Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 02.10.2018.
19:29
Vestionline, crvenazvezdafk.com A

Milojević: I Pari Sen Žermenu smemo da pogledamo u oči

Zvezdin trener kaže da zna koji je stil njegovog kolege Tuhela, jer agresivni presing na odbranu primenjuje i s timom francuskog prvaka kao što je i s Majncom i Borusijom iz Dortmunda.

EPA/Julien De Rosa
Milojević na pres-konferenciji u Parizu

 

Uoči utakmice drugog kola Lige šampiona s Pari Sen Žermenom u Parizu (sreda, 18.55 časova) Zvezdin trener Vladan Milojević ukazuje da je i Park prinčeva jedan od hodnika kroz koji "crveno-beli" treba da se vrate na stare staze slave.

- Sigurno da igramo protiv rivala o kome ne treba previše trošiti reči, nema mnogo toga što bih rekao a da nije već rečeno. Pari Sen Žermen je protivnik koji zaslužuje poštovanje svetskog fudbala i ne samo da je favorit u grupi sa Liverpulom, već i među glavnim kandidatima za osvajanje Lige šampiona. Želeli smo da igramo Ligu šampiona, i prošle i ove sezone imamo uzlaznu putanju što se tiče evropskih utakmica i to me jako raduje. Velika je čast i meni i igračima što smo uspeli da ovako veliki klub sa Balkana, možda i najveći, dovedemo da igra ovako veliku utakmicu - rekao je Milojević.

Zvezdin strateg ističe da, iako je rival šampion Francuske, nema velike razlike u pripremi utakmice.

- Na meč gledamo kao i na svaki do sada, tako smo se i pripremali, uz sav repsekt prema ekipi Pari Sen Žermena. Nećemo se plašiti nikoga, nema razloga za to i borićemo se kao i do sada. Daćemo sve od sebe i prevashodno želim da uživamo, jer je ovo za nas iskustvo više, pošto ovakve utakmice nam omogućavaju da rastemo kao ekipa, i igrači takođe. Verujem u svoj tim, Crvena zvezda se nalazi u Ligi šampiona i ne mogu da kažem da mi je drago, već samo da sam jako ponosan što je tu gde jeste. To apsolutno zaslužuje. Mislim da će u budućnosti biti stalni učesnik Lige šampiona.

Milojević odlično zna sve kvalitete protivnika u drugom kolu Lige šampiona.

- Znamo dobro ko je Nejmar i u svakom slučaju mislim da je PSŽ skup fenomenalnih pojedinaca. Ne bih bilo koga izdvajao, to je odličan tim i kao kolektiv. Dobro je vođen od strane mladog trenera Tomasa Tuhela koji pravi fenomenalne rezultate i spada u sam vrh trenerskog posla. Bilo bi pogrešno ako bi se igra svodila samo na učinak jednog igrača. Tuhel je i sa Majncom i sa Borusijom Dortmund, odabirom brzih igrača i jakim presingom, pokušavao da što pre dođe do poseda u protivničkoj odbrambenoj trećini. To je njihov stil i to neće menjati ni protiv nas. Mi imamo jedan plan i videćemo samo što se tiče odabira igrača u kakvom ćemo sastavu izaći na teren. Nekada pokušavate da igrate na jedan način, ali budete onemogućeni, i zato sve to treba uzeti u obzir - naveo je trener šampiona Srbije i osvrnuo se na to što naši navijači ne mogu da budu na tribinama Parka prinčeva.

- Imamo najvatrenije navijače, zna se dobro koliko nam znače, oni su velika naša snaga. Voleo bih da su sa nama, jer uvek doprinose pobedama, a i za navijače PSŽ-a bi bio doživljaj da vide strastveno navijanje koje samo oni mogu da prirede.

EPA/Julien De Rosa
I Vujadin Savić je istakao da se Zvezda nije uplašila jačine rivala

Trener Zvezde je analizirao i potencijalni razvoj u grupi C.

- Napoli je odigrao nerešeno sa nama i nijednoj ekipi neće biti lako sa nama. Svakog protivnika ćemo gledati u oči, ovo je za nas početak vraćanja u lepu prošlost i nadamo se isto takvu budućnost. Zvezda treba da pripada samom kremu evropskog fudbala. Mnogo veći giganti nisu uspeli da se vrate, ali mislim da je ovo Zvezdin početak vraćanja na stare staze slave. PSŽ i Liveprul su najbliži prolasku dalje, ali ima još utakmica, fudbal je totalno nepredvidiv.

Milojević se za kraj osvrnuo na povredu Ričmonda Boaćija, odnosno na učinak El Fardua Bena u crveno-belom dresu.

- Ben je doneo dosta toga dobrog i njegovi kvaliteti nisu bili sporni. Apsolutno se uklopio u ekipu, jedan je od bitnih igrača Crvene zvezde. Trenirao sam ga i u Grčkoj, i mogu da kažem da je u poređenju sa tim periodom napravio korak više i pred njim je svetla budućnost. Boaći nije odradio nijedan trening i ovo jeste značajna utakmica za nas, ali je moj princip da treba da igraju samo 100 odsto spremni momci. U razgovoru sa medicinskim timom nismo želeli ništa da rizikujemo, jer ima još mnogo mečeva ispred nas. Znali smo da će Boaći biti spreman verovatno tek posle reprezentativne pauze - završio je Milojević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online