Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 09.03.2018.
16:36 >> 17:44h
Vestionline A

Iz Partizana grme na FSS! Vučelić: Ovo je atak na slobodu misli, znam da sledi odmazda

Burno na oba dela Topčiderskog brda posle oduzimanje dva boda Partizanu i Crvenoj zvezdi od strane Disciplinske komisija Fudbalskog saveza Srbije. Posle čelnih ljudi crveno-belih koji su najavili žalbu, oglasili su se i u Humskoj.

M. Todorović
Miroslav Đukić i Milorad Vučelić

- Odlukom Disciplinske komisije FSS ugroženo je zagarantovano ustavno pravo slobodne misli i govora. Uvođenjem vebalnog delikta u sistem fudbala izvršena je kriminalizacija slobode govora. A kao posledica su Partizanu su oduzeta dva boda zarađena na terenu. To se od Slavka Šajbera 1986. nije dogodilo u najelitnijm takmičenju - rekao je predsednik Partizana Milorad Vučelić i dodao:

- Tražim da se oglasi FSS i predsednik Slaviša Kokeza i da Odbor za hitna pitanja FSS poništi odluku koja krši ustav i neodrživa je jer ugrožava prava čoveka i građanina. Moraću da se raspitam kod Slaviše Kokeze i FSS da li je meni, ovim činom, oduzeto pravo da radim i pišem, jer sam između ostalog i novinar. Skidanjem dva boda Partizanu došli smo u situaciju da se favorizuje neko drugi, treći, peti. Ne Crvena zvezda, jer je bodova razlika između nas ostala ista. Ne sumnjam da će zbog ove konferencije uslediti odmazda. Svestan sam da ona sledi, ako se ne uradi nešto da se zaustavi teško kršenje ustavnog i pravnog sistema Srbije. Sa tom svešću očekujem da mi od FSS i Slaviše Kokeze stigne objašnjenje šta smem, a šta ne smem da pričam - istakao je Vučelić.

On je ovo kaznu kao inkviziciju.

- Poštujući prijave i institucije fudbalske organizacije, na osnovu prijave Dragiše Binića, najpre smo se pismeno oglasili, da bismo u četvrtak otišli na saslušanje. I to pripremljeni, sa argumentima i dokazima. Saslušanje je trajalo dva sata. Posle toga je na saslušanje došao predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović. Nismo ni stigli kućama, a već smo saznali odluke. To nije inkvizitorski postupak, već nešto gore - grmeo je Vučelić.

Potpredsednik crno-belih Vladimir Vuletić je najavio da će se crno-beli žaliti Ustavnom i Upravnom sudu na ovu odluku FSS.

- Oduzeta su nam po dva boda, a mi se pitamo - kome to koristi? Korist je jednom klubu koji je treći na tabeli, ali kome se nastoji podići uloga pred plej-of i podelu bodova. U podeli je to dva boda prednosti i cilj da se Partizan u narednom periodu dovede na "ivicu noža" i to na kojem će mestu završiti ovu sezonu. Njihova saopštenja su uvek posebna priča, nikada ovo nisam video. Imamo šest presuda sa jednom rečenicom. Ne očekujem ništa ni kad je kazna za predsednika u pitanju - istakao je Vuletić.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online