Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.02.2018.
07:07
M. Topalović - Vesti A

Banjalučki "komandos"

Pred kraj 2016. Ognjen Vranješ još jednom je bio na pragu prelaska u Crvenu zvezdu. Kontakt je ostvaren, a onda se umešao AEK sa našim ljudima Dušanom Bajevićem i Brankom Milovanovićem.

EPA/Panagiotis Moschandreou
Lov na titulu: Ognjen Vranješ je važan adut žuto-crnih

Bivši Zvezdin trener i legenda AEK-a sportski direktor Bajević preusmerio je stasitog Banjalučanina u glavni grad Grčke. Vranješ je tokom mandata na "Marakani" bio u nemilosti Čedomira Janevskog i morao je na pozajmice u Napredak i Šerif. Karijeru je nastavio u Krasnodaru, Turskoj i Tomu koji je napustio posle finansijskog kraha kluba iz Tomska, a nije došao u priliku da ponovo obuče crveno-beli dres.

Isključen na debiju

Grčka avantura nije dobro počela. Isključen je u 71. minutu na debiju prilikom gostovanja Asterasu, pri rezultatu 2:2, da bi na kraju domaćin slavio.

33 utakmice odigrao je Vranješ za BiH

Borbenošću, zalaganjem i odnosom prema navijačima, Ognjen je odmah postao miljenik "fanova" AEK-a koji su u Grčkoj poznati kao veliki fanatici. Paralelno sa briljantnim partijama u Grčkoj, kasnije i u Ligi Evrope, nemetnuo se kao jedan od ligera kluba koji želi prvu titulu posle 1994!

Izuzetno je aktivan na društvenim mrežama, mada nisu svi "postovi" izazvali pozitivne reakcije. Posebno je nekoliko puta stao na žulj pristalicama Olimpijakosa. Jednom prilikom reprezentativac BiH, posle povratka u klub, na društvenu mrežu Instagram postavio je fotografiju ispred velike zastave AEK-a ispod koje je napisao "Komandos u bazi".

Inače, Vranješ je poznat kao neko ko s navijačima ima odličan odnos, posebno iz razloga što često veliča sam klub i navijače, dok se s druge strane ne libi da uvredi nekog od omraženih rivala njegove ekipe.

Uvek uz Borac

Braća Vranješ ne zaboravljaju vreme provedeno u dresu "Velikana iz Platonove"! Ognjen i Stojan prepoznali su novu energiju koja vlada u Borcu i naručili su dve VIP personalizovane stolice! Pozvali su i ostale bivše fudbalere Borca koji igraju u inostranstvu da učine isto i priključe se akciji...

Istorijski het-trik

Tokom burnog boravka u Grčkoj izbio je u prvi plan i zbog nedavnog het-trika, za samo 28 minuta, na meču AEK-Ksanti 4:0. Postao je prvi štoper koji je uspeo da postigne tri gola na jednom meču u istoriji grčkog prvenstva, naravno, kada se radi o najjačem rangu. Uspeo je da postigne golove u 5, 19. i 33. minutu utakmice. Pored toga odlično je odradio posao u odbrani.

- Presrećan sam zbog prvog het-trika u profesionalnoj karijeri. Nastaviću i dalje da dajem sve od sebe kako bi ekipa ostvarila što bolje rezultate. Hvala navijačima i saigračima na podršci - oglasio se Vranješ posle meča sa Ksantijem.

Štrajk zbog transfera

Vranješ se nedavno svim silama trudio da napusti grčki klub i ode u Anderleht, za 2,5 miliona evra, ali nije uspeo. Odlazak je sprečio predsednik Dimitri Melisanidis što Vranješu nije prijalo pošto ga je tražio i Kristal Palas, ali i Istanbul Bašakšehir.
Nezadovoljan, stupio je u štrajk, radio svakakve gluposti, svađao se sa Melisanidisom... Na kraju se izvinio predsedniku, ali i javno Dušanu Bajeviću, čoveku koji ga je doveo u klub.

