Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 02.08.2018.
17:19 >> 20:55h
Vestionline A

Bledi Partizan se izborio za put u Skandinaviju, igraće s danskim timom

U revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope Partizan je u Viljnusu protiv Trakaija postigao vredan gol koji ga je odveo na dvoboj Nordsjelandu - 1:1.

partizan.rs
Gomes u duelu sa strelcem prvog gola na utakmici u Viljnusu Osipovom

Trakai - Partizan 1:1 (1:1)

1:0 Osipov u 10, 1:1 N. R. Miletić u 45.

Stadion u Viljnusu. Sudija: Klozner (Švajcarska). Crveni karton: Suma u 52.

TRAKAI: Švedskauskas, Traore (od 58. Mikanja), Osipov, Januševskis, Šilenas, Borovskij, Jeriomenko, Biljaletdinov, Marazas (od 86. Alisauskas), Čižas, Kazlauskas. Trener: Hoze Antonio Vikunja (Španija).

PARTIZAN: Stojković, Enake, N. R. Miletić, Valijente, N. G.  Miletić, Zdjelar, Kosović, Janković (od 88. Ivanović), Pantić (od 74. Đerlek), Suma, Gomes (оd 81. Ožegović). Trener: Đukić.

Partizan nije briljirao ni na veštačkoj travi u glavnom gradu Litvanije, ali ga je dalje odveo gol prisebnog Nemanje R. Miletića u nadoknadi vremena u prvom delu igre. Srećom po "crno-bele" Trakai, koji se kvalifikacija domogao kao trećeplasirani u nacionalnoj ligi prošle godine, iako i ovog leta u punom takmičarskom ritmu, nije protivnik tog kalibra da može da iskoristi i brojčanu prednost na terenu. Partizan je 40 minuta bio s igračem manje, pošto je Suma dobio i drugi žuti karton: prvi zbog prigovora, a drugi zbog bespotrebnog nesmotrenog oštrog starta podaleko od bilo kakve opasnosti. 

"Crno-beli" su u toj situaciji prekomponovali redove, a tako su i mogli da se postave zahvaljujući Miletićevom pogotku i autogolu protivničkog igrača koji im je obezbedio minimalnu pobedu u prvoj utakmici. Trakai je morao da postigne dva gola da bi prošao dalje, ali ni s igračem više nije ozbiljno pripretio zbog pojačanog bedema našeg vicešampiona pred Stojkovićem.

Gol koji je Partizan primio već u 10. minutu može da bude zabrinjavajući jer ga u sledećem kolu očekuju dueli sa stamenim skandinavskim timom Nordsjelandom. Danski tim je pobedio švedskog viceprvaka AIK s 1:0 i u revanšu u Stokholmu.

Prvi meč se igra 9. avgusta u Skandinaviji. Revanš je posle sedam dana u Beogradu.

Poluvreme: Sparta - Spartak 1:0 (prvi meč 0:2), AIK - Nordsjeland 0:1 (prvi meč 0:1)

Kraj utakmice

Četiri minuta nadoknade vremena.

81`: Gomes dobija žuti karton pošto je sudija procenio da je u pitanju njegov pokušaj da simulacijom iznudi penal. Portugalski napadač odmah biva zamenjen. U igri je Ožegović.

80`: "Crno-bele" još malo vremena deli od trećeg kola. Za sada, s igračem manje, vešto "kvare" igru protivnika, ne dozvoljavajući mu da se ponada drugim pogotkom.

Vodi Sparta pogotkom Šurala u 28. minutu. Na Plavšićev centaršut dočekao je loptu na volej. Gol Subotičana je od početka visio u vazduhu, bilo je neminovno da će se mreža zatresti.

Danski Nordsjeland vodi od 29. minuta u Stokholmu protiv AIK-a s 1:0. Budući da mu je prvi meč pripao s 1:0, švedski vicešampion bi trebalo da postigne tri gola ne bi li otišao dalje. Ko prođe, igra, nadamo se, s Partizanom.

U Pragu traje opasada Spartakovog gola. Sparta je već u 4. minutu imala prečku, a u 18. i stativu. Golman Perić je neprestano na mukama, ali za sada odoleva.

69`: Još jednom pauza za osveženje igrača zbog visoke temperature koja iznuruje oba tima.

68`: Partizan ima prostor za protivnapade. Tako je upošljen Gomes, koji varkom čini potez više, taman da mu odbrambeni igrači Trakaija uđu u šut.

