Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.09.2018.
15:05
M. Topalović - Vesti A

"Orlići" na putu za Italiju

Pohod ka EURO 2019. u Italiji mlada reprezentacija Srbije počela je pobedama 4:0 u meču sa Gibraltarom i 2:0 u Skoplju protiv Makedonije. Izabranici Gorana Đorovića sve golove postigli su u prvih 45 minuta! Posle 3:2 protiv Rusije (uz remi "zborne" 0:0 na svom terenu u meču sa Jermenijom) moglo se naslutiti da nas očekuje pozitivan rasplet.

MN Press
Nisu svi na okupu: Selektor Goran Đorović

Srbija je nastavila u istom ritmu (1:0 Jermenija i 6:0 Gibraltar) i sa učinkom od šest pobeda i gol razlikom 19:3 predstavlja ozbiljnu silu (maksimalan učinak imaju još samo Španija i Francuska u kvalifikacijama.

U slučaju trijumfa i u naredne dve utakmice, a prva je u petak u Novom Sadu protiv Makedonije (sa Rusima se igra u Nižnjem Novgorodu, 10. septembra) "orlići" će i definitivno overiti kartu za završni turnir kao prvi u grupi. Makedonci su osvojili samo tri boda, jasno je da na "Karađorđu" u Novom Sadu svi očekujemo još jedan trijumf.

Za potrebe ove utakmice selektor A tima Mladen Krstajić se odrekao Marka Grujića i Luke Jovića, za koje je prirodnije da igraju za "orliće". Međutim...

- FSS je izašao u susret molbi Herte, kako bi se Grujić što bolje aklimatizovao na novu sredinu, a umesto povređenog Petra Mićina (Udineze) selektor Đorović je na spisak reprezentativaca naknadno uvrstio igrača Vojvodine Aleksandra Mesarovića - rekao je tim-menadžer "orlića" Nemanja Smiljanić na treningu reprezentacije u FC "Vujadin Boškov".

Đorovićev izbor

GOLMANI: Boris Radunović (Kremoneze), Filip Manojlović (Panionios), Dragan Rosić (Mladost Lučani);

ODBRANA: Milan Gajić (Bordo), Miladin Stevanović (Čukarički), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Aleksa Terzić (Crvena zvezda), Vukašin Jovanović (Bordo), Svetozar Marković (Partizan), Erhan Mašović (Trenčin), Srđan Babić (Crvena zvezda), Nemanja Ćalasan (Spartak);

SREDINA: Danilo Pantić (Partizan), Uroš Račić (Valensija), Luka Adžić (Anderleht), Aleksandar Mesarović (Vojvodina), Lazar Ranđelović (Radnički Niš), Aleksandar Lutovac (Rad).

NAPAD: Luka Jović (Ajntraht), Igor Zlatanović (Radnik), Ivan Šaponjić (Benfika) i Filip Stuparević (Voždovac).

Grujić je Hertu pojačao u poslednjim danima prelaznog roka pošto je Liverpul pristao da ga pozajmi na godinu dana.

- Napravili smo dobru podlogu u prethodnim utakmicama. Imamo maksimalan učinak i dosta samopouzdanja - kaže Luka Adžić, novi fudbaler Anderlehta, koji čeka pravu šansu u prvom timu "kraljevskog kluba" iz Belgije.

O narednom rivalu?

- Makedonce smo pobedili u Skoplju, ali nisu za potcenivanje. Tada smo igrali u najjačem sastavu. U timu su bili Milenković, Živković, Radonjić i Grujić. Sada imamo nove momke. Pokazali su agresivnost i kompaktnost. Moramo da budemo ozbiljni od početka. Ne sme biti opuštanja i potcenjivanja. Dva naredna duela su presudna za plasman na EURO, što je naš cilj - zaključio je Luka Adžić.

Ono što je primetno je da ima dosta igrača iz domaće Superlige, a verovatno će neki od njih i debitovati u nekom od dva susreta.

Grupa 7

Petak, 7. septembar

Austrija - Jermenija 
Srbija - Makedonija

Utorak, 11. septembar

Makedonija - Jermenija
Rusija - Srbija
Gibraltar - Austrija 

1. Srbija               6 6 0 0 19:3 18
2. Rusija               7 5 1 1 17:7 16
3. Austrija            6 4 0 2 15:4 12
4. Jermenija         7 2 1 4 5:11 7
5. Makedonija      6 1 0 5 6:13 3
6. Gibraltar           8 1 0 7 1:25 3

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online