Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 24.10.2018.
11:23 >> 11:25h
Vestionline A

Degenek Englezima: Igramo srcem, a ne zbog novca

Fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek za britanske medije ispričao je svoju interesantnu životnu priču i prokomentarisao stanje u svom trenutnom klubu.

twitter.com/bccsport
Miloš Degenek, na konferenciji za medije

Degenek, koji je rođen u Kninu, a kao dete se preselio Srbiju, pa u Australiju čiji je sada reprezentativac, vratio se u "svoj dom" letos potpisavši za Zvezdu.

Miloš je za BBC pričao o svom detinjstvu, ratu u Jugoslaviji, odlasku u Australiju i svemu što ga je zadesilo od malih nogu.

Celu Miloševu priču i o tome kako je od bežanja od rata postao heroj Zvezde pročitajte u tekstu Na traktoru bežao od rata i bombi, a sada je heroj Zvezde.

Degenek je otkrio svoju ljubav prema Zvezdi koja je nastala i pre nego što je postao fudbaler.

- Ne samo ja, već moja cela porodica (navija za Zvezdu). U selu iz kojeg smo došli svi su navijali za Zvezdu, to mi je porodično. Moja cela familija navija za Crvenu zvezdu i nadam se da će tako nastaviti i moja deca. Zvezda je 2002. došla u Sidnej i ja sam je gledao. Praktično svaki dan sam išao na Zvezdin sajt kako bih gledao video klipove njihovih treninga. Sve vreme sam motrio dešavanja jer sam oduvek voleo taj klub, i to se neće promeniti - rekao je Degenek.

Zvezdin odbrambeni "bedem" se uporedio sa jednim od najboljih u istoriji, Leom Mesijem.

- Za svakoga postoji taj jedan klub koji će voleti i podržavati. Možete igrati za koliko klubova hoćete, ali u realnosti postoji samo jedan klub koji stvarno volite i to je onaj uz koji ste odrasli. Čak i Lionel Mesi ima to u vidu Njuels Old Bojsa, iako voli Barselonu i tamo će već 18 godina.

Miloš se toliko selio da nije siguran gde mu je "kuća", ali ističe da se lepo oseća u klubu u kojem se istorija veoma ceni.

- Ovo je moja kuća, ali i nije. Imam dosta pomešanih osećanja oko toga. Ovde je istorija dosta bitna. Klub je osvojio Ligu šampiona, a to ne može svako - dodao je australijski reprezentativac.

Za kraj, Degenek je imao poruku za sve ljubitelje fudbala - Crvena zvezda igra srcem.

- Napoli i PSŽ nisu nikad osvojili Ligu šampiona. Svi ti klubovi imaju finansijsku sposobnost da osvoje šta god žele, kada god to žele. Mi igramo srcem, ne igramo zbog novca već zbog poštovanja. Kada šetam ulicom uvek osetim neku pozitivnu energiju od ljudi - zaključio je Degenek.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online