Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 09.04.2018.
09:11
N. Popović - Vesti A

Srpski dres svetinja!

Markus Hauptkorn, trener fudbalskog kluba Opel iz Riselshajma kod Frankfurta, koji se nadmeće u lokalnoj ligi pokrajine Hesen, nedavno je izjavio za nemačke sportske medije:

N. Popović
Uvek opasna: Nataša u akciji

- Reprezentativka Srbije Nataša Petrov (20 godina) pravi je poklon za našu ekipu.
Na to je ova simpatična studentkinja biohemije iz Frankfurta na Majni skromno odgovorila:

- Hauptkorn je trener koji veruje u mene, daje mi šansu na terenu i ni jednog trenutka nisam zažalila što sam iz Prve nemačke lige prešla u niži rang takmičenja. U ovom klubu na utakmicama sa punom minutažom imam priliku da pokažem šta znam i umem, a onda verujem da moj povratak u elitnu nemačku liga za mene nije nedostižan!

Sreli smo je na marginama turnira u malom fudbalu u Bad Homburgu kod Frankfurta, koji tradicionalno organizuje tamošnji Savet stranaca, na čijem je čelu naš zemljak Miodrag Stojković. Nataša se na ovoj sportskoj priredbi pojavila kao počasni gost i dobila zaslužen aplauz publike i učesnika.

N. Popović
Počasna gošća: Nataša sa organizatorima turnira u Bad Homburgu

Cilj regionalna liga

O skorašnjim planovima srpska reprezentativka iskreno kaže:
- Sada je cilj da zajedno sa saigračicama sadašnji klub od sledeće sezone "preselimo" u viši rang, regionalnu ligu, i da se tu zadržimo u gornjem delu tabele. A nadam se da će moje partije na terenu biti i dovoljan motiv za druge klubove da požele da me vide u svojim redovima.

N. Popović
Naselsila talenat: Blagoje i Nataša Popov

A to što se Nataša "zarazila", čak i u fudbalom zaluđenoj Nemačkoj ne baš tipičan sport za "lepši pol" - i nije za čuđenje. Fudbalom se aktivno bavio i njen četiri godine stariji brat Nikola, a oboje su povukli na tatu Blagoja, koji je 90-ih godina prošlog veka aktivno igrao sa eksjugoslovenski klub Progres iz Frankfurta, koji se tada takmičio u Oberligi pokrajine Hesen.

- Brat je igrao fudbal i niko nije mogao da me odgovori da ne pokušam i ja. Već sa četiri godine sam istrčala na fudbalski teren, eto ni do danas ga nisam napustila - priča Nataša koja je sve do 10. godine fudbal trenirala zajedno sa dečacima.

Fudbalsku karijeru počela je u SG Bornhajm u frankfurtskom naselju u kojem i danas živi. Sa 11 godina pridružila se devojčicama iz frankfurtskog Ajntrahta, a iz njega je prešla u prvoligaški FFC Frankfurt, koji je dugo godina bio najbolji ženski fudbalski klub u Nemačkoj.

- Sada je to minhenski Bajern iz prostog razloga što su finansijski najjači. I ovom sportu je, nažalost, po onoj našoj narodnoj, koliko para toliko muzike. Bajern je slavan klub i ima mogućnost da deo zarade od vrhunskih muških takmičenja i prihoda od brojnih sponzora preusmere i na svoju žensku ekipu i tome leži "tajna" njihovog uspeha - priča Nataša.

Mada je već sa 17 godina ostvarila svoj dečji san i zaigrala u prvoj nemačkoj ligi, u FFC Frankfurt se nije dugo zadržala.

Mnogo odricanja

Nataša je, kao što rekosmo, redovan student prve godine fakulteta, ali i fudbal traži dosta odricanja. Tri puta nedeljno mora da se vozi do 30 kilometara udaljenog Riselshajma na treninge, a u nedeljom je na utakmicama. Napomenimo i to da je klub za koji igra amaterski, dakle za taj agažman ne dobija nikakvu platu.

- Nisam uspela da nađem zajednički jezik sa trenerom. Šanse da igram dobijala sam retko ili nikako i odluka da odem bila je neminovna. Fudbal igram prvenstveno zašto što ga volim. Zato se, umesto da grejem klupu, nisam libila da pređem u klub nižeg ranga, ali gde stalno dobijam priliku za igru i usavršavanje - iskrena je Nataša koja igra na poziciji centarhalfa, a često je u napadačkom špicu.

N. Popović

Za devojku visoku 168 cm nemački sportski stručnjaci kažu da poseduje ono najbolje što godinama krasi srpski fudbal - sjajnu tehniku i dribling.

Nataša voli da priča i o angažmanu u ženskoj reprezentaciji Srbije za čije je ekipe počela da igra već sa 15 godina. U "najdražem dresu Srbije" odigrala je ukupno 21 meč.

- Niko ponosniji od mene što sam na poziv selektora Jovice Cvetkovića bila deo sjajnog trijumfa koji smo u novembru prošle godine u Srbiji izvojevali u prijateljskoj utakmici protiv reprezentativki Nemačke za koje se zna da se među najboljima na svetu. Igrala sam poslednjih 15 minuta, a slavile smo sa 2:0 - kaže Nataša za koju je srpski dres u pravom smislu svetinja. Naime, mada je ona u nemačkoj već treća gereneracija (i njena mama Slađana, kao i otac Blagoje rođeni su u Frankfurtu) nije joj palo na pamet da uzme nemački pasoš - srpski je jedini koji poseduje.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online