Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.08.2018.
20:30
Vestionline A

Odluka u revanšu: Zvezdi potrebne akcije kao za golove u Trnavi

"Crveno-beli" pred praznim tribinama Marakane igrali bez golova s petostrukim uzastopnim prvakom Austrije u prvom meču poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

MN Press
Najbolja šansa na meču: šut Degeneka posle kornera

Crvena zvezda - Salcburg 0:0

Stadion: Rajko Mitić. Igra se bez publike. Sudija: Orsato (Italija).

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić (od 46. Babić), Degenek, Rodić, Jovičić, Krstičić, Kafu (od 60. Simić), Ben, Radonjić, Stojiljković (od 78. Jovančić). Trener: Milojević.

Salcburg: Stanković, Lajner, Ramaljo, Pongračić, Ulmer, Junuzović (od 46. Šlager), Samaseku, Volf (od 87. Minamino), Hajdara, Dabur, Jabo (od 78. Daka). Trener: Roze (Nemačka).

Rovovskoj borbi dva šampiona na putu ka Ligi šampiona nedostajali su golovi, ali i da ih je bilo, nije imalo na stadionu ko da ih vidi osim nekolicine svedoka. Možemo samo da zamislimo s kakvim bi uzdasima i hvatanjem za glave Marakana ispratila dve stoodstotne Zvezdine prilike i Simićev topovski šut u finišu meča.

Utakmica pred domaćom publikom biće Salcburgova prednost u revanšu 29. avgusta, na stadionu koji prima nešto više od 30.000 gledalaca, a "crveno-beli" u revanšu treba da iskoriste svoje vrline. Njima će iz pozicije tima koji strpljivo vreba svojih pet minuta možda biti i lakši meč, a to je prilika da se razviju akcije kao za dva gola u uzvratnoj utakmici sa slovačkim prvakom Spartakom u Trnavi. 

Salcburg se predstavio kao najčvršći Zvezdin protivnik ovog leta. Njegovi igrači igraju stameno, odmah su uz igrača, a nekoliko puta su njihovi štoperi kao od šale odnosili loptu ispred domaćina. U Zvezdi se zato nije iskazala nijedna njena uzdanica. Nisu se mnogo primetili ni Ben ni Radonjić, a novajlija Kafu je na svom debiju izdržao sat vremena.

Verovatno i Milojević i trener austrijskog prvaka Nemac Roze znaju da je odigrana utakmica kakvu su jedino i očekivali. S mnogo taktičkih zamisli, s mnogo trčanja i duela, bez lepote igre, na grešku manje.

Kad se podvuče crta, Salcburg može da slavi svog golmana Cicana Stankovića, rođenog u Bijeljini pre 25 godina. Njegove reakcije na neugodan šut Degeneka glavom s pet metara posle kornera u 70. minutu i Simićevu bombu kasnije bile su bufonovske. Oči u oči sa Stojiljkovićem, odmah po velikoj prilici Zvezdinog halfa, bio je nemoćan, ali je Zvezdin napadač glavom prebacio gol. Trebalo je da gađa dalji ugao koji je ostao nepokriven.

"Crveno-beli", koji su kao domaćini ipak igrali kao "plavi" jer dele klupske boje sa Salcburgom, idu na revanš s rezultatom kakav je bio i protiv CSKA u prvoj utakmici šesnaestine finala Lige Evrope prošle sezone. U Moskvi su iz jedne jedine šanse primili gol koji im je zatvorio vrata daljeg takmičenja. Sada su iskusniji u evropskim mečevima, godinu zreliji i kompaktniji, a s više vihornih opcija u napadu. Zato će se i na "Red bul" areni očekivati da Radonjić (a od sada i Kafu) dobije krila. 

Prvi mečevi plej-ofa za Ligu šampiona

Zvezda - Salcburg 0:0

BATE (Belorusija) - PSV (Holandija) 2:3 (Tuminen u 9, Hleb u 88 - Pereiro u 35, Lozano u 61, Malen u 89)

Benfika (Portugalija) - PAOK (Grčka) 1:1 (Pici iz penala u 45 - Varda u 76)

Sreda (21 čas)

Ajaks (Holandija) - Dinamo (Ukrajina)

Vidi (Mađarska) - AEK (Grčka) 

Jang Bojs (Švajcarska) - Dinamo (Hrvatska) 

Kraj utakmice - 0:0.

89`: Lopta je iz kaznenog prostora odložena Simiću koji je raspalio s više od 20 metara. Topovski ali pravo u odlično postavljenog Stankovića. Tri minuta nadoknade vremena.

87`: Među igračima iz nekoliko zemalja Salcburg ima i Japanca. U igru je ušao Minamino.

86`: Još jedan korner Bena u iščekivanju da se ponovi situacija kada je Degenek umalo savladao Stankovića. Loptu je zahvatio Rodić ali ne onako dobro i čisto kao australijski reprezentativac maločas.

MN Press
Rovovska borba: Krstičić i u padu pokušava da prvi dođe do lopte

85`: Ulaskom Jovančića umesto napadača Stojiljkovića u 78. minutu Milojević se opredelio da pojača prilaze Zvezdinom golu. 

