Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 02.04.2018.
11:57
Tanjug, Vestionline A

Novi sudar Reala i Juventusa, Ronaldo ili Dibala?

Prve četvrtfinalne utakmice Lige šampiona na programu su sutra, a bez dileme biće repriza prošlosezonskog finala između Juventusa i Real Madrida u Torinu.

EPA-EFE/Rodrigo Jimenez
Novo dokazivanje: Kristijano Ronaldo

Istovremeno, Sevilja dočekuje minhenski Bajern. Real je prošlog maja u Kardifu postao prvi tim koji je odbranio "ušati trofej" baš preko Juventusa (4:1), pa šampion Italije traži "osvetu".
Upravo je Juventus poslednji koji je eliminisao Real u nokaut fazi elitnog takmičenja, 2015. godine u polufinalu, i sada će pokušati da ponovi isto kako bi zadržao nadu u snove golmana

- Đanluiđija Bufona oko osvajanja Lige šampiona, jedinog pehara koji mu nedostaje.
Verujem da će biti sada drugačije u odnosu na meč u Kardifu. Real je prošle godine bio bolji, zasluženo je slavio, a nas sreća nije pogledala. Real je bolji od Juventusa, ali možemo da se nosimo sa najvećim klubom sveta. Nisu nepobedivi - rekao je Bufon u najavi utakmice.

Real, koji u svojoj bogatoj riznici ima čak 12 trofeja prvaka Evrope, ima najboljeg mogućeg aduta - najboljeg fudbalera sveta Kristijana Ronalda i rekordera Lige šampiona sa 117 golova.
Fantastični Portugalac pogodio je na svakom meču u najjačem takmičenju ove sezone, čak 12 puta, a na ruku mu ide i podatak da je čak sedam puta bio strelac u pet sudara sa Juventusom.

Dakle, čvrsta odbrana "bjanko-nera" biće na velikom ispitu, ali i igrač od koga će mnogo zavisiti učinak Juventusa - Paula Dibale. Argentinac je u prethodno rundi dao ogroman doprinos za izbacivanje Totenhema, ali je Real ipak viši nivo i pravi zadatak da pokaže Dibali da li spada među najbolje fudbalere. Više od "pola" Italije (navijači Juventusa prim. aut) uvereno je jeste...

Fudbaleri Sevilje protiv Bajerna na "Sančez Pishuanu" pišu klupsku istoriju jer prvi put nakon 1958. godine igraju u četvrtfinalu Lige šampiona. Već su uradili mnogo ove sezone, ali sigrno nemaju nameru da se zaustavi ni protiv izrazitog favorita iz Minhena, novog-starog šampiona Nemačke. Bajernu ne leži Španija, izgubio je poslednjih pet gostovanja u toj zemlji, za razliku od skora Sevilje koja nikad nije poražena na svom terenu od nemačkih timova u 11 utakmica.

U najavi se sutra očekuju dva veoma zanimljiva meča, u standardnom terminu od 20.45 sati.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online