Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 03.12.2018.
16:46
G. A. - Vestionline A

Siti i Liverpul udvoje jure rekord iz 1978.

Još triput se desilo u istoriji glavne engleske lige da dva tima budu bez poraza posle 14 kola.

EPA/Lindsey Parnaby
I Sane (Mančester siti) i Mane (Liverpul) bez gorčine poraza u Premijer ligi ove sezone

Kada je rezervista Ros Barkli u šestom minutu nadoknade vremena postigao izjednačujući pogodak za Čelzi protiv Mančester junajteda na "Stamford Bridžu", a tako i postavio konačan rezultat, prvi put se u Premijer ligi dogodilo da tri tima budu bez poraza i posle devet kola. Išli su barabar još po tri utakmice, a onda je Čelziju došao crni petak. Izgubio je na Vembliju od gradskog rivala Totenhema s 3:1.

U Premijer ligi je posle toga odigrano još jedno kolo, ovo minulog vikenda, a gorčinu poraza i dalje nisu osetili šampion Mančester siti, koji vodi s 38 bodova, i njegov prvi pratilac Liverpul s 36. Siti je kod kuće lako izašao na kraj s Bornmutom (3:1), a njegova prednost bi bila i nešto veća da se u gradskom derbiju mreža nije zatresla u petom minutu i sedmoj sekundi nadoknade meča. "Redsi" su u stotom duelu s Evertonom u prvenstvu na svom Enfildu pobedili s 1:0 čudnim pogotkom kojem su kumovali i golman gostiju Pikford i prečka, a strelac Origi se samo našao na pravom mestu u pravo (zaostavno) vreme. 

EPA/Nigel Roddis
Ko će prvi da se spotakne: Liverpulov trener Jirgen Klop i strateg Sitija Đozep Gvardiola

U istoriji vodeće engleske lige, koja se do pokretanja takmičenja pod imenom Premijer liga (1992/93) zvala Prva divizija, još triput se desilo da vodeći dvojac ne zna za poraz u po 14 utakmica od početka sezone. Prethodna dva puta to je bilo 1990. i 2007, a u oba slučaja glavne uloge su igrali Arsenal i Liverpul.

Pre 11 godina Liverpul je posle osam pobeda i šest remija poklekao u 15. kolu kao gost Redinga (3:1). Arsenal je i tada ostao neporažen, ali je njegovoj seriji došao kraj u sledećoj utakmici. Izgubio je kao gost Midlsbroa (2:1).

U sezoni 1990/91, kada je Arsenal bio prvak, a Liverpul vicešampion, londonski tim je bio nepobediv do 24. kola (15-8-0). Ruku podruku su i onda išli u prvih 14 mečeva, a onda su "redsi", koji su tada poslednji put igrali kao šampioni, pali na - Hajberiju. Arsenal ih je na svom nekadašnjem stadionu potukao s 3:0.

Pre 40 godina dogodila se najduža serija nepobedivosti dva tima od starta. Evertonu i braniocu titule Notengem Forestu niko nije uzeo meru u prvih 16 kola. Evertonov niz je potrajao još tri utakmice, a Notingem je u 17. kolu poklekao na Enfildu s 2:0. Liverpul je u toj sezoni bio prvak Engleske, a poraženi u meču s njim šampion Evrope, što je ponovio i dogodine. Na tron domaćeg fudbala nije došao više nikad.

Mančester siti i Liverpul imaju priliku da u sledećem kolu, već u utorak i sredu, načine drugu najdužu zajedničku seriju nepobedivosti u glavnoj engleskoj ligi. I jedni i drugi su gosti. Prvak ide na megdan Votfordu, a drugoplasirani je gost Barnlija.

U gostima će igrati i u 16. kolu, za vikend, kada bi mogli da stanu rame uz rame s Evertonom i Notengem Forestom iz 1978. Liverpul se sastaje s Bornmutom, a Siti će biti na velikom iskušenju protiv Čelzija na Stamford Bridžu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online