona je smanjila preko brazilskog asa Ronalda, ali je Pantić zatim još jednom zatresao mrežu. Atletiko i s Veljkom Paunovićem u timu, a s Radomirom Antićem na klupi nije izdržao. Finale utakmice je pripalo domaćinu koji je slavio s 5:4 pobedonosnim pogotkom argentinskog golgetera Huana Antonija Picija u 83. minutu.

Pošto je u Madridu bilo 2:2, dalje je otišla Barsa, kojoj je trofej na kraju i pripao. Bila je to ona sezona u kojoj je katalonski velikan u drugom kolu Kupa pobednika kupova ujesen 1996. igrao s Crvenom zvezdom, a podigao je i taj pehar nekadašnjeg drugostepenog takmičenja UEFA.

Barselona nije dostigla, a kamoli prestigla Levante, ali joj je pogodak Brazilca Felipea Kutinja u 85. minutu iz penala ojačao nadu da će se u revanšu izboriti za odlazak u četvrtfinale.

Bio je to 87. meč Ernestea Valverdea njenoj na klupi. Izgubio je osam puta, a samo su najljući rival Real i Levante postigli po dve pobede. 

Sevilja je bila ubedljiva protiv Atletika u Bilbau. Pobedila je s 3:1, a to joj je prvi uspeh u kup duelima s Atletikom na njegovom terenu. U prvom, 1921, bilo je 1:1, a svih šest potonjih su pripali baskijskom timu.

Osmina finala Kupa Španije

Četvrtak

Atletik - Sevilja 1:3 (San Hoze u 49 - Nolito u 6, Andre Silva u 53, Ben Jader u 77)

Betis - Sosijedad 0:0

Levante - Barselona 2:1 (Kabako u 4, Borha Majoral u 18 - Kutinjo iz penala u 85)

Sreda

Real - Leganes 3:0 (Serhio Ramos iz penala u 44, Lukas Vaskez u 68, Vinisijus Žunior u 77)

Đirona - Atletiko 1:1 (Lozano u 34 - Grizman u 9)

Hetafe - Valjadolid 1:0 (Anhel Rodrigez u 90)

Viljareal - Espanjol 2:2 (Ekambi u 85, Baka u 89 - Darder u 15, Aleks Lopez u 72)

Utorak

Sporting Hihon - Valensija 2:1 (Noblehas u 34, Blekmen u 79 - Danijel Pareho u 45)

Revanši su 16. januara

    

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online