Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 31.08.2018.
20:00
M. Topalović - Vesti A

Mališani iz dijaspore u kampu "Deki 5" (17): Golmanska koža nije tesna

Nije bilo puno srpske dece iz Skandinavije u kampu "Deki 5". Među retkim polaznicima koji su stigli sa severa Evrope je Nikola Simić iz Stokholma.

Vesti
Jedva čeka utakmice: Nikola je siguran na golu

- Znam da se zovem i prezivam kao naš poznati glumac - pomalo stidljivo kaže očigledno perfektno vaspitani Nikola, koji je smiren i komunicira odmerenim rečenicama.

Gde treniraš?

- Klub je Segertorp i poznat je po radu sa mlađim kategorijama na kome se sve bazira.
Nikola je golman i nema dilemu ko mu je uzor.

- Manuel Nojer je najbolji. Vratio se posle povrede i još dugo će uspešno braniti. U kampu "Deki 5" treninzi za golmane su sadržajniji i interesantniji od onih na koje sam navikao u Švedskoj. Puno sam novog naučio i jedva čekam utakmice koje su prava provera. Siguran sam da ću pozitivno iznenaditi Turčina Haruna koji me trenira u Segertorpu - izjavio je on.

Iz kampa u Despotovac

- Moji su poreklom iz Despotovca. Imam tamo baku, deku, brojnu rodbinu i redovno ih posećujem. Bio sam pre, a ići ću i posle kampa "Deki 5". Rođen sam u Švedskoj, pa mi prija svaka poseta Srbiji.

Nikola se u Stokholmu druži sa Srbima i Šveđanima. Na treninge ga vode roditelji.
- Nije daleko, stignemo za desetak minuta.

O kampu "Deki 5" ima samo reči hvale.

- Stvarno je lepo u kampu. Ovaj je najbolji od svih u kojima sam bio u Švedskoj, odnosno Stokholmu. Prvi put sam odvojen ovako od porodice i nije mi teško. Možda malo prvog dana, ali sve je prošlo u najboljem redu. Brzo sam se opustio i kao i drugari prihvatio obaveze koje zahtevaju plan i program - priča Nikola.

Nikola kaže da mu nedostaje mlađa sestra koja trenira rukomet, koji je vrlo popularan u Švedskoj.

Časovi srpskog

Nikolina karkateristika je perfektno poznavanje našeg jezika.
- Idem na časove srpskog jezika. U školi ih imamo posle redovne nastave. U redovnom razredu sam jedini Srbin, a na časove srpskog nas dolazi četvoro. Mlađi su i stariji od mene, a i u kući sa mamom i tatom govorim samo na srpskom jeziku.

Vesti
Uz loptu otkako je prohodao: Đorđe na treningu

Odlikaš iz veznog reda

Đorđe Komatović je rođen 2004. godine, uskoro kreće u osmi razred, iako puno vremena provodi u druženju s loptom to ga ne sprečava da bude i odličan učenik. Svoju "ispovest" počinje konstatacijom:

- Loptu, samim tim i fudbal, volim od kada znam za sebe!

Super se slaže sa cimerom Miloradom, druženje će nastaviti i posle kampa "Deki 5", iako je Milorad u Nemačkoj, a Đorđe u švajcarskom mestu Arau.

- Upoznali smo se u kampu, nikoga nisam poznavao pre dolaska na Zlatibor. Mislio sam da će mi to možda biti najveći problem. Na sreću, prevario sam se.

Kako si saznao za kamp "Deki 5"?

- Brat od tetke, koji živi pored nas u Arauu, čuo je i javio nam. Ni tren se nisam dvoumio, a mama i tata odmah su mi rekli da mogu da idem. Kamp je u svakom smislu za mene otkrovenje. Ništa slično nisam doživeo. Zato bih voleo da dođem i iduće godine.

Ko zna da li ćeš tada trenirati?

- Sigurno hoću. Fudbal mi je veoma važan. Imam podršku roditelja i sestre Katarine koja je odbojkašica.

Karijeru je počeo u klubu Arau, a sada je član Volena.

- Putujem 20 minuta, na smenu me voze mama i tata. Treneri su Italijani Travaljaro i Riko i potpuno su nam posvećeni kao i momci koji su radili sa nama u kampu "Deki 5".

Da li u Volenu ima još srpske dece?

- Ima dosta Makedonaca i dečaka iz eks JU republika. Jedini sam Srbin, ali to nije problem. Družimo se bez obzira na poreklo.

Emotivna majka

Nerviraju li se roditelji kad vide modrice?
- Mama više, jer je emotivnija, a tata je navikao. Mama je poreklom iz Kraljeva, a tata iz Beograda.

Đorđe je po vokaciji vezni fudbaler, a idol mu je Argentinac Mesi.

- Navijam za Barselonu i Zvezdu. Redovno gledam utakmice kad nemam obaveze u školi i treninge.

 

Sutra - Mališani iz dijaspore u kampu "Deki 5"(18): Zaigraću ponovo za Srbiju
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online