Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 13.08.2018.
20:05
Vestionline, crvenazvezdafk.com A

Milojević: Ubeđen sam da će biti zanimljiva utakmica

Crvena zvezda u utorak (20.30 časova) igra u Trnavi revanš trećeg kola u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv slovačkog prvaka Spartaka (prvi meč 1:1) čiji teren nije u najboljem stanju.

crvenazvezdafk.com
Utakmica za trenera znalca: Vladan Milojević na prvom meču sa Spartakom

Ako Zvezda prođe dalje, sastaće se u poslednjoj rundi s austrijskim prvakom Salcburgom koga samo čudo može da preseli u kvalifikacije za Ligu Evrope, budući da je kao domaćin u prvoj utakmici ubedljivo pobedio makedonsku Škendiju s 3:0. Bude li drugačije, pa put nastavi Spartak, "crveno-beli" bi otišli u plej-of za ulazak u drugostepeno klupsko takmičenje Evropske fudbalske unije (UEFA). Onda bi, gotovo je izvesno, igrali sa slovenačkim šampionom Olimpijom, koja je u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope savladala u Ljubljani HJK iz Helsinkija s 3:0.  

- Čeka nas drugo poluvreme dvomeča sa Spartakom. Došli smo u Trnavu da odigramo dobru utakmicu, spremali smo se kao i za sve ostale. Ne bih da se ponavljam, važi i dalje sve što sam rekao za Spartak pre duela u Beogadu. To je agresivna i kompaktna ekipa koja uvek zna šta hoće, što se pokazalo i na našem stadionu. Spartak je u prednosti zbog gola u Beogradu, međutim, ne opterećujemo se time. Probaćemo da budemo kao što umemo i daćemo sve od sebe i što je na nama da odigramo najbolju moguću u utakmicu i da se borimo do kraja - kaže Zvezdin trener Milojević.

"Crveno-beli" su odradili trening u Trnavi, a njihov strateg ukazuje i na vrlo loše stanje terena na stadionu slovačkog šampiona.

- Stadion je impozantan, ali je teren u ne baš najboljem stanju. To možemo samo da konstatujemo, ništa i da uradimo.

Milojević ističe šta su vrline rivala "crveno-belih".

- Kompaktnost ekipe znači da je dobro utrenirana i da ima mnogo kvalitetnih igrača, pravi su spoj iskustva i mladosti. Vidi se da je to tim koji dugo igra zajedno, što je danas veoma bitno u fudbalu. Najjače oružje Spartaka je kolektiv - dodaje Milojević.

Osvrnuo se i na rezultat 1:1 iz prve utakmice.

- U fudbalu možete da postavite pitanja na dva načina, imati pritisak da jurimo rezultat ili Spartak da odbrani rezultat. Ne treba se voditi tom nekom logikom, ovo je utakmica za sebe. Probaćemo da igramo našu igru i da pokažemo na terenu sve najbolje što smo do sada radili. Uvek verujem, u životu morate da verujete, ne samo za ovu utakmicu nego generalno. Ne bismo se bavili ovim sportom, niti bismo bili na ovom mestu da ne verujemo, bez obzira na rezultate pre ili kasnije. Veru ne može niko da vam oduzme, moji igrači su pozitivni i treba da odradimo sve što je u našoj moći.

Jasno je bilo da Spartak agresivnom igrom ne bira sredstva da dođe do cilja.

- Možemo da se vodimo samo statistikom, do utakmice sa nama, protiv njih je bilo tri crvena kartona. Spartak ima svoj stil i to je sastavni deo igre. Bićemo pripremljeni za sve. Ako pričamo o fudbalu i nekoj igri, sva su sredstava dozvoljena do granice. Ni u jednom trenutku se ne vodimo kao favoriti, niti me to interesuje, ali očito postoji strategija rivala. To su neke stvari koje nas neće zavarati. Biće zanimljiva utakmica, u to sam ubeđen - završio je Milojević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online