Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 14.12.2018.
14:34
Mozzartsport.com, Vesti online A

" Liverpul treba prvo da počisti svoju kuću "

„ Daleko je Mančester od onoga kakvim sam ga zamišljao“, kaže trener Junajteda pred derbi na Enfildu

EPA/ Peter Powell
Žoze Murinjo:

Žoze Murinjo – Jirgen Klop 3:0. Bar kad se računaju pehari osvojeni otkako se nalaze na Ostrvu.

Šef struke Mančester junajteda je premijernu godinu na klupi Crvenih đavola ukrasio osvajanjem Lige Evrope, Liga kupa i Komjuniti šilda, dok trener Liverpula ne može da se pohvali znamenjima. Zasad.

To je razlog što ga Portugalac uoči najvećeg engleskog derbija podseća da bi trebalo da konačno i on obogati trofejnu salu na Enfildu.

- Ne znam da li su pehari važni, zavisi na koji način gledate. Naravno da smatram da su bitni. Naročito ukoliko imate potencijal da se za njih borite, a još više kad jasno stavite do znanja da vam je cilj da ih osvajate. Kazati samo reda radi da ćete ih napasti nije baš inteligentno. A potpuno druga stvar je izneti taj stav svesno u skladu sa potencijalom kojim raspolažete. Ne pratim medije previše, međutim, koliko se sećam, Jirgen Klop je rekao da mu je cil da prigrabi pehar Premijer lige - jasan je Murinjo.

Posebni je svestan da njegov tim nije ni izbliza na nivou potrebnom da se približi ili uključi u šampionsku trku. Delom zbog krivice uprave, delom zbog sopstvenih zabluda.

- Daleko je Junajted od onoga kako sam ga zamišljao. Baš daleko. Od prvog dana znate svoj potencijal i da vaša želja je usklađena sa potencijalom, jer svako može da kaže da ide na pobedu, ali potpuno druga stvar je reći to i biti svestan potencijala kojim raspolažeš.

Mada, Englezi ne bi bili Englezi kad ne bi podsetili Murinja kako je Mančester letos uložio samo 70.000.000 funti u jačanje igračkog kadra, dok je Liverpul istresao 168.000.000 funti. Između ostalog, zato su Crveni na vrhu tabele.

- Ne radi se samo u novcu koji je Liverpul potrošio u prethodnom prelaznom roku, već u nizu drugih detalja. Niti je samo o trošenju para, niti u ulaganju u obnovu ugovora sa postojećim igračima, jer jedan tim podrazumeva mnogo drugih stvari. Ekipa u fudbalu vam je kao kuća. A kuća ne podrazumeva samo kupovinu nameštaja. Prvo morate da počistite kuću, da je doradite, a tek onda kupite najbolji mogući nameštaj i tek onda ste spremni da u tom domu živite - slikovito je objasnio strateg Junajteda.

Uveren je da može da odbije nalet jednog od najboljih napadačkih trozubaca Evope: Salah-Firmino-Mane.

- Prošle sezone smo ostvarili dva pozitivna rezultata protiv Liverpula. Dobili smo ih na Old Trafordu 2:1, a pre toga nismo izgubili četiri meča. Mada, sve je to prošlost. Ono što se desilo nema veze sa onim što će biti u nedelju. Moja obaveza je da držim pažnju igračima na naredni susret, jer je važniji od svih prethodnih - dodao je Žoze Murinjo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online