Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 28.11.2018.
19:39 >> 23:16h
Vestionline A

Napolijev mat u tri poteza i utisak da Zvezdi treba još jedan Marin (VIDEO)

Na San Paolu u Napulju u meču pretposlednjeg kola u C grupi Lige šampiona naš prvak je izgubio s 3:1.

EPA/Ciro Fusco
Mertens postiže svoj prvi gol, kasnio je Babić

Napoli - Zvezda 3:1 (2:0)

1:0 Hamšik u 10, 2:0 Mertens u 34, 3:0 Mertens u 52, 3:1 Ben u 57.

Stadion San Paolo. Gledalaca: 42.000. Sudija: Hesus Hil (Španija).

Napoli: Ospina, Maksimović, Albiol (od 46. Hisaj), Kulibali, Rui, Hamšik, Alan, Ruiz, Kaljehon (od 86. Rog), Mertens, Insinje (od 78. Zjelinski). Trener: Milojević.

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić, Srnić (od 64. Jovančić), Krstičić, Ben, Marin, Simić (od 78. Ebisilio), Stojiljković (od 46. Joveljić). Trener: Ančeloti.

Fascinantni autsajder grupe, kako je Napolijev trener Karlo Ančeloti nazvao Zvezdu, nije bio fascinantan na San Paolu, ali nije fascinirao igrom ni Napoli, potpuni favorit u meču s njom. Jednostavno, italijanski vicešampion je večeras imao dva raspoložena igrača od klase, a našem prvaku fali bar još jedna uzdanica kakva je Marin.

Pobednik je odlučen u tri poteza. Mimo njih Napoli i nije imao prilike zbog kojih bi moglo da se kaže da mu je izmakla i ubedljivija pobeda. Kod sva tri gola italijanskog tima zatajio je po neki igrač iz Zvezdine odbrane, a to su Napolijevi strelci neumoljivo kaznili.

Kod prvog gola Hamšik je umakao Gobeljiću, kod drugog Babić je kasnio da omete Mertensa, a kod trećeg, kojim je Mertens postigao stoti gol u dresu Napolija, u kojem igra šestu sezonu, belgijski napadač je kao tane umakao Degeneku.

Kako je krenulo, dobro se završilo. Kako su padali Napolijevi pogoci, a tek što je počelo drugo poluvreme bilo je 3:0, izgledalo je da će Zvezda da doživi još jedan debakl u gostima u Ligi šampiona. Međutim, Benova spretna realizacija samo pet minuta posle domaćinovog trećeg pogotka učinila je da "crveno-beli", koji su u Napulju posle dugo vremena u Evropi igrali u kompletno crvenoj opremi, budu ravnopravni do kraja meča.

Utisak je da Zvezdi, koja je kadrovski i te kako bila oslabljena (Stojković, Savić, Boaći i Čaušić su povređeni, junak pobede protiv Liverpula Pavkov je rovit pa kao da nije ni dolazio na Apenine), i inače nedostaje još jedan Marin. Oba poteza iz kojih se neštopovoljno izrodilo po našeg prvaka bili su iz njegove glave i noge.

U prvom poluvremenu, pri 1:0, sjajno je proigrao Simića, koji je imao i bolje rešenje iskosa pred Ospinom, a Benu je pripremio pola gola vanserijskim dodavenjem pored nekoliko Napolijevih nogu.

U poslednjem kolu, 11. decembra, Zvezda je domaćin Pari Sen Žermenu. U šesnaestinu finala Lige Evrope s trećeg mesta ići će samo ako savlada francuskog prvaka, a Napoli pobedi na Enfildu. Teška rabota.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Kraj utakmice

90`: Ebisilio je uputio dugu dijagolanlu koju je Marin volejom unutrašnjim delom stopala poslao u Ospinino naručje.

85`: Ebislijev šut sa oko 20 metara dobro je prodrmao Ospinu koji je morao da se baci u svoj donji levi ugao.

71`: Posle pogotka Zvezda je sasvim ravnopravan takmac.

57`: 3:1 - Zvezda je smanjila preko Bena. Kada se činilo da je propala Zvezdina prilika da ičini nešto, jer je lopta predugo ostala u Marinovim nogama, ovaj je ipak našao pukotinu u Napolijevoj odbrani da je doturi Benu koji je iz prve poslao loptu u suprotni Ospinin donji ugao.

52`: 3:0 - Ponovo je neumoljiv bio Mertens. Vešto je primio loptu koju mu je uputio Hamšik, dao je sebi for, umakavši Degeneku, a onda ju je reskim udarcem poslao u gornji desni Borjanov ugao.  Zvezdin golman je tek malo zakačio loptu prstima. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online