Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 27.08.2018.
20:00
M. Topalović - Vesti A

Mališani iz dijaspore u kampu "Deki 5" (13): Fudbal spojio rođake

Ratna događanja su Ozrenku i Miodraga Jakovljevića primorala da još 1997. godine Konjic zamene Melburnom. Leta gospodnjeg 2018. na Zlatiboru su uspostavili "sveto trojstvo".

Vesti
Nerazdvojni na Zlatiboru: Luka i Mihailo

- Sina Mihaila doveli smo u kamp "Deki 5" i dete je oduševljeno, posle pet godina videli smo se sa rođacima, porodicom Kekić iz Ašafenburga, a i sa rođakom koji se posle rata nastanio na biseru srpskog turizma - objašnjava nam Ozrenka to trojstvo.

Tata Miodrag je amaterski igrao fudbal, a Mihailo je član Bevik Sitija iz Melburna.

- Treniram fudbal od pete godine, a sada imam 10 godina - objasnio nam je Mihailo.

Kaže da je sa njim u klubu još jedan dečak srpskog porekla.

- Igram na poziciji veznog igrača i treniram tri puta nedeljno. Ne mogu peške do stadiona. Moji me voze 15-ak minuta - brzo izgovara Mihailo i otrča da se igra sa rođakom Lukom Kekićem koji je u kamp došao iz Nemačke.

Rođendani, gluma, pevanje...

Mihailu boravak na Zlatiboru nije prva prilika da trenira u nekom fudbalskom kampu.
- Bio sam u kampovima Barselone i Melburn Sitija, ali kamp "Deki 5" je poseban zbog sadržaja van treninga. Tu su torte za rođendan, diplome, razna predavanja o ishrani, fer-pleju, ponašanju, odnosu sa novinarima. Takmičimo se u glumi, pevanju, recitovanju - nabraja Mihailo.
 

Mihailo i Luka su cimeri u kampu "Deki 5" i na Zlatiboru su nerazdvojni, pre svega jer nemaju priliku da se viđaju često. Žive na različitim kontinentima, prethodni put su se videli pre pet godina, a interesantno je da su, Mihailo u Australiji, Luka u Nemačkoj, rođeni istog datuma 2008. godine. Jakovljevići imaju i ćerku Katarinu koja trenira odbojku i gimnastiku.

Majka Ozrenka hvali ozbiljnost, stručnost i uslove u kampu "Deki 5", ali misli joj ponovo idu u Australiju.

- Moram da pohvalim i Mihailovog trenera u Melburnu Milana Mihajlovića. I njegov sin Novak trenira fudbal i nadamo se da će dečaci biti uspešni.

Vesti
Poseban kamp: Mihailo sa Dekijem

Zanimljivo, za kamp "Deki 5" saznali su od Verice Jakšić Rodić, koja je takođe iz Australije, a dovela je sina na Zlatibor. Aktivna je u fudbalskim vodama Melburna pa je tako saznala mnoge detalje i upoznala brojne roditelje sa namerom Dejana Stankovića.

- Nismo prvi put na Zlatiboru - uglas kažu Jakovljevići. - Bili smo nekoliko puta i ovo je idealno mesto za kamp, jer smo svesni šta je sve neophodno da bi se smestilo toliko dece, plus tereni i ostali sadržaji.

Sutra - Mališani iz dijaspore u kampu "Deki 5" (14): Matematičar Teo obožava Ronalda

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online