72`: Statistika meča pokazuje da je lopta u nogama Salcburga 60% vremena, a kod Zvezde ostatak.

70`: Dve stopostotne prilike za Zvezdu. Sada je Degenek iz kornera odlično zahvatio loptu glavom s peterca. Stanković je krajnjim naporima, iz dva puta, odbio loptu, prvi put malte ne s gol-linije. Zatim je ona vraćena u šesnaesterac gostiju, a Stojiljković je iz sjajne pozicije glavom prebacio gol. 

68`: Ishitren udarac Radonjića. Nije se naigrao pa ga je i velika želja povukla da se oproba brzopleto.

67`: Očas posla su Hajdara i Dabur izmenili dupli pas u Zvezdinom kaznenom prostoru. Stojković nije ispratio ovog drugog, ali je na sreću našeg prvaka njemu pobegla lopta koju je prihvatio Borjan.

62`: Degenek je šutirao glavom posle centaršuta Bena iz kornera, ali je lopta prošla podalje od gola.

60`: Kafu je bio spreman za sat igre. Umesto njega ulazi vihorni Simić.

57`: Solo prodor Stojkovića po desnoj strani. Izborio se za centaršut ali je to više bio šut. Stanković u padu izbija loptu u korner posle kojeg nije bilo uzbuđenja.

MN Press
Od Radonjića se mnogo očekuje i u ovoj utakmici

Rezultati prvog poluvremena na ostale dve utakmice koje se igraju večeras: BATE (Belorusija) - PSV (Holandija) 1:1, Benfika (Portugalija) - PAOK (Grčka) 1:0.

49`: Kafu i Ben su iskopali loptu. Ben je dobio prostor za udarac sa oko 20 metara. Metar pored leve stative Cicana Stankovića. Prvo uzbuđenje u Zvezdinoj režiji.

48`: Dva šuta za u dve sekunde prema golu Borjana. Oba puta je to izblokirao požrtvovani Stojković.

46`: Počelo je drugo poluvreme. Savić zbog povrede nije mogao da nastavi utakmicu. Umesto njega u štoperskom paru s Degenekom igraće Babić, a kapitensku traku je poneo Stojković. Izmena i u Salcburgu. Šlager će igrati umesto Junuzovića.

Poluvreme. Nije bilo golova. Utakmica je tvrda. Salcburg se predstavio kao najčvršća ekipa protiv koje Zvezda igra ovog leta. "Crveno-beli" su imali nekoliko bezuspešnih pokušaja. Sva je prilika da se čeka na Radonjićev ili Kafuov beg.

Kad već i svojom zaslugom nisu na tribinama, Zvezdini navijači ne štede grla i dlanove. Okupili su se iza južne tribine stadiona da pomognu koliko mogu.

40`: Kružila je lopta u Zvezdinim nogama, a onda se Jovičić nerezonski odlučio na šut s ogromne udaljenosti. Nebu pod oblake.

37`: Lopta je u ovom delu prvog poluvremena češće u nogama Salcburga.

31`: Radonjić je izveo slobodan udarac iskosa. Loše je centrirao, nisko, pa je prvi igrač u nizu gostujućih otklonio mogućnu opasnost.

25`: Radonjić je ostavio loptu Rodiću koji je bio u naletu. Zvezdin levi bek je šutirao iz prve, ali je izblokiran.

20`: Prvi šut gostiju Zvezdin gol. Mlak udarac Januzovića, Borjan na mestu.

11`: U Zvezdinoj kontri Kafu je pokušao anbicioznom šutom s roglja šesnaesterca, ali je izblokiran. U nastavku napada bio je korner iz kojeg se nije izrodilo uzbuđenje.

MN Press
Kafu na debiju u Zvezdi odnosi loptu ispred Junuzovića

7`: Opipavanje pulsa. Neobično deluje prazna Marakana, neobična je i Zvezda u plavim dresovima u svojoj kući.

1`: Utakmica je počela.

MN Press
Sablasno prazna Marakana

Zvezda šesti put kuca na vrata vodećeg evropskog klupskog takmičenja u kojem nikada nije igrala. Protivnik joj je petostruki uzastopni prvak Austrije Salcburg.

Trener "crveno-belih" Milojević odlučio se da od početka ukaže šansu brazilskom krilnom napadaču Kafuu, poslednjem u nizu novajlija, kojem je teren Marakane poznat budući da je tu igrao s bugarskim šampionom Ludogorecom pre dva leta, takođe u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali u pretposlednjem kolu. Golom je doprineo da Bugari, koji su pobedili na produžetke s 4:2, odu dalje. 

Zvezdi je UEFA poslala dopis da mora da igra u rezervnoj garnituri, za utakmice u gostima, budući da oba kluba imaju crveno-bele boje. "Crveno-beli" će večeras biti plavi.

Crvena zvezda: Borjan, Stojković, Savić, Degenek, Rodić, Jovičić, Krstičić, Kafu, Ben, Radonjić, Stojiljković. Trener: Milojević.

Salcburg: Stanković, Lajner, Ramaljo, Pongračić, Ulmer, Junuzović, Samaseku, Volf, Hajdara, Dabur, Jabo. Trener: Roze (Nemačka).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online