Na društvenim mrežama objavljen post da je Vranješ za 28 minuta postigao više golova nego napadač Reala Karim Benzema u poslednja tri meseca.

- Znači, sada mogu u Real (smeh). Eto, uplašio se Benzema pa je postigao gol protiv Betisa samo tri minuta pošto je zamenio Ronalda (smeh). Šalu na stranu. Uvek kod prekida idem u protivnički šesnaesterac, eto sada se desilo da tri puta budem na pravom mestu i da sva tri puta zatresem mrežu. Moram da budem srećan zbog golova, iako to nije moj posao, ali najvažnije je da smo pobedili i ostali na dva boda zaostatka za liderom PAOK-om.

Krenuo iz Banjaluke

IME I PREZIME: Ognjen Vranješ
DATUM ROĐENjA: 24. oktobar 1989.
MESTO ROĐENjA: Banjaluka
GODINA: 28
VISINA: 1.82 m
Pozicija: Odbrana
Karijera: Borac Banjaluka (2007-09), Crvena zvezda (2009 -11 4), Napredak (2010, pozajmica), Šerif Tiraspol (2010, pozajmica), Krasnodar (2011-13), Alanija (2013-14), Elazigspor (2014), Gaziantep (2015-16), Hihon (2016), Tom (2016-17), AEK (2017 -).
REPREZENTACIJA: BiH (33 utakmice)

Zbog žutih kartona nije igrao u revanš meču Lige Evrope u Kijevu, ali AEK-u je ionako primarna domaća scena. Vranješ je nekoliko puta bio igrač utakmice i u idealnom timu kola.

- Individualna priznanja mi svakako gode, ali ničega ne bi bilo bez uspeha celog tima - završio je Vranješ koji je ušao u period blagostanja posle velike bure.

"Fanatikose" ne komentarišem

Odavno traje netrpeljivost "BH Fanatikosa" prema Banjalučaninu Ognjenu Vranješu zbog tetovaže granica Republike Srpske, koja nije prestala ni kad ju je fudbaler prepravio u sat. Često se na tribinama vidi transparent sa Vranješovom slikom i natpisom "Persona non grata" kada igraju "zmajevi".

Brat u Želji

Brat Stojan (31) ostavio je trag u Vojvodini. Uspešno je igrao u Rumuniji i Poljskoj, a nedavno je potpisao za Željezničar. Odigrao je tri meča za BiH.

Poslali su poruku da je nepoželjan u dresu sa državnim grbom. Jedna grupa navijača fotografisala se sa zastavom, na šta je na društvenim mrežama reagovao defanzivac porukom:
"Ha, ha, ha, kako ste opasni".

U intervjuu za banjalučke medije naglasio je da ga ne pogađaju prozivke već je samo koncentrisan na teren jer želi da pruži maksimum na svakom meču.

- Svako ima pravo na svoje mišljenje i nemam šta tu da komentarišem. Ipak, sa druge strane imam svoje stavove, poštujem svoje principe i neću dozvoliti da mi bilo ko nameće bilo šta po cenu ne znam čega - rekao je Vranješ.

Prema njegovim rečima, i dalje će u dresu BiH davati 100 odsto svojih mogućnosti ukoliko bude dobijao poziv novog selektora. Vranješ je dodao da je spreman da da sve od sebe i u narednim kvalifikacijama za šampionat Evrope.

- Tu nema nikakve dileme, naravno ako svojim igrama u klubu zaslužim poziv selektora.

Koban po Ksanti

Ksanti, našeg trenera Rastavca, golmana Živkovića i Đuričkovića baš će pamtiti Vranješa. Naime, u prvom delu sezone AEK je osvojio bod na gostovanju u Ksantiju, iako je imao dva igrača više preko 20 minuta.
AEK je u tom periodu bio mnogo bolji, ali nije uspeo da dođe do pogotka sve do 88. minute, kada je mrežu domaćina pogodio Vranješ.
Sad je protiv istog kluba postigao het-trik i ušao u istoriju grčkog fudbala!




 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online