Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 13.06.2018.
23:21
E. V. A

"Milion" zanimljivosti sa Mondijala

Srpski fudbaleri koriste svaki slobodan trenutak da napuste timski hotel i prošetaju ulicama svoje baze Svetlogorska

MN Press
Opuštanje: Prijović, Matić, Rukavina i Ivanović

"Orlovi"  vreme između treninga i pripreme za meč protiv Kostarike koriste za opuštanje. 

MN Press/
Na usluzi: Ljajić, Stojković i kapiten Kolarov

Dok u hotelu vreme "ubijaju" uz pomoć video igara i sličnih zanimacija, tokom šetnje bez mnogo ustručavanja pričaju sa medijima i naravno dele autograme prolaznicima koji ih zaustave. 

MN Press

Branislav Ivanović je na pitanje medija o razgovoru uz osmeh samo pokazao "rajsferšlus" preko usta.
 

"Ljubičasti" stop za Milenkovića

Atletiko Madrid ponudio je 30 miliona evra za defanzivca reprezentacije Srbije i Fiorentine Nikolu Milenkovića, ali su čelnici njegovog kluba tu ponudu odbili.

Milenković je u Fiorentinu stigao prošle godine iz Partizana, a odigrao je 16 mečeva, dok je nedavno pozvan i na zvanični spisak reprezentacije Srbije od strane selektora Mladena Krstajića. 

MN Press
Sve traženiji: "Bleki" Milenković


Krstajić je "Blekija" uporedio sa Nemanjom Vidićem, bivšim štoperom Mančester junajteda, koji shvata da ne sme da se vine u nebesa, već da njegova karijera tek počinje. 

Nejmar: Ko je taj Mitrović?!

Najskuplji fudbaler sveta i prva zvezda reprezentacije Brazila Nejmar da Silva ne zna ko je najbolji strelac Srbije Aleksandar Mitrović.Centarfor PSŽ gostovao je pred Mundijal u emisiji "Copa90" koju na YouTube vode Poet i Vuj, kojem je puno ime David Vujanić i poreklom je iz Knina. 

EPA Saznaće ko je Mitrović: Brazilac Nejmar



Vuj je upitao Nejmara zna li odakle preti najveća opasnost Brazilu iz srpskog tima, na šta je on politički odgovorio da ima dosta kvaliteta i da mogu iznenaditi, a onda je dobio pitanje da li zna za napadača Fulama. 

Odgovor je bio kratak i jasan: "Ne", voditelj je pokušao da mu pomogne, "Mitrović, iz Fulama, on fire". 
"Ne, ne", delovao je zvunjeno Nejmar. 
"Pokazaćemo ti ga, čuvaj ga se, potražiće te", upozorio ga je voditelj srpskog porekla. 
Nejmar će upoznati Mitrovića 27. juna u Moskvi, u trećem kolu Grupe E Svetskogprvenstva u Rusiji.

PAOK poželeo sreću "ubici"

Osam godina Srbija nije igrala na Mundijalu, a mnogo je više vremena prošlo od momenta kada smo imali ovako ubojite napadače.
Aleksandar Mitrović, Aleksandar Prijović i Luka Jović nalaze se u sjajnoj formi pred start Mundijala što potvrđuju i broje pomenute trojice u minuloj sezoni.

Mitar se nameće kao primarno rešenje na poziciji centarfora, ali svoju šansu sa klupe vrebaju Prijović i Jović.Aleksandar Prijović odveo je Srbiju na Mundijal golom koji je dao Gruziji u poslednjem meču kvalifikacija, a minulu sezonu završio je kao najbolji strelac grčke Super lige.
Manje od 24 časa pre početka Mundijala PAOK se oglasio na zvaničnom "tviter" nalogu i poželeo sreću svom napadaču.

"Ubico, srećno na Svetskom prvenstvu", stoji u poruci vicešampiona Grčke.
Tokom prethodne sezone Aleksandar Prijović je postigao 19 prvenstvenih golova, 6 pogodaka u grčkom kupu i 2 u kvalifikacijama za Ligu Evrope.
Sa takvim učinkom Prija predstavlja više nego dobru rezervnu varijantu za Mladena Krstajića na Mundijalu u Rusiji.

Instagram
 

Kostarikanci kupili više karata od Srba!

Utakmicom protiv Kostarike u nedelju od 14 sati, Srbija će započeti Mundijal  2018. u Rusiji. Meč se igra u Samari na stadionu koji prima 45.000 navijača, a zanimljivo je da će prema sadašnjim podacima više biti navijača iz Kostarike.

- Veliki broj navijača stiže u Samaru svakog dana. Više od 10.000 stranih navijača je stiglo. Kostarikanci su kupili nekoliko hiljada karata, dok su Srbi uzeli za sada samo 1.000. - kaže Aleksandar Fetisov zamenik guvernera regiona Samara.

Koliko je FSS zaradio od plasmana na Mundijal?

Svetska fudbalska federacija saopštila je da je ukupni nagradni fond Svetskog prvenstva u Rusiji 673 miliona evra.

To je 183 miliona evra više novca nego pre četiri godine u Brazilu. Deo ovog novca je već podeljen ravnopravno svim savezima zemalja učesnika. 
Tako je Fudbalski savez Srbije od plasmana "Orlova" na Mundijal zaradio 6,8 miliona evra, ali to može da "poraste". 

