Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 18.11.2018.
10:52
Vestionline A

Još poređenje pa stavljamo tačku: Kako je panenku izveo Mitrović, a kako njegov "uzor" Depaj (VIDEO)

Neodoljiva zavodljivost najčuvenijeg načina da se izvede penal u fudbalu holandskom reprezentativcu je na licu nacrtala osmeh, a našem "?".

EPA/Koen Van Weel
Razočarani Mitrović se pita "šta mi je to trebalo?"

Panenka - to je pravac u fudbalskoj umetnosti. Njegov rodonačelnik, čehoslovački reprezentativac po čijem je prezimenu i nazvan, izvršio je veliki uticaj na pokolenja.

Od kada je 1976. reprezentaciji na do tada neviđen način da se golman savlada s bele tačke doneo titulu evropskog prvaka na "Marakani" poslednjim penalom u seriji protiv Zapadne Nemačke nema tog fudbalera koji nije bar pomislio da se u tom pravcu ostvari i na otvorenoj sceni. Najodlučniji su to i učinili, znajući da idu po ivici koja razdvaja majstorstvo i bledu kopiju.

U zamku panenke upao je i Aleksandar Mitrović. Kada je s mnogo samopouzdanja zgrabio priliku da s bele tačke dotuče Crnu Goru, kojoj je nekoliko minuta ranije i zatresao mrežu u meču Lige nacija na Zvezdinom stadionu (2:1), poslao je loptu iznad prečke. Da to bude panenka, kaže, odlučio se u poslednjem trenutku. 

Inspirisao ga je holandski reprezentativac Memfis Depaj, koji je, takođe u utakmici Lige nacija dan ranije, čuvenim udarcem zapečatio sudbinu svetskog prvaka Francuske u Roterdamu (2:0). Elegantni gol panenkom, koji je sjajnog golmana Igoa Lorisa zatekao u nemoći, iscrtao je Depaju slavodobitnički osmeh od uva do uva, a našem rasnom napadaču znak pitanja u glavi. Mitrović je posle utakmice priznao da se kaje zbog svoje lude glave i da mu više nikada neće pasti na pamet da posegne za panenkom.

Ima dana za megdana, ali Mitrovićev jalov pokušaj oči u oči s crnogorskim golmanom Petkovićem ne pokazujte Antonjinu. Neka rodonačelnik umetnosti ostane pod lepim utiskom da je njegov najbolji sledbenik Španac Serhio Ramos. 

Evo i pogledajte, dok stavljamo tačku na "slučaj panenka", kako je taj udarac izveo naš as, a kako njegov inspirator Depaj.

   

POVEZANE VESTI

Nedelja 18.11.2018. 17:38
Panenku, inače i lično znam. Igrao sam protiv njega. Bio je poznat (kasnije, u Austriji) i po izvođenju slobodnih udaraca. Mnogima je zagorčao život. Svima, osim meni (a ja sam bio golman). Ja bih mu uvek, samo sklonio živi zid. Dakle, lice u lice...I nikada mi nije daop gol. A privatno, kada bi razgovarali, uvek je pretio...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online