Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 26.09.2018.
18:53
Vestionline A

Blagotvorna pobeda Zvezde posle loše igre u derbiju

U meču petog kola Superlige koji je bio odložen zbog obaveza "crveno-belih" u kvalifikacijama za Ligu šampiona u Kruševcu je savladan Napredak s 3:0.

twitter.com/crvenazvezda_en

Napredak - Zvezda 0:3 (0:2)

0:1 Gobeljić u 15, 0:2 Simić u 19, 0:3 Jevtović u 88.

Napredak: Nik. Petrović, Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Nem. Petrović, Eskić (od 85. Jović), Kostić, Ndiaje, Vulić, Vukanović, Zec (od 59. Alivodić). Trener: Kosanović. 

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Babić, Degenek, Gobeljić, Jovičić, Jovančić, Ben (od 90. Meleg), Ebisilio (od 83. Milić), Simić (od 76. Jevtović), Pavkov. Trener: Milojević. 

Zvezda je pregrmela Kruševac, tamo gde je u prošloj, šampionskoj godini pretrpela jedini poraz. Pobeda ima blagotvorno delovanje na nju kako bi stvari došle na svoje mesto posle loše igre u 158. "večitom derbiju". 

"Crveno-beli" su, dok dlanom o dlan, stekli vođstvo s 2:0. Ta prednost im je omogućila da nadalje kontrolišu razvoj događaja na terenu takmičarskom igrom na sredini, što im je glavna odlika pod trenerom Milojevićem. Utakmica će najviše biti upamćena po sjajnom pogotku Gobeljića, koji je zario topovski projektil u levi gornji ugao tima iz kojeg je došao u Zvezdu. Možda je taj gol najpre osvežio lepo sećanje nekadašnjem beku "crveno-belih" Krmpotiću, koji je na sličan način savladao Borotu u onom derbiju na Stadionu JNA kada je Šestić nasamario Partizanovog golmana.

Drugi gol dao je Simić, koji je u ovoj utakmici dobio šansu od njenog početka. U prvom poluvremenu više i nije bilo uzbuđenja.

U drugom delu Napredak se okuražio, a i nije više ni imao šta da čeka. Domaćin je bio uporniji. Zvezda mu je prepustila loptu, vrebajući priliku samo iz protivudara. Napretkova napadačka igra na njegovu žalost nije urodila plodom, iako je pred Borjanovim golom bilo nekoliko izglednih situacija.

Domaćin je preko Eskića, koji je u prošloj sezoni doneo Napretku bod na Marakani pogotkom u poslednjem minutu (1:1), pogodio i prečku. Ovo je treći meč uzastopce na kojem se ona tresla iznad Borjana, sada udarcem glavom, posle topovskih pokušaja Napolijeve zvezde Insinjea i Partizanovog mladog asa Pantića.

U jeku Napretkovih pokušaja da uhvati tračak nade Zvezda je postigla još jedan gol. Slobodan udarac je sjajno izveo Jevtović, koji je igrao u poslednjoj trećini drugog poluvremena.

U sledećem 10. kolu, za vikend, Zvezda dočekuje lučansku Mladost, a Napredak Čukarički.

Tabela: Zvezda 25, Radnički 20, Partizan 20, Čukarički 18, Mladost 18, Napredak 13, Rad 13, Vojvodina 12, Mačva 10, Zemun 9, Bačka 9, Proleter 8, Voždovac 8, Radnik 7, Spartak 7, Dinamo 3.

Kraj utakmice

88: 3:0 - Zvezdina kontra je prekinuta prekršajem na oko 25 metara. Oboren je Ben. Jevtović je iz slobodnog udarca šutirao precizno pored živog zida u donji levi ugao Napretkovog golmana.

81: Vukanović je niti šutirao niti centrirao pa je propala još jedna prilika za domaćina. Ušao je do pred sam Zvedin gol, a njegovu neodlučnu loptu po zemlji Borjan je prihvatio u ruke. Da je Napretkov igrač odigrao povratnu na peterac, Zvezdin gol bi ostao nebranjen.

79: Eskić je glavom na centaršut u Zvezdin šesnaesterac pogodio prečku. Lopta je opet došla do njega. Pokušao je nogom u padu, ali je to završilo preko gola. Zvezdina prečka se trese na trećoj utakmici uzastopce.

76`: Prva izmena i u Zvezdi. Jevtović ulazi umesto Simića.

73`: Zvezda kontroliše razvoj događaja na terenu. Lopta je češće u nogama Napretka, a "crveno-beli" vrebaju šansu iz protivnapada. Sada su izveli jedan takav u tri-četiri poteza. Ben je ipak dobio loptu više u stranu ali ju je sustigao. Ubacio je spoljnom prema Jovićiću na drugoj stativi. Ovaj je šutirao preko gola, ali je bio i ofsajd.

64`: Zbog oštrog starta žuti karton dobija Pavkov.

62`: Napredak uporniji u drugom poluvremenu, ali nema iyglednih prilika pred Zvezdinim golom.

59`: Prva izmena na meču. Umesto Zeca u timu Napretka je Alivodić.

50`: Borjanu žuti karton zato što je igrao rukom izvan kaznenog prostora. Lopta je preletela Degeneka na koju je krenuo i Zvezdin golman, koji uobičajava da igra trećeg beka jer ga često ne drži mesto. Kapiten Napretka Vulić je iz slobodnog udarca šutirao tik pored leve stative.

47: Goebeljić se našao na zemlji pošto ga je Ndiaje u doskoku potkačio laktom po glavi.

Počelo je drugo poluvreme. Odmah je bio kratkotrajni prekid utakmice zbog baklji Zvezdinih navijača koje su ubačene na teren iza Napretkovog gola u drugom poluvremenu.

45`: Napredak je imao nekoliko tiki-taka dodavanja ispred Zvezdinog šesnaesterca, ali nije stvorena prilika za gol.

43`: Pavkov šutira s ivice šesnaesterca preko gola. Položaj tela mu i nije bio za šut, a bolje rešenje mu je bilo da je uposlio Jovančića koji mu je došao s desne strane.

32`: Napredak pokušava sve što može ne bi li zapretio, a ne može mnogo. Ovakve situacije Zvezda lako drži pod kontrolom.

19`: 2:0 - U strelce se upisao vrlo brzo i Simić. Dobio je loptu od Bena, a Napretkovog golmana je matirao iskosa kroz noge. Posle blage terenske inicijative šampion blickrigom stiže do velike prednosti u Kruševcu.

15`: 1:0 - Gobeljić je dobio kratku loptu iz slobodnog udarca. Raspalio je kao iz topa s 25 metara, a ona se zarila u rašlje njegovog bivšeg kluba. 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online