Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 31.10.2018.
11:27
Vestionline A

Najlošiji start Njukasla još od 1898 - kada je kraljica Viktorija vladala Britanijom!

Konji i kočije bili su sredstvo transporta na ulicama, tabloid Dejli mejl koštao je pola penija, kraljica Viktorija je bila na britanskom tronu već 61 godinu... Njukasl je debitovao u najboljem društvu engleskog fudbala, a nije uspeo da pobedi u prvih 10 utakmica, kao i sada.

commons.wikimedia.org
Kraljica Viktorija, na tronu Ujedinjenog Kraljevstva bila je od 1837. do 1901. godine

Španac Rafa Benitez je danas kralj Tajnsajda (oblasti na severoistoku Engleske u kojoj je Njukasl najveći grad), ali čini se da je na putu da izgubi bitku. Prosečan životni vek krajem 19. veka iznosio je 44 godine, ali gledanje popularnih "svraka" u ovoj sezoni može vam oduzeti nekoliko godina života ako ste njihov navijač.

Subotnja utakmica u gostima protiv Sauthemptona više je izgledala kao priprema za Čempionšip sledeće godine. Meč je bio bez života, bez radosti i bez golova. Tih 90 minuta života navijači nikad neće moći da vrate.

EPA/Lindsey Parnaby
Fudbaleri Njukasl junajteda

Ipak, Benitez je posle meča rekao da je zadovoljan bodom, ali na taj način njegov tim neće ostati u elitnom rangu engleskog fudbala. Vlasnik Njukasla Majk Ešli - inače neprijatelj broj 1 na severoistoku Engleske - takođe je bio na tribinama i prisustvovao je još jednoj lošoj partiji svog kluba.

Španskom menadžeru je jasno da nema tim za velika dela i jedino mu ostaje da bude strpljiv i da se nada da će u januarskom prelaznom roku Ešli "odrešiti kesu" i dovesti neophodna pojačanja kako bi navijači "svraka" i sledeće godine imali priliku da na Sent Džejms parku gledaju Salaha, Azara, De Brujnea i ostale zvezde Premijer lige.

Benitez je nagovestio da će ostati u klubu ako u sledećem prelaznom roku bude imao na raspolaganju dovoljno novca da dovede igrače koji su mu potrebni.

- Moramo da budemo mentalno jaki i da izdržimo do januara, kada ćemo, nadam se, pojačati ekipu i onda videti gde se nalazimo. Veoma je važno da budemo pozitivni - istakao je Benitez, čiji je najveći uspeh u trenerskoj karijeri trofej Lige šampiona sa Liverpulom 2005, kada su "crveni" u nezaboravnom finalu savladali Milan posle penala, iako su na poluvremenu gubili sa 3-0.

Za to će mu biti potrebno mnogo sreće, jer ono što su njegovi igrači pokazali u prvih 10 utakmica ne uliva mnogo poverenja.

EPA/Nigel Roddis
Menadžer Njukasl junajteda Rafa Benitez

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online