Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.07.2018.
20:25 >> 22:13h
Vestionline A

Partizan obavio posao

"Crno-beli" su u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope savladali pljevaljski Rudar u Nikšiću s 3:0, revanš je kroz nedelju dana.

partizan.rs
Jevtović je iz penala postigao prvi gol za Partizan

Rudar - Partizan 0:3 (0:1)

0:1 Jevtović iz penala u 44, 0:2 Suma u 50, 0:3 Gomes u 57.

Stadion u Nikšiću. Gledalaca: 4.000. Sudija: Atvel (Engleska).

RUDAR: Radović, Pešukić, Živković, Mitrović, Sekulić, Sopo, Golubović (od 73. Macanović), E. Kuč (od 60. Vuković), Bošnjak, Zečević, Đalović (od 74. Janketić). Trener: Bogavac.

PARTIZAN: Stojković, Enake, Valijente (od 76. N. R. Miletić), Marković, Šehović, Jevtović (od 70. Janković), Zdjelar, Suma, Pantić, Nikolić (od 63. Kosović), Gomes. Trener: Đukić.

Naš vicešampion već može da se okrene drugom kolu u kojem će se sastati s uspešenijim iz dva meča Trakaija iz Litvanije i Irtiša iz Kazahstana. U prvoj utakmici u Litvaniji nije bilo golova.

"Crno-beli" nisu blistali u prvom poluvremenu, ali im je Rudarov odbrambeni igrač Živković pomogao da otključaju bravu crnogorskog tima. Bespotrebno je u kaznenom prostoru oborio Partizanovog napadača Nikolića, inače neprimetnog na ovoj utakmici (zamenjen je u 63. minutu). Jevtović je bio neumoljiv s bele tačke.

U drugom poluvremenu, na samom početku, "crno-beli" preko Sume i Portugalca Gomesa postižu dva brza pogotka koja im osiguravaju miran revanš kroz nedelju dana u Beogradu. Utakmica je igrana na stadionu Sutjske u Nikšiću zato što Rudarov ne ispunjava standarde UEFA.

Prvi takmičarski meč u sezoni je poslužio Partizanovom treneru Đukiću da vidi dokle se stiglo u pripremnom periodu s obnovljenim timom. Misli već mogu biti okrenute izazovima koji slede 26. jula i 2. avgusta.

Kraj utakmice

83`: Partizan potpuno kontroliše meč. Dugo je trajala lekarska intervencija pošto se Suma požalio na povredu.

57`: Partizan potvrđuje pobedu u Nikšiću i završava posao u prvom kolu posle dva brza gola u drugom delu igre. Treći pogodak dao je Rikardo Gomes.

50`: Suma je strelac drugog gola za Partizan. Šehović, najbolji Partizanov igrač do sada, odlično je uposlio Sumu koji je savladao golmana Rudara.

Radnički je u Nišu poveo protiv Maltežana. Gol je u 14. minutu dao half Pankov.

Tim iz Severne Irske je poveo protiv Spartaka u Novom Sadu u 23. minutu. Gruba greška golmana Perića koji je ispustio loptu poklonivši je na tacni igraču Kolerejna.

Poluvreme u Nikšiću. Partizan vodi s 1:0. 

Počeo je i meč u Nišu. Radnički je domaćin Gziri sa Malte.

44`: Jevtović je bio hladnokrvan. Poslao je loptu po zemlji u ugao, a Rudarov golman je otišao u drugu stranu.

43`: Penal za Partizan. Živković je bespotrebno oborio Nikolića.

41`: Stopostotna prilika za Partizan. Šehović je sjajno primio dugu loptu koja je preletela jednog defanzivca Rudara. Golman domaćih mu je izašao u susret taman koliko da mu skrati ugao pa je Šehović pucao u njega.

30`: Prvu priliku je imao Rudar. Miloš Zečević je bio u prilici da iz peterca zatrese mrežu Stojkovića, ali je iskosa pucao iznad prečke. Ovome je prethodila panična intervencija Patrizanove odbrane.

Na stadionu "Karađorđe u Novom Sadu počela je utakmica još jednog našeg predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Subotički Spartak dočekuje Kolerejn iz Severne Irske.

28`: Novi centarfor Partizana Portugalac Rikardo Gomes šutira sa ivice šesnaesterca nebu pod oblake. 

25`: Prva situacija koja je nagovestila bilo šta. Enake je dobio loptu za centaršut s desne strane. Uputio ga je u kazneni prostor crnogorskog tima po zemlji, ali su domaći igrači to raščistili. 

22`: Polovina prvog poluvremena. I dalje nije viđena nikakva opasnost po gol jednih ili drugih. Lopta više u nogama "crno-belih".

10`: Bez značajnijih dešavanja

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online