Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 24.09.2018.
20:29
Vestionline A

Karijus još jednom o finalu: "Kriv je Serhio Ramos"

"Niko ne može da zna da odnos moje povrede i grešaka. Španac mi nije poslao izvinjenje", rekao je nemački golman, tragičar finala.

EPA/SEDAT SUNA
Loris Karijus, sada golman Bešiktaša

Kijevsko finale Lige šampiona zauvek će ostati upamćeno zbog nekoliko detalja.

Pre svega, zbog trećeg uzastopnog trijumfa Real Madrida, zbog spektakularnog gola Gereta Bejla, zbog povrede i ranog izlaska Mohameda Salaha, kao i zbog definitivnog tragičara utakmice - golmana Liverpula Lorisa Karijusa.

Nemački čuvar mreže u 51. minutu je pogodio Karima Benzemu loptom u nogu i ona se odbila u mrežu. Potom je bez načina da reaguje gledao kako Bejl daje prelep gol, a onda je pogrešio i u 84. minutu, jer je pogrešno postavio ruke i praktično sproveo loptu u sopstvenu mrežu, takođe posle udarca Velšanina.

U danima i nedeljama posle utakmice, u Liverpulu su mahali nalazima lekara iz SAD, koji su tvrdili da je Karijus doživeo potres mozga u jednom duelu sa kapitenom Reala Serhijom Ramosom i da je zbog toga loše reagovao tokom utakmice. Prethodno su Španca optužili da je (namerno) povredio i Salaha.

Lider "kraljevskog kluba" odgovorio je na te optužbe ironičnom porukom da "provere da li je Roberto Firmino ostao zdrav", slične poruke iz Engleske smenjivale su se čitavog leta sa Ramosovim odbranama, zaključno sa njegovom tvrdnjom "da mu je savest mirna", koju je izrekao ovog septembra u Londonu.

Ipak, da svaki razgovor o tom finalu neizbežno vodi ka Ramosu dokazano je i ove nedelje, u Karijusovom intervjuu za nemački magazin "Bild".

- Mislim da sam postigao veliku stvar time što sam napustio u finalu i neću dozvoliti bilo kome da mi to pokvari - izjavio je golman, koji je u međuvremenu otišao iz Liverpula u Bešiktaš, nakon što je izgubio mesto u Klopovom timu.

- Prošla sezona je bila sjajna i imala je nesrećno finale. Ali u sportu morate da uzdignete iznad razočaranja. Niko ne može da zna odnos povreda koje sam doživeo i grešaka na terenu. To nije moj izgovor, to je samo objašnjenje - naglasio je Karijus.

- Ne znam da li me je Serhio Ramos povredio namerno, samo on to zna, ali to nije važno. Nikad mi se nije izvinio. Rezultati testova na kojima sam bio pokazali su da mi je vid bio oštećen. U normalnim uslovima ne bih mogao da objasnim te greške - dodao je golman koji je ove jeseni otišao u Tursku da "traži" staru formu i važnije od toga - samopouzdanje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online