Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 18.09.2018.
13:18
Vestionline, mondo.rs A

Šabanadžović: Anćelotija sada neće spasiti magla!

Član najslavnije generacije Crvene zvezde Refik Šabanadžović naglasio je da će crveno-beli izvući pozitivan rezultat protiv Napolija na startu Lige šampiona.

twitter.com/turnirprijateljstva
Refik Šabanadžović, član Zvezdine generacije koja je osvojila LŠ

Refik Šabanadžović, nekadašnji fudbaler Zvezde koji je osvojio titulu prvaka Evrope u Bariju, prošetaće večeras "počasni krug" na stadionu "Rajko Mitić" pred početak ovogodišnje Lige šampiona, za razliku od selektora Bosne i Hercegovine Roberta Prosinečkog, koji zbog obaveza neće biti na "Marakani".

- Spremam se upravo, let mi je popodne i putujem u Beograd - rekao je Šabanadžović na početku razgovora.

Zvezda je posle 26 godina ponovo u evropskoj eliti - u grupnoj fazi Lige šampiona izvukla je verovatno najtežu, ali i najbolju grupu, u zavisnosti od ugla posmatranja.

- Apsolutno se slažem. Najteža grupa jeste o čemu svedoče imena Liverpula, Pari sen Žermena i Napolija, ali i najlepša. Liverpul, po meni može da ode do kraja ove sezone i osvoji evropsku titulu, a ne treba posebno trošiti reči o "svecima" iz Pariza, koji imaju fantastičan tim. Napoli takođe, u samom vrhu italijanskog fudbala. Ali, velika je stvar igrati protiv takvih timova za sve u klubu, za sve navijače.

On smatra da Zvezda može u Beogradu protiv Napolija (21 čas, TV Arena sport) da izbori pozitivan rezultat.

- Napoli je, uz dužno poštovanje, slabiji tim od Liverpula i Pari sen Žermena, tako da momci treba da daju sve od sebe i hrabro izađu na teren. Očekujem pozitivan rezultat, a to je i nerešen ishod. Uveren sam da Zvezda neće izgubiti, ali i ako izgubi, bitno je časno i pošteno odigrati, pa onda publika nema nikakvih zamerki.

Šabanadžović je mišljenja da iako su gosti iz Italije favoriti, ima i Zvezda svoje adute u večerašnjem susretu.

- Pun stadion, navijači i dobra atmosfera. Pobeda nad Salcburgom dala je dodatno samopouzdanje, odlično vođenje trenera Vladana Milojevića stvorilo je kolektivni duh koji su pokazali u većini mečeva u Evropi. Pokazali su i karakter vrativši se u Salcburgu posle 0:2.

Šabanadžović je igrao i na čuvenoj utakmici protiv Milana 1988. godine, koja je prekinuta zbog magle pri rezultatu 1:0 za Zvezdu, a u ponovljenom susretu sutradan, gosti su remizirali (1:1) i prošli dalje. Taj meč je pominjao i trener Napolitanaca Karlo Anćeloti uz konstataciju da je Zvezda "fascinantni autsajder".

- Zvezda jeste autsajder, tu je Anćeloti u pravu, ali jeste i fascinantna i opasna. Igrao sam protiv njega na toj čuvenoj utakmici u kojoj je magla spasila Milan. Zna Anćeloti šta je "Marakana", nije im ni tada bilo lako, a neće ni večeras Napoliju. Mislim da ga ovog puta neće spasiti magla - zaključio je nekadašnji igrač crveno-belih.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online