54`: Janković je šutem iskosa iz šesnaestarca stavio protivničkog golmana na muke. Ovaj je morao da načini paradu ne bi li zaustavio šut koji je išao u suprotan ugao.

52`: Partizan nastavlja s igračem manje pošto je Suma dobio i drugi žuti karton. Pošto mu se lopta odbila od noge, krenuo je po nju, ali startom s obe noge na protivničkog igrača kod koga je ona pre došla. Švajcarski sudija je bio neumoljiv.

50`: Janković se dokopao lopte posle greške igrača Trakaija. Odložio ju je Gomesu koji mlako šutira po zemlji sa ivice kaznenog prostora.

46`: Počelo je drugo poluvreme u Viljnusu gde se igra na terenu s veštačkom travom.

Spartak u revanšu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope igra u Pragu protiv Sparte. U Novom Sadu, gde su Subotičani dočekali češki tim, bilo je 2:0 za njih. Ako naš predstavnik načini podvig, igraće u trećem kolu s danskim Brendbijem.

SPARTA: Nita,  Čipčiju, Radaković, Kaja, Kosta, Stančiju, Kanga, Fridek, Plavšić, Tete, Šural. Trener: Ščasnji.

SPARTAK: Perić, Tekijaški, Kerkez, Ćalasan, Vukčević, Jočić, Šimura, Đuričin, Glavčić, Savković, Čečarić. Trener: Gaćinović.

Utakmica je počela.

partizan.rs
Radost posle izjednačujućeg gola: Pantić, dva Miletića i Suma, koji je kasnije isključen

45`: 1:1 - Zdjelar je iz voleja stavio na muke golmana Trakaija koji je izbacio loptu u korner. Janković je centrirao, jedan Partizanov igrač je zakačio loptu taman koliko da je pošalje na nogu N. R. Miletiću koji je bio na suprotnoj strani. Lopta se od prečke posle njegovog udarca odbila u gol.

45`: Suma je bio blizu kaznenog porostora. Umesto da oproba šut, uposlio je Pantića koji se najdednom našao u šumi nogu protivničkih igrača pa je akcija propala.

38`: Nervozni Suma dobija žuti karton.

30`: Nekoliko dobrih dodavanja između igrača Trakaija od kojih se navijačima Partizana podigla kosa na glavi (ko je ima). Na njihovu sreću upućen je traljav udarac s ivice šesnaesterca pa Stojković nije imao posla.

25`: Po povratku na teren s mesta gde je Valijente načinio prekršaj za žuti karton Osipov loše izvodi slobodan udarac. 

23`: Švajcarski sudija je dozvolio da se zbog vrućine igrači osveže. Neposredno pre toga Španac u redovima Partizana Valijente je dobio žuti karton.

15`: Gomes šutira glavom sa oko 6-7 metara, ali pravo u čuvara mreže domaćeg tima.

13`: Jedan od dvojice Partizanovih Miletića se pored protivničkog igrača izborio za šut. Uputio je udarac iz kaznenog prostora iskosa, a golman je krajnjim naporom izbio loptu u korner.

10`: 1:0 - Trakai je već anulirao Partizanovu prednost iz prvog meča. "Crno-beli" ovakav gol nisu imali ni na svojim treninzima. Jedan igrač domaćeg tima je dočekao centaršut iz kornera potpuno sam. Imao je sve vreme ovog sveta da postavi glavu kako je želeo da bi uputio nezgodan udarac. Stojković je odbranio, ali je pritrčao Osipov, koju je ju glavom sproveo u mrežu. Nedopustiv kiks Partizanovih igrača.

2`: Janković, koji je u Beogradu igrao u drugom poluvremenu, dok je Ivanović bio u timu od početka, izveo je slobodan udarac sa oko 20 metara, ali je šutirao u živi zid.

1`: Počela je utakmica

U odbrambenoj liniji umesto Markovića i Šehovića, koji su počeli meč u Beogradu, uz dva stranca igraće Miletići.

Ukoliko Partizan prođe dalje, sastaće se u trećem kolu s uspešnijim iz dvoboja švedskog viceprvaka AIK-a i danskog Nordsjelanda. U prvoj utakmici danski tim je pobedio s 1:0. Revanš u Stokholmu počinje u 19 časova, sat kasnije nego meč u glavnom gradu Litvanije.

Žreb za poslednje, četvrto kolo biće u ponedeljak.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online