Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.12.2018.
19:31 >> 23:15h
Vestionline A

Bar je bilo lepo dok se Sveti German od Pariza povijao pred Zvezdom (VIDEO)

U poslednjem kolu Lige šampiona "crveno-beli" izgubili na krcatoj "Marakani" od Pari Sen Žermena s 4:1.

 
EPA/Srdjan Suki
Marin u padu čuva loptu od Kimpembea

Zvezda - Pari Sen Žermen 1:4 (0:2)

0:1 Kavani u 9, 0:2 Nejmar u 39, 1:2 Gobeljić u 55, 1:3 Markinjos u 73, 1:4 Mbape u 89.

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Stojković, Degenek, Rodić, Čaušić, Jovančić, Marin (od 85. Joveljić), Ben, Simić (od 72. Ebisilio), Pavkov (od 72. Boaći). Trener: Milojević.

Pari Sen Žermen: Bufon, Kerer, Kimpembe, Tihago Silva, Bernat, Markinjos, Verati (od 82. Rabio), Nejmar, Mbape, Di Marija (od 88. Draksler), Kavani. Trener: Tuhel (Nemačka).

Zvezda je uzdignuta čela završila debitantsko učešće u Ligi šampiona, iako je u njenoj poslednjoj utakmici do punog izražaja došla klasa francuskog prvaka, protivnika joj pred krcatim stadionom. Možda se posle prvog poluvremena strahovalo da će "crveno-beli" da još jednom protiv "svetaca" prođu kao bosi po trnju (na Parku prinčeva 6:1) budući da je delovalo da neuhvatljivi Mbape i lucidni Nejmar mogu da urade šta god požele i kad god požele.

Međutim, od početka drugog poluvremena pa petnaestak minuta nadalje Zvezda je neprestano opsedala gol Pari Sen Žermena. Njegova odbrana je prvi put u utakmici pala na iskušenja. Gol je visio u vazduhu. Bila je to ona Zvezda kakvoj se njena publika nada i u godinama koje dolaze, a hrabra igra s potpunom inicijativom je krunisana pogotkom Gobeljića.

Tada su se "crveno-beli" skroz potrošili. U jeku njihove nade da mogu i da izjednače, u Borjanovom kaznenom prostoru  na centaršut je iznikao Markinjos koji je pokopao i poslednju nadu. Mbape, svetski prvak s Francuskom, dao je poslednji gol za Parižane, ali neće ostati upamćen po njemu koliko po neuhvatljivoj brzini. Demonstrirao ju je kod prvog pogotka kada je umakao Stojkoviću kao brzi voz.

Zvezdini navijači su najzad, posle mnogo godina strpljenja, imali priliku da pogledaju utakmice s tri vrhunske ekipe u vodećem klupskom takmičenju evropskog fudbala. Pari Sen Žermen je ipak pokazao mnogo više od Napolija i Liverpula. Pokazao je da njegov fudbal ima više dimenzija koje su protkane majstorstvom pojedinaca.  

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Kraj utakmice na "Marakani"

Liverpul pobedio Napoli taman s koliko mu je trebalo da prođe u osminu finala - 1:0 pogotkom Salaha. 

89`: 1:4 - Nejmar je proigrao Mbapea koji je imao vremena da se namesti za šut iskosa, dijagonalno u Borjanov donji desni ugao.

73`: 1:3 - Nejmarov centaršut iz slobodnog udarca Markinjos je glavom snažno poslao iza nemoćnog Borjana. Bio je najviši u skoku sa 7-8 metara.

72`: Dvostruka izmena u Zvezdi. Umesto Pavkova Boaći, a umesto Simića Ebisilio.

69`: Na drugoj strani posle slobodnog udarca, skraćenog kornera, koji je izveo Marin, više od odbrane francuskog tima skočio je Jovančić, ali je loše zahvatio loptu glavom.

68`: Najviši u skoku na centaršut bio je Kavani, ali je pucao preko gola.

55`: 1:2 - Zvezdi se isplatila inicijativa. Neprekidne napade je krunisao Gobeljić koji je centaršut na drugoj strani dočekao volejom koji je završio u bliži Bufonov ugao. Tijago Silva je glavom skrenuo loptu taman da je Zvezdin bek dočeka iz prve.

53`: Dve velike prilike za Zvezdu. Prvo je na Stojkovićev oštar centaršut Ben šutirao glavom tik pored gola, a zatim je zamalo na povratnu loptu Simića kratak bio Pavkov da je sprovede u gol.

52`: Nekoliko minuta Zvezda vrši pritisak. Prvi put na meču odbrana francuskog tima je na iskušenjima.

Prvi put od kako joj je trener Milojević Zvezda je primila dva gola na svom stadionu.

Počelo je drugo poluvreme. Nema izmena.

Poluvreme. Francuski prvak je demonstrirao klasu. Zvezda tek s nekoliko tračaka nade u protivnapadu.

Na Enfildu Liverpul vodi protiv Napolija s 1:0 golom Salaha u 34. minutu.

39`: 0:2 - Nejmar je potvrdio klasu. Primio je loptu iskosa, a onda je pobegao Stojkoviću pa i Degeneku, varkom šuta je uštedeo vreme da Borjan padne, a onda ga je rutinski savladao.

31`: Dve šanse za goste, ali je Borjan oba puta dobro reagovao. Prvo je odbranio Nejmarov šut. U nastavku akcije opasno je pripretio i Di Marija, ali je lopta prošla pored desne stative.

27`: Pavkov je dobio žuti karton pošto je nesmotreno potkačio Kimpambea.

9`: Mbape je prohujao pored Stojkovića po desnoj strani. Kavani je pratio njegov prodor pa je ubačenu loptu po zemlji lako sproveo u gol. Njemu je ovo 50. utakmica u Ligi šampiona.

EPA/Srdjan Suki
Tvorci vođstva: Radost Mbapea i Kavanija na "Marakani"

7`: Francuski tim pritiska od početka. Stojković je u posladnji čas presekao pas Nejmara ka Mbapeu koji bi se u soprotnom našao oči u oči s Borjanom. Prethodno je Mbape pao u Zvezdinom kaznenom prostoru ali nije bilo govora da je to penal.

2`: Prvi korner na meču izveli su gosti, ali su Zvezdini igrači otklonili opasnost.

Utakmica je počela

Igrači su prošli kroz čuveni tunel "Marakane" i evo ih na igralištu. Rukovaće se kapiteni Stojković i Brazilac Tijago Silva.

Objavljeni su sastavi.

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Stojković, Degenek, Rodić, Čaušić, Jovančić, Marin, Ben, Simić, Pavkov.

Pari Sen Žermen: Bufon, Kerer, Kimpembe, Tihago Silva, Bernat, Markinjos, Verati, Nejmar, Mbape, Di Marija, Kavani.

Atmosfera pola sata pre početka

Autobus sa posadom Pari Sen Žermena stigao na "Marakanu", a s njim i Nejmar.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Que estilo em neymarjr muito gato ?. . #Neymar #neymarjr #neymarjunior ?#psg

Објава коју дели BrUnA & NeYMAR (brumarblesseds) дана 11. Дец 2018. у 11:20 PST

Autobus sa "svecima" krenuo je iz Hajata ka Zvezdinom stadionu.

Popunjava se i boks gde će biti smešteni gostujući navijači koji ulaze na stadion uz nadzor žandarmerije.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online