Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.10.2018.
15:43
Vestionline, b92.net A

Le Talek smiruje Francuze: Lažna slika, Zvezda je ozbiljan klub

Damijen le Talek, fudbaler Monpeljea i nekadašnji prvotimac Crvene zvezde, pričao je za francuske medije o šampionu Srbije.

EPA/MARTIN DIVISEK
Damijen Le Talek, u dresu Zvezde

Dres crveno-belih nosio je od 2016. do 2018. godine i ima samo lepe uspomene iz prestonice Srbije. Le Talek kaže da su "delije" vatreni navijači, ali i da nisu opasni.

Stvorena je pogrešna slika o pristalima kluba iz Ljutice Bogdana, a mediji u Francuskoj već nekoliko dana unazad pišu kako u Pariz dolazi 2.000 ozloglašenih huligana.

- Klub je obnovljen, sve je promenjeno, postao je veoma atraktivan. U pitanju je ozbiljan klub, sa veoma dobrim navijačima. Oni su vatreni, ali nisu opasni kao što svi pričaju. Oni ne idu na gostovanja da prave nerede ili bilo šta drugo. To nije tačno. Igrali smo u Ligi Evrope prošle sezone i nije bilo nikakvih nemilih događaja ni kod kuće, niti na strani. Uvek je bilo veoma dobro. Ali oni prave fantastičnu atmosferu, to je sigurno. Na Parku prinčeva će sve biti u redu. Oni će biti u manjini, između ostalog i jer nisu imali pristup velikom broju ulaznica. Ali na Marakani će biti nešto sasvim drugo. Biće vrlo, vrlo vruće, to je mogao da oseti Napoli u prvom kolu. Ali kada kažem vruće, pričam o izvanrednoj atmosferi koja će biti takva da će joj se čak i igrači Pari Sen Žermena diviti. To je daleko od neprijateljstva. Neprijateljstvo se dešava tokom derbija sa Partizanom, u Evropi oni nemaju ništa protiv protivničkih igrača - rekao je Le Talek, a prenosi "France football".

Nekadašnji štoper crveno-belih dao je i analizu pred duel sa Pari Sen Žermenom.

- Vrlo su kompaktan tim koji ne prima mnogo golova i ima sjajnog golmana Milana Borjana. Zajedno sa njim to je bila najbolja odbrana u Ligi Evrope prošle sezone. Bez obzira na to što je Boaći povređen, tu je Ben, koji je postigao puno golova u kvalifikacijama. Ne sme mu se ostaviti mnogo prostora. Ovog leta su doveli Marka Marina, koga svi poznaju. Morate ih ozbiljno shvatiti, jer mogu da budu veoma komplikovan protivnik i vrlo opasni iz kontranapada, to je njihovo oružje. Oni su već ispunili san plasmanom u Ligu šampiona, ali ukoliko im se ukaže šansa, oni je neće propustiti - rekao je fudbaler Monpeljea.

Pred susret Crvene zvezde i Napolija mediji širom sve prenosili su sliku iz tunela, navodeći da je put do stadiona "jeziv".

- U pitanju je lažna slika. Tunel je preuređen kada smo se plasirali u Ligu Evrope. Sada je sređen, stavljena je podloga. Tačno je da je malo dugačak put od svlačionice do terena, ali ništa neobično. Tačno je da je bilo svuda grafita kada sam stigao, ali u tom tunelu se ne dešava ništa čudno - jasan je bio Le Talek.

Utakmica između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde igra se od 18.55 na stadionu "Park prinčeva".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online