Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 11.11.2018.
13:53
Vestionline A

Alkaser - osam golova za prvih 218 minuta. To Bundes liga nije videla (VIDEO)

Španski napadač nastavlja da trese mreže u dresu Borusije iz Dortmunda.

EPA/Friedemann Vogel
Alkaser postiže pogodak protiv Bajerna

I Bundes liga ima svog Pjonteka. Kao što je poljski napadač, koji je ovog leta stigao u Đenovu iz Krakovije, neumoljivo rešetao protivničke mreže u prvih nekoliko utakmica u italijanskom prvenstvu, to u nemačkom šampionatu čini Španac Pako Alkaser (25). Njega je Barselona pozajmila Borusiji, a ispostavlja se da su i klub iz Dortmunda i sam Alkaser doneli sjajnu odluku jer je njegova karijera dospela u zapećak od prelaska iz Valensije u redove katalonskog velikana 2016.

U svom golgeterskom dostignuću Alkaser se na kraju proslavio i kao strelac pobedonosnog pogotka protiv najvećeg rivala. Borusija je u 11. kolu savladala Bajern na svom stadionu s 3:2. Višestrukom uzastopnom nemačkom prvaku se deseilo prvi put posle 2000. da izgubi u utakmici u kojoj je dva puta vodio. Onda je to bilo protiv Šalkea u Gelzenkirhenu baš na današnji dan, isto s 3:2.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#Bayern vs #Dortmund! What a match #Lewandowski #Reus #Alcacer Sigueme melouz18 Via soccerworldhd710x

A post shared by Merco (melouz18) on Nov 10, 2018 at 1:45pm PST

Alkaser je doneo veliku radost "žutom zidu" u 73. minutu. U igru je ušao 14 minuta pre nego što je manirom rasnog strelca prebacio loptu preko Bajernovog golmana Manuela Nojera.

O utakmici su kreativci napravili kratki animirani film.

Španski napadač je debitovao za Borusiju u trećem kolu i odmah je dao gol kada je u Dortmundu savladan Ajntraht (3:1). Od tada zbog povrede nije bio u kombinaciji za dva meča (Hofenhajm, Herta), a jedan je proveo na klupi (Nirnberg). Na ostalih pet nije bio strelac samo kada je Borusija u prošlom kolu kao gost pobedila Volfzburg (1:0).

Suma sumarum, na šest mečeva postigao je osam golova, a samo je protiv Štutgarta (kao i protiv Volfzburga) zaigrao od početka. Ukupno je na terenu proveo do sada 218 bundesligaških minuta. Ne zaboravimo da je jedan gol postigao i u Ligi šampiona, kada je Borusija kod kuće preslišala Monako s 3:0.   

Još samo jednom igraču je pošlo za rukom da osam puta zatrese mrežu u svojih prvih šest utakmica u prvenstvu. Bio je to napadač Hamburgera Gert Derfel (79). On je to učinio u prvoj sezoni Bundes lige (1963) pa je i logično što mu se ti pogoci knjiže kao debitantski. Inače je u seniorskom timu HSV-a, u kojem je i ponikao, zaigrao 1960.

Ali, njemu je za to postignuće trebalo 520 minuta. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online