Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 29.03.2018.
05:00
P. Ž. - Vesti A

Zahvalan sam Tumbakoviću

Posle teške povrede ukrštenog ligamenta kolena, koja je fudbalera Partizana odvojila od terena na više od šest meseci, Nebojša Kosović je u subotu odigrao drugo poluvreme prijateljske utakmice u Bijeljini.

M. Todorović
Uželeo se fudbala: Nebojša Kosović

Kosović se povredio u dresu Crne Gore početkom septembra 2017, za vreme gostovanja "sokolova" u Kazahstanu.

Nema sumnje da je težak period iza dvadesettrogodišnjeg veznog fudbalera, ali za njega je najvažnije da se konačno stavio na raspolaganje treneru Miroslavu Đukiću.

- Osećam se malo čudno, pauza je bila jako duga - rekao je Kosović.

- Odigrao sam 45 minuta i mnogo sam srećan jer je fudbal moj život. Malo sam u kondiciji pao, što je normalno. Dolaze nove utakmice u Superligi i na meni je da se nametnem za što veću minutažu.

Iako je iza fudbalera Partizana polugodišnja pauza, Kosović je dobio poziv od Ljubiše Tumbakovića za crnogorsku reprezentaciju.

- Jako sam mu zahvalan što me je pozvao. Mnogo mi znači i mislim da je veliki gest s njegove strane. Kako u Partizanu, tako i u reprezentaciji Crne Gore moram da se dokažem i da pozive u nacionalni tim dobijam i ubuduće. Imao sam mnogo vremena za razmišljanje u prošlih šest meseci. Shvatio sam da je fudbal, kojim se bavim od pete godine, moj život. Srećan sam što treniram sa saigračima i što sam sposoban da to činim. Ne radujem se samo utakmicama, već i treninzima. Svaki dan jedva čekam da dođem na Teleoptik.

Andrija Milutinović je puno pomogao u rehabilitaciji Kosovića.

4 mečeva je odigrao za Crnu Goru

- Veliku zahvalnost dugujem njemu, mnogo mi je pomogao. Pričali su mi Vulićević i Balažic da će biti malo napornije. Bio sam spreman. Najteže mi je bilo to što sam svaki dan morao da ustajem u sedam sati. Prvih dva meseca su treninzi trajali i po sedam-osam sati. Vozio sam bicikl pod vodom, po dva sata. U nekim trenucima sam hteo da prekinem, ali sam znao da moram da istrajem u tome.

U Bijeljini je odigrao poluvreme, prvo posle šest i po meseci pauze.

- Kada sam istrčao na teren nisam znao gde ću. Hteo sam na sve strane da trčim, želeo sam da dam gol, da asistiram, da uklizam. Od silne želje sam zaboravio na savete da ne ulazim jako u duele, jer je loš teren...

Ipak, uobičajeni strah kod rekonvalescenata bio je prisutan i kod Kosovića.

- Malo sam se plašio... Teren nije bio najbolji i toga me je bio najveći strah. Kod duela već nisam osećao nikakav strah, naprotiv. Želeo sam da vidim gde sam i šta sam - poručio je Kosović.

Možemo do duple krune

Utakmice Partizana u prethodnih šest meseci je pratio s tribina.
- Imali smo vrlo uspešnu sezonu u Ligi Evrope, ali nažalost nismo prošli - kaže Kosović. - Borimo se za Kup, ni prvenstvo nije izgubljeno, jer se svi sećamo kako je bilo prošle sezone. Mislim da i ove može da se ponovi, na nama je da dobijemo sve utakmice do kraja i da se nadamo kiksu našeg rivala.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online