MN Press
Berićetno: Selektor Krstajić i predsednik FSS Kokeza


Reprezentacije koje prođu grupnu fazu takmičenja i plasiraju se u osminu finala zaradiće dodatnih 9,3 miliona evra, plasman u četvrtfinalu donosi još 13 miliona, a polufinala 17. 
Osvajač trećeg mesta zaradiće dodatnih 18,7 miliona, drugiplasirani tim SP 21, a novi šampion sveta 28. Tako će reprezentacija koja osvoji titulu prvaka planete ukupno zaraditi u Rusiji čak 74 miliona evra. 
Od SP će profitirati i klubovi, FIFA je odlučila kako će za svakog igrača kojeg imaju na Mundijalu u Rusiji dnevno dobijati 6.217 eura "odštete". 

Omladinac Zvezde nosi zastavu Srbije na otvaranju Mundijala

Mladi fudbaler omladinske škole Crvene zvezde Kosta Nedeljković nosiće zastavu Srbije na otvaranju Svetskog prvenstva u Rusiji, saopštili su crveno-beli.

On je, zajedno sa svojim vršnjacima iz 211 zemalja, učestvovao u društveno-odgovornom projektu i turniru "Fudbal za prijateljstvo". 

MN Press/Instagram
Svečana ceremonija otvaranja Svetskom prvenstva održava se u četvrtak, od 17 časova u Moskvi na stadionu Lužnjki, neposredno pred premijerni meč između domaćina Rusije i Saudijske Arabije. 
Srbija na Mundijalu igra u Grupi E sa selekcijama Kostarike, Švajcarske i Brazila.

Američki ambasador Skat: Navijaću za Srbiju na Mundijalu

Američki ambasador u Beogradu Kajl Skat čestitao je pobedu srpskim basketašima koji su osvojili zlato na svetskom šampionatu u Manili i tom prilikom otkrio za koga će navijati na Mundijalu 2018. u Rusiji.

Instagram
 

Skat je na svom oficijalnom Tviter nalogu napisao da će bodriti Srbiju na Svetskom prvenstvu, jer se tamo neće naći njegova Amerika. 

''Čestitam mladim šampionima sveta! Srbija je zaista zemlja sporta! FSS Srbije želim puno uspeha na World Cup s obzirom da SAD ne igraju navijamo za Srbiju, ''napisao je ambasador Skat u poruci koju prate zastava Srbije i orao.

Ovako je FSS glasao kad se birao domaćin Mundijala

Članovi Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) zvanično su u sredu odlučili gde će biti održan Mundijal 2026.

Posle Rusije 2018. i Katara 2022, Svetsko prvenstvo preseliće se u Severnu Ameriku, gde će domaćin biti Sjedinjene Američke Države, Kanada i Meksiko.
Na izboru u FIFA, svoj glas je imao i Fudbalski savez Srbije (FSS), koji je glasao za drugog kandidata - Maroko.
"Ujedinjena ponuda tri države", kako je formalno nazvana, dobila je 134 od 200 glasova, odnosno 67 odsto za organizaciju takmičenja na kom će prvi put nastupiti 48 reprezentacija.
Američki mediji su naglasili da je Rusija, čiji je predsednik države Vladimir Putin, glasala za ponudu Kanade, Meksika i SAD, dok je Severna Koreja lidera Kim Džong Una bila na strani Maroka.

Instagram
 

"Ovo nije bilo glasanje u Ujedinjenim nacijama", prenela je agencija AP reči predsednika Fudbalskog saveza SAD Karlosa Kordeira.
"Ujedinjena ponuda" od zemalja iz regiona Balkana dobila je podršku BiH, Bugarske, Hrvatske, Makedonije, Grčke, Crne Gore, Rumunije, kao i samoproglašenog "Kosova", koje je takođe član Svetske fudbalske federacije.
Glas Maroku uz Srbiju dala je samo Albanija, dok je Slovenija bila uzdržana.

Mis Mundijala 2018!

Nemačka je ovoga puta bila domaćin interesantnog programa u kojem smo saznali koja devojka će biti Mis Mundijala u Rusiji.

Instagram
 



Na takmičenju su učestvovale devojke iz svih zemalja učesnica Svetskog prvenstva u Rusiji, a pobednica je Zoe Brune koja je ponela laskavu titulu.

Ejrona: Navijaću za Švajcarsku

Na Evropskom prvenstvu u Francuskoj bila je proglašena za mis takmičenja, a za Svetsko prvenstvo nismo ni sigurni da li će Erjona Sulejmani uopšte doći u Rusiju.

Da se nije razvela od Blerima Džemailija, reprezentativca Švajcarske, definitivno bi je gledali u Kalinjigradu. Ovako, možemo samo da nagađamo da li će ova vatrena Albanka sa tribina gledati meč "sajdžija" protiv Srbije.

Ali ono što je sigurno - navijaće protiv Srbije! Tačnije, navijaće za svog bivšeg muža koji igra za Švajcarsku.

Instagram
 

- On je otac moje dece i naravno da ću navijati za njega i reprezentaciju svim srcem - rekla je Erjona.

MN Press
Šoping bez mola: Golman Vladimir Stojković na ulicama Svetlogorska
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online