Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 10.08.2018.
20:00
Ekipa "Vesti" A

Prelazak na viši nivo

Marko Jevtović (25) jedan je od šestorice srpskih internacionalaca koji će ove sezone igrati u turskoj Superligi.

twitter.com/konyaspor
Motiva napretek: Marko Jevtović

Odlični vezni igrač trenirao je u mlađim kategorijama Zemuna, kao 17-godišnjak potpisao profesionalni ugovor sa Sremom iz Jakova, a tek što je postao punoletan prešao je u Dinamo iz Moskve.

Posle godinu dana vratio se u Srbiju i šest meseci nastupao za Sopot.

Nakon toga zaigrao je u najvišem rangu srpskog fudbala, redom za Hajduk iz Kule, Novi Pazar i Partizan i od tada njegova karijera je u konstantnom usponu.

Od ovog leta član je Konjaspora, ambicioznog turskog kluba.

Prvi trofej u kupu

Od 2013. kada je četvrti put izborio plasman u elitni rang turskog fudbala, klub je u stalnom napretku. Konjaspor je 2017. osvojio je kup, što je prvi trofej u istoriji, a prethodne dve sezone igrao je i grupnu fazu Lige Evrope. Konja šampionat počinje kao domaćin protiv Erzuruma.

- Svaki početak je težak, drugačiji od onog prethodnog, međutim svestan sam ko sam i šta mogu da donesem ekipi. Ovde motiva ne fali, kako meni tako i mojim saigračima.

Za sada su to bile samo prijateljske utakmice.

Jedva čekam da osetim ono pravo, a to je igranje ligaških utakmica pred punim stadionima - iskren je Jevtović, koji potom prenosi utiske o novom klubu i gradu:

- Ovo je prelazak na evropski nivo. Klub je stabilan, sa fenomenalnim stadionom, sa fantastičnim trening centrom. Imamo sve vrhunske uslove za rad i za napredak. Klub želi da bude u vrhu svake godine i želi da pokuša opet da igra u Evropi. Pre svega, želi konstantno da napreduje i to je ono što je mene privuklo da dođem ovde.

Dosta se drugačiji fudbal igra nego u Partizanu, zahtevi su drugačiji i pokušavam što pre da se prilagodim i da što više upijem iz svakog treninga. Grad je veliki, ali miran, a opet ima sve što je potrebno za normalan život.

Jevtović je prethodne tri godine odigrao 140 utakmica za Partizan i osvojio četiri trofeja. Prilikom predstavljanja u Konji poručio je da dolazi iz velikog kluba, u kome se razvio i fizički i psihički.

- Stvarno je bilo dosta velikih momenata i velikih utakmica u Partizanu, koji naravno ostaje moja kuća, ali spreman sam za novo poglavlje u karijeri - poručuje Marko i odmah ističe ambicije:

- Volim sebi da dajem kratkoročne ciljeve. Uglavnom su oni vezani za ekipu i to kako ekipa igra, da li to izgleda lepo i naravno da li je efikasno. Sa druge strane,želim da se što pre ustalim u timu i da ekipa pobeđuje i beleži vrhunske rezultate - kaže Jevtović, koji je potpisao ugovor sa Konjom do kraja juna 2020. godine, sa opcijom da saradnja bude produžena na još godinu dana.

Svi mi pomažu

Od velike pomoći prilikom adaptacije bili saigrači sa prostora bivše Jugoslavije.
- Svi momci su stvarno fenomenalni, svi su jako pozitivni i nasmejani, željni igranja i uživanja u tome što radimo.

Što se nas sa prostora bivše Jugoslavije tiče, mi se naravno najviše družimo, dosta mi pomažu oko prilagođavanja i stvarno su svi odlični ljudi.

Zanimljivo je da nam fali još samo neko iz Crne Gore da kompletiramo bivšu državu. Moram reći da sam jako srećan što ih imam tu - kaže Jevtović.

 




 

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online