Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.03.2018.
20:14 >> 22:34h
Vestionline A

Liga šampiona: Mesi razbio "plavce", Argentinac na koti 100 (VIDEO)

Kada igra Mesi - igra i Barselona. Katalonci su poslednji četvrtfinalista Lige šampiona. U revanšu na "Nou Kampu" Barsa je lako pobedila Čelsi - 3:0 (2:0). U prvom meču u Londonu bilo je 1:1. Omaleni "gaučos" sa dva gola i asistencijom trasirao je put svom timu do plasmana među osam najboljih ekipa Starog kontinenta.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
Lionel Mesi ispisao novu stranicu Lige šampiona: 123 meča u evro eliti - 100 golova

Već posle 130 sekundi zatresla se mreža Tiba Kurtoe. Posle karambola u šesnaestercu "plavaca" lopta je stigla do Mesija, koji je iz teške pozicije ubacio u mrežu, a pogotku je kumovala loša intervencija belgijskog golmana.

Nije Čelsi igrao toliko loše, preko Azara i Vilijana probali su da izjednače, ali onda jedna greška, i to bivšeg Katalonca Seksa Fabregasa bila je dovoljna Mesiju da se kao vihor probije do ivice šesnaesterca probije, a onda kao na tacni doda lopta do Usmana Dembelea, koji je postigao prvenac u dresu Barse u evro eliti. 

BARSELONA - ČELSI 3:0 (2:0)

Strelac: 1:0 Mesi u 3, 2:0 Dembele u 20, 3:0 Mesi u 64. minutu

Stadion: Kamp Nou. Sudija: Damir Skomina (Slovenija)

BARSELONA: Ter Štegen, Serhi Roberto, Pike, Umtiti, Alba, Dembele (od 67. Vidal), Rakitić, Buskets (od 61. Gomes), Inijesta (od 56. Paulinjo), Mesi, Suarez.

ČELSI: Kurtoa, Aspilikueta, Kristensen, Ridiger, Mozes (od 67. Zapakosta), Fabregas, Kante, Alonso, Vilijan, Žiru (od 67. Morata), Azar (od 82. Pedro)

Kao u Londonu, kada su dva puta pogodili stativu, opet su fudbaleri Čelsija bili malerozni. Šut Markusa Alonsa u finišu prvog poluvremena iz slobodnog udarca završio je u okvir gola Ter Štegena, a i u poslednjim trtenucima meča Ridiger je pogodio stativu. Da se broje udarci u okvir gola bilo bi 4:0 za Čelsi, ovako ukupno 4:1 u golovima za Mesija i drugove.

U nastavku, Barsa je umrtvila igru, a četa Antonija Kontea nije imala snage da unese neizvenost u susret. Drugim golom na meču, šestim u ovoj sezoni Lige šampiona, a jubilarnim 100. u evro eliti, Mesi je overio trijumf Katalonaca, koji su se pridružili: Realu, Juventusu, Liverpulu, Bajernu, Mančester Siti, Sevilji i Romi u četvrtfinalu.

Pogledajte golove sa "Nou Kampa"!

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online