Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Utorak 21.08.2018.
11:31
Tanjug A

Austrijski mediji optimistični, Dragović poručuje: Navijaću za Zvezdu

Austrijski mediji sa velikom pažnjom najavljuju meč Salcburga sa Crvenom zvezdom i ističu da tamošnji prvak ima velike šanse da izbori plasman u Ligu šampiona.

MN Press
Navijači Crvene zvezde na jučerašnjem treningu prvog tima

Brojni listovi iz Austrije podsećaju da je Zvezda bila šampion Evrope 1991. godine, ali da se raspadom bivše Jugoslavije sve promenilo i da to više nije isti klub kao nekad. 

Lokalni "Wiener Zeitung" navodi da tim Vladana Milojevića ne može da se uporedi sa trofejnom generacijom iz Barija, čiji su deo bile zvezde poput Dejana Savićevića, Darka Pančeva, Roberta Prosinečkog, Siniše Mihalovića i drugih. 

- Zvezda šest puta nije uspela da prođe kvalifikacije za Ligu šampiona, za razliku od najvećeg rivala Partizana koji je dva puta igrao - naglašavaju Austrijanci. 

I "Kurier" piše da su crveno-beli daleko od starog sjaja i da neuspesi u kvalifikacijama za Ligu šampiona podsećaju na Salcburg, koji takođe nikada nije bio u elitnom takmičenju. 

"Kronen Cajtung" piše da je recept za eliminaciju Crvene zvezde da se ponovi igra iz prošlosezonskog polufinala Lige Evrope protiv Marseja, kada je Salcburg zaustavljen u produžecima, uz hrabro i kvalitetno izdanje.

U centru pažnje je i austrijski reprezentativac sa srpskim korenima Aleksandar Dragović, prema sopstvenom priznanju navijač Crvene zvezde i biće na njenoj strani protiv Salcburga. 

- Deda mi je preneo ljubav prema Zvezdi, bio je veliki navijač kluba iz Beograda. Odrastao sam sa velikim entuzijazmom prema Zvezdi. Često sam gledao preko televizije derbije između Crvene zvezde i Partizana - otkriva Dragović, član Bajera iz Leverkuzena. 

Po njemu, nema favorita u duelu austrijskog i srpskog šampiona. 

- Ne vidim jasnog favorita, Salcburg ne bi smeo da pogreši i potceni Crvenu zvezdu. Srbi imaju kompaktan tim, primaju malo golova i poseduju individualni kvalitet - rekao je Dragović i dodao da je mana Zvezde što neće imati veliku podršku navijača zbog kazne UEFA. 

Optimističan je i "Oe24" sa naslovom "Salcburg ima velike šanse protiv Zvezde", kao i da bi dobar rezultat iz Beograda otvorio vrata "raja". 

- Salcburg ima svih sedam pobeda ove sezone, uz gol razliku 19:1 - podseća se na sjajan skor, ali i izostavlja da je Crvena zvezda sjajno počela sezonu sa osam trijumfa i dva remija u Evropi protiv timova koje je eliminisala (Spartaks, Suduva i Spartak Trnava). 

Prva utakmica plej-ofa za Ligu šampiona Crvena zvezda - Salcburg igra se večeras od 21 čas na stadionu "Rajko Mitić". 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online