Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 05.04.2018.
07:01
M. S. - Vesti A

Prijović prvi snajper Srbije

Olimpijakos gubi korak u odbrani tutule u Grčkoj, ali je golgeter tima Iranac Karim Ansarifard trenutno na deobi prvog mesta Liste strelaca. To mesto deli sa reprezentativcem Srbije i napadačem solunskog PAOK-a, Aleksandrom Prijovićem. Obojica su postigli po 14 golova, jedan više od Španca Pedra Konde iz Janine.

EPA/SOTIRIS BARBAROUSIS
Raspucan u Grčkoj: Aleksandar Prijović

Ovo je bio samo uvod u glavnu priču, a to je da je Prijović sa tih 14 golova najbolji strelac među srpskim fudbalerima u nacionalnim ligama širom Evrope i sveta. Kad bi se računali i pogoci koje je dao u Kupu Grčke (pet) i na međunarodnoj sceni (dva u Ligi Evrope), njegov učinak bio bi još dominantniji u odnosu na ostale srpske fudbalere.
Nema sumnje da momku rodom iz St. Galena prija u Grčkoj, pa ne čudi što je zimus odbio unosnu ponudu da se preseli u Kinu.

21
gol je dao Prijović ove sezone za PAOK

- Generalno, sviđa mi se u Solunu. Tu sam već godinu dana, ide i Mondijal, a klub mi je ukazao veliko poverenje i nagradio sa novim ugovorom. Brzo smo se dogovorili oko nastavka saradnje, jer je postojao obostrani interes. Tačno je da je postojala i opcija oko odlaska u Kinu, ali su na kraju svi ovi drugi razlozi presudili da ostanem u PAOK-u - rekao je Aleksandar Prijović nedavno u intervjuu za "Sportski Žurnal", a na pitanje da li ga opterećuje to što je produžio ugovor i postao najplaćeniji igrač u istoriji kluba odgovorio:

- Nije to opterećenje, jer i prvi transfer je bio rekordan za PAOK. To je dodatni motiv i samo ja mogu sebe dodatno da opteretim, nikako navijači, saigrači, klub. Zahtevan sam prema sebi, jer želim uvek više. Guram napred, imam dovoljno snage da uspem u tome što sam zacrtao.

Iznenađenje iz BiH

Ova interna lista strelaca srpskih fudbalera sastavljena je po broju postignutih golova, a ne po kvalitetu nacionalnih liga Evrope i sveta.
Tako drugo mesto iza Prijovića, sa 13 postignutih golova, zauzima malo poznati Miloš Filipović. Ovaj 27-godišnji Beograđanin, fudbaler Zrinjskog, bio je sa 12 golova drugi strelac regularnog dela šampiona Bosne i Hercegovine, a još jedan pogodak dodao je u takmičenju za plej-of. On je ranije igrao za OFK Beograd, Mladost iz Apatina, Kolubaru, Timok, Voždovac, BSK iz Borče i Drinu iz Zvornika.

Triling iz Videotona

Treći na ovoj listi je nekadašnji reprezentativac "orlova" i bivši as Partizana, iskusni 34-godišnji Danko Lazović. On je istovremeno treći i na listi strelaca elitne mađarske Lige gde predvodi napad Videotona. Zanimljivo je da pored njega u napadu ekipe, koju s klupe vodi doskorašnji trener Partizana Marko Nikolić, igraju i braća Marko i Stefan Šćepović. Mlađi Marko igra od početka sezone i zato vreme postigao je devet golova, a stariji Stefan mu se pridružio ove zime iz Španije i već je dao dva gola (uz četiri jesenas u dresu Sportinga iz Hihona).
Dvostruki broj pogodaka pored svog imena imaju još dvojica srpskih fudbalera na listi. Prvi je bivši reprezentativac Miralem Sulejmani. Sa 10 golova predvodi Jang Bojs do prve titule u Švajcarskoj još od 1986. godine. Drugi je sa istim brojem golova malo poznati Miljan Škrbić iz ekipe Krško. Ovaj 22-godišnjak je u Sloveniju stigao pre dve sezone iz OFK Beograda.
Efikasnu sezonu za sobom imaju i Sergej Milinković Savić (Lacio) u Italiji, Luka Milivojević (Kristal Palas) u Engleskoj, Andrija Kaluđerović (Velington) u Australiji, Aleksandar Čavrić (Slovan Bratislava) u Slovačkoj, Luka Jović (Ajntraht Frankfurt) u Nemačkoj...

Najbolji strelci u ligama

14 - Aleksandar Prijović (PAOK, Grčka)

13 - Miloš Filipović (Zrinjski, BiH)
12 - Danko Lazović (Videoton, Mađarska)
10 - Miralem Sulejmani (Jang Bojs, Švajcarska), Miljan Škrbić (Krško, Slovenija)
9 - Sergej Milinković Savić (Lacio, Italija), Luka Milivojević (Kristal Palas, Engleska), Marko Šćepović (Videoton, Mađarska), Andrija Kaluđerović (Velington, Australija), Aleksandar Čavrić (Slovan Bratislava, Slovačka)
7 - Luka Jović (Ajntraht Frankfurt, Nemačka), Andrija Pavlović (Kopenhagen, Danska)
6 - Miloš Ninković (Sidnej, Australija), Danijel Aleksić (St. Galen, Švajcarska), Petar Škuletić (Genčlerbirligi, Turska), Vojo Ubiparip (Željezničar, BiH), Komnen Andrić (Inter Zaprešić, Hrvatska)
5 - Ivan Šaponjić (Zulte Varegem, Belgija), Uroš Nenadović (Alaškert, Jermenija), Uroš Ljubomirac (Balzan, Malta)...
4 - Filip Kostić (Hamburger SV, Nemačka), Adem Ljajić (Torino, Italija), Uroš Đurđević (Olimpijakos, Grčka), Dejan Sorgić (Tun, Švajcarska), Jovan Stojanović (Kortrijk, Belgija), Marko Mirić (Lokeren, Belgija), Saša Marković (Apolon, Kipar), Jovan Blagojević (Željezničar, BiH), Miloš Đorđević (Sileks, Makedonija), Miloš Deletić (Larisa, Grčka), Nemanja Andrić (Balmazujvaroš, Mađarska), Srđan Dimitrov (Birkirkira, Malta)

Konkurencija za Mondijal

Aleksandar Prijović je uz imenjaka Mitrovića bio naš najistureniji napadač u kvalifikacijama za SP. Kako se bliži Mondijal u Rusiji nameću se i drugi strelci poput mladog Luke Jovića, iskusnog Petra Škuletića...
- Generalno sam fokusiran na svoj rad i igru. Želim da napravim rezultat, a na drugima je kasnije da odluče da li zaslužujem da igram ili ne. Sve su to kvalitetni napadači, neki su mlađi, drugi malo stariji, kakva god bude bila odluka ne može to mnogo da utiče na mene. Ono što mogu da garantujem jeste da ću dati maksimum na terenu i potruditi se da postignem što više golova za svoj klub. Ako Bog da i osvojim trofej, posle je sve na selektoru - rekao je Prijović za "Sportski Žurnal".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online