Utorak 19. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 11.12.2018.
12:17
Vestionline, mondo.rs A

Terzić: Zvezda je čuvar pravoslavlja

Direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić dao je intervju francuskom "Mondu" u kojem je govorio i o istrazi koja se vodi u Francuskoj zbog sumnje da je meč PSŽ - Zvezda namešten i da se neki funkcioner obogatio za 5 miliona evra.

MN Press
 

Autor teksta je u uvodu napisao ovo:

- U Srbiji sada fudbalski vlada Crvena zvezda, koja je preuzela to mesto od svog najvećeg rivala Partizana, koji je bio omiljeni klub bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića i koji je bio nepobediv. Da vam iskreno kažem, niko ne zna ko, zapravo, vodi ta dva kluba. Jedno je sigurno: ne postoji vlast kojoj nije stalo.

U razgovoru za "Mond", Terzić je između ostalog, Zvezdu izjednačio sa Srbijom i pravoslavljem(?!).

- Crvena zvezda nije samo fudbalski klub. To je ideologija, filozofija i nacionalni simbol. Zvezda je čuvar srpskog identiteta i pravoslavne religije.

O istrazi koja se vodi protiv Crvene zvezde u Francuskoj, a povodom ubedljivog poraza od Pari Sen-Žermena (1:6) i sumnjama da je neki čelnik Zvezde, na osnovu dojave, uplatio novac u kladionici i zaradio 5 miliona evra za 5+ golova, Terzić je rekao:

- UEFA će morati da otkrije ime tog ludaka koji je izmislio celu priču, koja je ukaljala i ugled Zvezde i Lige šampiona. U tu priču ne bi poverovalo ni šestogodišnje dete.

Nastavio je:

- Sve je pogrešno, ali prihvatili smo da ispitamo mogućnost da je neko ukaljao ime našeg kluba i države. Podneli smo tužbu za klevetu. Povratak u Ligu šampiona je bila prilika da promovišemo klub i zemlju, da promenimo sliku o nama, a sve je uprljano. Za srpsku javnost, ta istraga je još jedan dokaz klevete, a žrtva je naš fudbal. Srpski fudbal nije ni bolji, ni lošiji nego francuski. U našem fudbalu nema korupcije, sve je to pitanje percepcije. Loša slika o našem fudbalu je stvorena jer su mnogi ljudi bez razloga uvučeni u blato. Političari su koristili svoju poziciju da blate ljude i smeštaju im zbog ličnih interesa. A u Srbiji kada je neko u zatvoru, mi na to ne gledamo isto kao vi u Francuskoj - rekao je Terzić.

Novinar francuskog lista je u tekstu podsetio i da je prvi operativac Crvene zvezde, kao predsednik Fudbalskog saveza Srbije dve godine bio u bekstvu kada je za njim raspisana međunarodna poternica zbog pronevere i zloupotrebe položaja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online