Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 29.10.2018.
15:05
Vestionline A

Ronaldo: Evo zašto sam otišao iz Reala!

Jedan od najboljih fudbalera sveta Kristijano Ronaldo objasnio zašto je odlučio da napusti Real Madrid posle 9 godina. O optužbama za silovanje: "'Pakuju' mi priče, ali istina će izaći na videlo".

EPA/PETER POWELL
Kristijano Ronaldo, od letos igrač Juventusa

Odluka Kristijana Ronalda da ode iz Real Madrida i pređe u Juventus za 100 miliona evra minulog leta odjeknula je poput atomske bombe.

Ronaldo je u prošlosti uvek govorio da je igranje za Real Madrid ispunjenje njegovog sna, a svojim golovima i igrama značajno je doprineo da klub za vreme dok je nostio "kraljevski dres" osvoji 15 velikih trofeja, uključujući četiri titule prvaka Evrope i dve titule prvaka Španije.

Nakon što su se u kancelarijama stadiona "Santjago Bernabeu" ili negde drugde dogovorili da se raziđu, Kristijano Ronaldo je potpisao za Juventus, a Real Madrid je saopštio da je Ronaldo prodat, jer je sam zatražio transfer.

U intervjuu koji je objavio "Frans fudbal" (France Football), međutim, Ronaldo otkriva pravu pozadinu ovog transfera. On kaže da je to uradio zbog Florentina Pereza, predsednika Reala, čiji se odnos prema njemu promenio!

- Osetio sam u klubu, pogotovo kod predsednika (Pereza), da me više ne tretiraju kao što su u počecima ili prethodnih godina. U prvih 4, 5 godina mog ugovora, osećao sam se da sam to ja, ispunjen, da sam Kristijano Ronaldo. Ali, potom mnogo manje. Predsednik me je gledao drugačijim očima, kao da im više nisam neprocenjiv - rekao je 33-godišnji Ronaldo i nastavio:

- Tada sam počeo da razmišljam o odlasku. Čitao sam potom da sam ja tražio da idem. Bilo je delom i toga, ali istina je da sam stekao utisak da predsednik više ne želi da me podrži. Da sam želeo mnogo novca, da je o tome reč, pa otišao bih u Kinu, gde bih zarađivao pet puta više nego u Juventusu ili u Realu. I nisam došao u Juventus zbog novca. Zarađujem isto kao u Madridu. Razlika je u tome što me je Juventus zaista želeo. To su mi otvoreno rekli i pokazali mi.

Kaže i da njegov odlazak nema veze sa odlukom trenera Zinedina Zidana da napusti Real.

Čovek koji je postigao 44 gola za Real prošle sezone i osvojio novu titulu prvaka Evrope i dalje žali što nije dobio "Zlatnu loptu" - za najboljeg igrača, što bi mu bilo treća godina uzastopno.

- Mislim da sam je zaslužio... Da sanjao sam da dobijam "Zlatnu loptu" po šesti put i tako prestižem Lionela Mesija.

Upitan za aktuelnu istragu u vezi sa optužbama za silovanje jedne devojke u Majamiju 2009. godine, Ronalda ponavlja da odlučno odbacuje sve te tvrdnje.

Ronaldo o "silovanju": Savest mi je mirna

- Naravno da ta priča utiče na moj život. Imam partnerku, četvoro dece, majku, sestre, brata, familiju sa kojom sam veoma blizak. Da ne pominjem svoju reputaciju... Zamislite samo kako izgleda to kad te neko optuži za silovanje. Znam ko sam i šta sam i šta sam sve uradio u životu. Istina će izaći na videlo. A oni koji me kritikuju ili po svaku cenu žele da moj život stave "u izlog", koji prave sav taj cirkus... e, oni će svi videti!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online