Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 07.06.2018.
12:35
M. Topalović - Vesti A

Snaga kolektiva kec iz rukava

Fudbaleri iy Bundes lige Luka Jović i Filip Kostić aduti "Orlova" na mondijalu

MN Press
Nema razloga za brigu: Luka Jović i Filip Kostić

Tandem iz Bundes lige Luka Jović i Filip Kostić slaže se sa svim reprezentativcima da je uvodni meč na Mondijalu protiv Kostarike verovatno i presudan na „Rusija 2018.“

Jović se najpre osvrnuo na aktuelnu situaciju.

Jako treniramo i spremamo se za poslednju proveru protiv Bolivije koja je generalna proba. Mislim da je najbitnije da su nam glave mirne i da ćemo biti spremni za SP.

Protiv Čilea nije sve išlo kao podmazano?

-Očekujem puno bolje izdanje protiv Bolivije. Niko nije zadovoljan tom utakmicim. Ni mi ni vi novinari. Biće mnogo bolje samo nemojte da vršite veliki pritisak. Već protiv Bolivije videćemo reakciju, a očekujem pozitivan rezultat.

Kostić se složio da se dve nedelje intenzivno radi.

-Misli mda ćemo spremni dočekati prvu utakmicu koja je po meni najbitnija. Važana je i poslednja provera ovde u Gracu posle ne bađ sjajnog izdanja protiv Čilea kada je selektor kombinovao sastav.

Srbija i sve prethodne selekcije koje su igrale sa sličnim imenom ima prokletstvo prve utakmice na velikim takmičenjima. Savladali smo samo iran golom Mihajlovića i to može da bude opterećenje.

-Iskreno, nisam ni znao za taj podatak pa mi to automatski ne stvara problem, rekao je Jović.

Nadovezao se Kostić.

-Ne pričamo o takvim detaljima. Znamo šta treba da radimo i kakva je sitaucija. Igranje za reprezentaciju je samo po sebi mali pritisak i najuzvišenije za sve igrače. Svako se trudi da da svoj maksimu.

Kako se u Republici Srpskoj proslavilo Lukino pozivanje među „Orlove“.

MN Press
Strpljivo čeka šansu: Luka Jović

-Nije to sada toliko bitno mada je ljudima naravno drago i voleo bi da imaju više razloga za slavlje posle SP u Rusiji.

Momci su istakli sjajne uslove u Bad Valtersdorfu napominjući važnost izolovanosti kako bi imali mir i maksimalno se posvetili obavezama.

Ajntraht je klub sa najviše reprezentativaca na Mondijalu. Da li je Luka razgovarao sa nekim od saigrača na temu: Srbija iznenađenje na Mondijalu?

-Čuo sam se sa Švajcarcem Želsonom Fernandezom i on očekuje izjednačenu grupu u kojoj će Brazil biti dominantan, a ostali e se boriti za drugo mesto. Japan, Meksiko...sa saigračima iz tih selekcija nisam pričao, ali su i oni dobre i ambiciozne reprezentacije. Voleo bih da svi prođemo u naredni krug.

Da li na treningu uvežbavate akciju u kojoj Kostić prodire, centrira, a Jović postiže gol.

-Dosta puta sam to uvežbavao sa Mitrovićem, a Luka je tek stigao u A tim.

Jović polako postaje poznat po džoker golovima. Uđe sa klupe i presudi. Može li da nastavi taj niz u Rusiji?

-Svi znamo da je Mitrović neprikosnoven. Ima iskutva u selekciji, puno je doprineo u kvalifikacijama i sve će zavisiti od rezultata. Iskreno se nadam da ću dobiti priliku. Nij mojeda pričam da li ćemo možda igrati u tandemu i slično. Šef je tu da odluči i doneće najbolju odluku za ekipu, a ja se neću buniti.

Šta za Kostića predstavlja dobar rezultat?

-Da prođemo u nokaut fazu! To je naš cilj.

Srbija je u proseku najviša selekcija na Mondijalu. Da li iz tog ugla ima neke tajne adute.

-Naši tajni adut može da bude ćinjenica da smo jaki u ofanzivi, imamo brze igrače i završnicu i to će biti naši aduti, jasan je Kostić, uz napomenu da je i snaga kolektiva naš „kec iz rukava“. I visina može da bude adut, zbog iskustva igrača u tim situacijama. Iz tog ugla možemo da budemo iznenađenje na Mondijalu.

MN Press
Fudbal jedina tema: Kostić i Jović u Bad Valtersdorfu

Samo o fudbalu

Afera u kojoj se spominje Filip Kostić, povodom incidente u Kragujevcu, iz dana u dan dobija nove obrise. Filip nije želeo da priča na tu  temu.

-Nemam nikakav komentar! Već sam rekao šta imam što se toga tiče i ne bih da govorim na tu temu. Iskljućivo sam fokusiran na reprezentaciju i molim Vas da me ubuduće pitate samo o sportskim stvarima.

Žal

Luka Jović nije putovao na Novi Zerland. Da lje je „Rusija 2018.“ Dovoljna kompenzacija.

-Postoji žal, ali i opravdane okolnosti. Na Novom Zelandu nisam igrao zbog povrede, a sanjao sam da igram u Rusiji i eto dosanjao ga. Sada treba da ponovimo bar deo tog uspeha i sarećan sam što sam deo ove ekipe.

Na čekanju

Na pitanje o novom klubu i situaciji „ko te ima taj te nema“  jer ima ugovor sa HSV, ali želi da promeni sredinu Kragujevčanin Kostić je rekao:

-Imam ugovor sa HSV i sa te strane sam miran, a šta će dalje biti videćemo.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online