Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 30.08.2018.
17:31 >> 22:07h
Vestionline A

Bešiktaš preko Partizana do Lige Evrope

Fudbaleri Partizana ubedljivo izgubili u revanš meč plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope protiv turskog velikana Bešiktaša, 3:0 (2:0).

fkpartizan.rs
Fudbaleri Partizana pre početka večerašnjeg duela

- Bešiktaš se plasirao u Ligu Evrope, Partizan ove sezone bez grupne faze...

- Kraj utakmice!

- 92. minut - Izveo je Rikardo Kvarežma slobodan udarac sa nekih 25 metara ali bez većih problema za Stojkovića.

- 88. minut - Odličan udarac glavom Domagoja Vide i još bolja odbrana Vladimira Stojkovića.

- 86. minut - Gohan Tore menja odličnog Čanera Erkina.

- 80. minut - Nikolić dobija žuti karton na sredini terena zbog koškanja sa jednim igračem domaćih. Sve to se dešavalo ispred sudije Hategana.

- 77. minut - Na klupu odlazi defanzivni vezista Gari Medel, uz ovacije tribina. Umesto njega na teren će Tokoz.

- 69. minut - GOL! 3:0 za Bešiktaš! Opet Pepe!

Ponovo portugalska kombinacija, Kvarežma - Pepe. Krilni fudbaler centrirao je iz slobodnog udarca, a Pepe je sjajnim udarcem glavom savladao Stojkovića, koji je bio nemoćan.

- 62. minut - Poslednja izmena u Partizanu, Sejduba Suma menja Ivanovića.

- 56. minut - Danilo Pantić i Goran Zakarić sjajno su kombinovali. Crnogorski igrač sjajno je prošao po desnoj strani, potom je loptu dodao do Pantića koji je snažno šutirao. Ali je lopta pogodila stativu, Bešiktaš je imao dosta sreće.

- 48. minut - Prvi Partizanov šut! Gađao je Pantić, a golman Bešiktaša Utku izbacio loptu u korner.

- 46. minut - Umesto Markovića ulazi napadač Nemanja Nikolić.

- Počelo je drugo poluvreme...

fkpartizan.rs
Danilo Pantić i Rikardo Kvarežma

- Poluvreme...

- 45. minut - GOL! 2:0 za Bešiktaš!

Ozjakup postiže pogodak i tako udvostručuje prednost turskog kluba. Odlično su kombinovali on i Larin, odbrana Partizana očajno je reagovala i igrač koji je ušao s klupe dovodi Bešiktaš u odlično poziciju za prolaz.

- 42. minut - Miletić je za sekund zakasnio da ukliza pred Ozjakupom i zato je dobio žuti karton.

- 37. minut - GOL! 1:0 za Bešiktaš! Pepe!

Šćekić je napravio faul na oko 30 metara od gola, Kvarežma je centrirao kroz sredinu, a Pepe skočio visoko i poslao loptu iza Stojkovića. Zavukao se Portugalac iza leđa trojici igrača crno-belih i potpuno sam pogodio.

- 32. minut - Ozjakup je centrirao sa desnog boka, Pepe je u trku uspeo da zahvati loptu, ali niko od njegovih saigrača nije bio u srcu šesnaesterca da isprati ovaj napad.

- 27. minut - Izmena kod domaćih, Ozjakup menja Ujsala, koji nije mogao dalje da nastavi duel.

- 24. minut - Prvi ozbiljniji napad Partizana!

Kombinovali su Gomeš, Ivanović i Zakarić, ali je na kraju sve to izgledalo sporo, propala je dobra prilika da se dođe do opasne situacije.

- 12. minut - Prvo je Kvarežma odlično centrirao a Gonul glavom šutirao malo preko gola.

Odmah nakon toga je usledio novi napad kada je Ujsal loše zahvatio loptu.

- 8. minut - Prvi prekid. Šćekić je glavom udario Ujsala i prošao lošije od rivala. Vezisti Partizana je stavljena mreža na glavu, da bi držala zavoj, koji mu je odmah stavljen. Crnogorac je morao i da zameni dres, jer mu je prethodni bio previše krvav.

fkpartizan.rs
Aleksandar Šćekić

- 4. minut - Posle kornera Bešiktaš je uputio prvi prvi šut ka golu Partizana, ali nije to bilo ozbiljno i Stojković je lako reagovao.

- Utakmica je počela...

Bešiktaš: Utku – Gonul, Pepe, Vida, Adrijano – Medel, Arslan, Ujsal, Erkin – Kvarežma, Larin.

Partizan: Stojković - N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. R. Miletić - Zdjelar, Šćekić - Zakarić, Pantić, Ivanović - Rikardo.

Sudija: Ovidiju Hategan

Srpski vicešampion gostuje na "Vodafon parku" i mora da postigne gol jer je u prvom susretu u Beogradu rezultat bio nerešen – 1:1.

Trener "crno-belih" Zoran Mirković najavio je paklenu atmosferu u Istanbulu, ali i istakao da njegov tim ima šanse da drugu godinu uzastopno bude deo grupne faze Lige Evrope.

- Očekuje nas jedna teška utakmica protiv velikog protivnika. Neće nas zavarati loši rezultati Bešiktaša u poslednje vreme, znamo o kakvoj ekipi je reč. Bešiktaš ima povoljan rezultat iz prve utakmice, ali nismo došli sa belom zastavom. Vidimo svoju šansu u sutrašnjem duelu - rekao je Mirković novinarima u Istanbulu.

On je dodao da će atmosfera u najvećem turskom gradu biti paklena.

- Očekujem pakleni ambijent, nadam se punom stadionu i prazniku fudbala - dodao je Mirković.

Strateg Partizana neće moći da računa na povređenog Marka Jankovića, koji nije uspeo da se oporavi od ozlede zadnje lože koju je zaradio u prvom meču, kao ni na Nebojšu Kosovića koji je suspendovan zbog dva žuta kartona.

Vladimir Stojković će se vratiti među stative posle rođena ćerke, dok verovatno za Sejdubu Sumu neće biti mesta u startnoj postavi, već će prednost dobiti Đorđe Ivanović koji je bio starter u poslednjoj prvenstvenoj utakmici.

- Partizan dolazi da nas iznenadi, ali nećemo mu to dopustiti u našoj kući. Pobedićemo protivnika i izboriti mesto u Ligi Evrope. Prvi meč je bio veliki izazov, ako pogledamo 1:1 imamo prednost, ali idemo po trijumf na našem terenu bez razmišljanja šta je bilo - naveo je trener Šenol Guneš.

S druge strane, u tim Bešiktaša vraćaju se Rajan Babel, Džermejn Lens i Alvaro Negredo, ali na ruku našim igračima idu dešavanja u turskom klubu.

Naime, Bešiktaš je već nedeljama uzdrman zbog slabe forme, a sve je eskaliralo porazom od Antalije 3:2 proteklog vikenda, kod kuće. Međutim, poraz i loša igra nisu najveći problem istanbulskih "crno-belih", već loši unutrašnji odnosi u timu.

Problem prave najveća zvezda tima Rikardo Kvarežma, te Tolgaj Arslan, koji su bili besni na trenera Senola Guneša nakon što ih je izveo iz igre.

Obojica igrača su pozvana na razgovor sa mendžmentom kluba, a Guneš zahreva stroge sankcije.

Partizan bi pobedom, ili eventualnim prolazom uz remi, drugu godinu zaredom učestvovao u Ligi Evrope. Podsećamo, prošle sezone su došli šesnaestine finala gde ih je izbacio češki Plzenj.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online