Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 16.08.2018.
20:42 >> 22:36h
Vestionline A

Partizan protiv "crno-belih" iz Istanbula

U revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope "crno-beli" su u Beogradu savladali Nordsjeland s 3:2 (prvi meč 2:1), a u poslednjoj rundi sledi im duel s turskim timom, koji se provukao u Lincu.

Tanjug/AP
Miletić, ubedljivo najviši u skoku, šalje loptu u mrežu za 1:1

Partizan - Nordsjeland 3:2 (3:1)

0:1 Skov Olsen u 9, 1:1 N. R. Miletić u 11, 2:1 Janković u 30, 3:1 Marković u 35, 3:2 Amon u 76.

Stadion Partizana. Gledalaca: 15.000. Sudija: Tohver (Estonija).

Partizan: Stojković, Nemanja R. Miletić, Marković, Valjente, Nemanja G. Miletić, Zdjelar, Kosović, Janković (od 70. Đerlek), Pantić (od 82. Enahe), Zakarić (od 80. Smiljanić), Gomes. Trener: Mirković.

Nordsjeland: Larsen, Bartolec, Pedersen, Kofod (od 58. Rigord), Donjoh (od 58. Amon), Skovgord, Skov Olsen, Vestergord, A. Damzgord, M. Damzgord, Kudus (od 68. Strunk). Trener: Julmand.

Prvo poluvreme bilo je za prepričavanje, a drugo za zaborav. Ono što je Partizanu, a i njegovom novom treneru Mirkoviću najvažnije to je da je na pobedu u Danskoj nakalemljena još jedna i da "crno-beli" idu u poslednje kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

A tamo ih čekaju - "crno-beli". Istanbulski Bešiktaš, koji je prošle sezone do poslednjeg kola vodio bitku za titulu prvaka u Turskoj, prošao je dalje kroz iglene uši. U Austriju je poneo 1:0, a LASK je do samog kraja imao u džepu 2:0 što ga je vodilo dalje.

Šokirao ga je španski lisac Alvaro Negredo za konačnih 2:1. Njegova radost je bila neizmerna, ali mu je sudija zbog skidanja dresa dodelio drugi žuti karton (prvi je dobio u 85. minutu). Gotovo je sigurno da neće igrati 23. avgusta u Beogradu (revanš je 30. avgusta), ali Bešiktaš na megdan Partizanu dovodi ostale skupe internacionalce Holanđane Babela i Lensa, Čileanca Medela, Portugalce Pepea i Kvarezmu, Brazilca Vagnera Lova, Hrvata Vidu...

U prvom poluvremenu pala su čak četiri gola. Prvi su poveli gosti, a tako su ojačali svoju nadu da mogu da nadoknade 1:2 sa svog stadiona. Na Partizanovu sreću, izjednačenje je usledilo posle dva minuta zahvaljujući sjajnom skoku Miletića na upotrebljiv Jankovićev centaršut iz kornera.

"Crno-beli", iako sasečeni vrlo rano, mogli su da uspostave svoju igru, što je rezultiralo s još dva pogotka u mreži danskog tima. 

Nordsjeland se nije branio. Istrajavao je i u drugom poluvremenu, a pošto je Partizan potpuno pao u igri, iskoristili su to gosti da dođu do još jednog gola.

Kraj

80`: Partizan dugo deluje konfuzno. Pedersen je imao odličnu priliku. Stvorio se sam kao duh ispred Stojkovića, a samo zahvaljujući njegovoj nesnalažljivosti nije došlo do izjednačenja.

76`: 3:2 Gosti smanjuju. Posle odbitka najbolje se snašao rezervista Amon pored uspavane odbrane "crno-belih".

66`: Zdjelar je nespretnom reakcijom pogodio prečku sopstvenog gola. 

57`: Dvostruka izmena u timu gostiju.

Spartak je izjednačio u Danskoj preko Đenića u 80. minutu - 1:1.

Bešiktaš ide dalje, a na megdan gotovo je izvesno Partizanu vodi ga pogodak Alvara Negreda u zaostavnom vremenu u Lincu. LASK je posle poraza s 1:0 u Turskoj izvojevao pirovu pobedu kod kuće s 2:1. Negredo je posle gola dobio drugi žuti karton pa je isključen i sigurno neće igrati u prvoj utakmici sledeće nedelje.

50`: Gomes je posle greške golmana gostiju, koji je predao loptu u noge Jankoviću, izašao sam ispred njega, ali je šutirao traljavo. Šut mu je odbranjen. Samo dva minuta kasnije izborio se za prostor solo akcijom i driblinzima ali je opet bio neuspešan.

Bešiktaš smanjuje u 90. minutu golom Alvara Negreda. To je rezultat koji Turke vodi dalje protiv austrijskog LASK-a.

46`: Nema promena u sastavima.

Iako ima igrača manje još od 11. minuta, Brendbi je poveo protiv Spartaka s 1:0. Strelac je bio Nemac Dominik Kajzer u 68. minutu. Danski tim je na Marakani bio uspešniji s 2:0.

Poluvreme u Beogradu. U Danskoj i dalje Brendbi - Spartak 0:0.

LASK je poveo s 2:0 u 68. minutu. To je rezultat koji austrijski tim vodi dalje, a favorit Bešiktaš ispada. 

35`: 3:1 Drugi korner za Partizan i ponovo gol. Isto je centrirao Janković. Lopta je prošla kroz ceo peterac pored mnogo glava, a na drugoj stativi ju je dočekao Svetozar Marković koji ju je glavom prosledio u mrežu.

32`: Nordsjeland je došao da igra fudbal. I kad je primio gol kojim su "crno-beli" preokrenuli rezultat nastavio je da napada pa je pogodio i stativu.

30`: 2:1 Pao je već i treći gol, na radost Partizanovih navijača u danskoj mreži. Strelac je Janković koji je odbio loptu na ivici kaznenog prostora s desne strane. Šutirao je a lopta je na putu ka golu zakačila jednog protivničkog igrača što je zateklo golmana Nordsjelanda nemoćnog.

U Danskoj na poluvremenu izneđu Brendbija i Spartaka nema golova, ali domaćin ima igrača manje pošto je Kabongo u 11. minutu dobio crveni karton. U prvom duelu na Marakani danski tim je pobedio s 2:0.

U Lincu posle prvih 45 minuta LASK vodi protiv Bešiktaša s 1:0. Turskom timu je s toliko pripao prvi meč. Ko prođe dalje, igraće u poslednjem kolu s Partizanom ili s danskim predstavnikom.

15`: Gomes se još jednom odlučio na udarac s distance. Lopta je prošla pored golmanove desne stative.

11`: Već je 1:1. Korneru je prethodio nezgodan jak udarac Gomesa, koji je golman odbranio, a odbrambeni igrač Nordsjelanda je poslao loptu u korner. Posle centaršuta iz ugla najviše je skočio Nemanja R. Miletić, koji je Partizanu doneo izjednačenje i u revanšu drugog kola protiv Trakaija u Litvaniji.

9`: 0:1 Prvi konkretan pokušaj gostiju završio je iza Stojkovićevih leđa. Strelac je posle nekoliko izmenjenih pasova kroz sredinu bio Skov Olson.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online