Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 26.02.2018.
06:06
M. Stojiljković - Vesti A

Srbijo, nemoj kao Zvezda i Partizan

Prvo Crvena zvezda, zatim i Partizan. Oba srpska predstavnika završila su takmičenje na evropskoj sceni porazima u revanš mečevima sa CSKA u Moskvi i Viktorijom u Plzenju. Stiče se utisak, s gorkim ukusom u ustima.

M. Todorović
Učiti na greškama večitih: Fudbaleri Partizana razočarali su igrom u Plzenju

Posle velikog uspeha jesenas i plasmana u nokaut fazu Lige Evrope, verovali smo da dva naša najbolja kluba mogu do novih podviga, iako su na listama UEFA važili za autsajdere protiv bolje rangiranih rivala iz Rusije i Češke. I mogli su. Samo da su možda imali malo više sreće i - hrabrosti.

30 mečeva su odigrali Zvezda (16) i Partizan (14) u Evropi

I Crvena zvezda i Partizan su u prvim utakmicama u Beogradu propustili prilike da pobede. Bili su bolji, stvorili nekoliko dobrih šansi, ali nisu ih iskoristili da na revanše putuju sa bilo kakvom prednošću.

I koliko im je u tim prvim utakmicama nedostajalo sreće, toliko im je u drugim falilo kuražnosti. To se posebno odnosi na fudbalere Partizana, iako su se i zvezdaši "kasno setili". Zaigrali su u Moskvi hrabrije tek u poslednjih desetak minuta, ali su Pešić i Ben promašili ono što se ne sme, pogotovo ovaj prvi. I Suma je imao solidnu poziciju za Partizan, ali je i njegov šut u finišu utakmice zamalo bio neprecizan. Drugi pogodak Čeha manje je bitan, usledio je kad su crno-beli i golman Stojković mnogo rizikovali, jer više nisu imali šta da izgube.

A izgubili su mnogo. Toga su danas sigurno svesni. I zvezdaši i partizanovci. Niko im generalno neće zameriti što su ispali, jer i ovo što su dosad postigli niko nije (ili je malo ko) očekivao na početku sezone. Ipak, navijači će uvek žaliti što njihovi ljubimci nisu bili malo hrabriji. Da jesu, ko zna, možda bi doživeli ubedljivije poraze, ali možda bi i ostvarili bolje rezultate. Uvek će ostati ono "šta bi bilo da je bilo..."

Česi: Kosovo je srce Srbije!

Domaći navijači u Plzenju oduševili su pre meča goste iz Beograda skandiranjem na čistom srpskom: "Kosovo je srce Srbije!"
Navijači Partizana su im, sa suprotne strane, otpozdravili aplauzom.

 

Tri faula za 90 minuta!

Da li je izostala borbenost ili nešto drugo tek jedan statistički podatak na zvaničnom sajtu UEFA bode oči, fudbaleri Partizana su za 90 minuta u Plzenju napravili samo tri faula! Da li treba dodati da su igrači Viktorije napravili 22...

U svakom slučaju, posle Crvene zvezde i Partizana ostala nam je još samo reprezentacija Srbije. I ona nas je kao i Večiti prošle godine silno obradovala plasmanom na Svetsko prvenstvo. Ogroman je to uspeh s obzirom na to da nas na velikim takmičenjima nije bilo osam godina i s obzirom na to da smo na žrebu bili tek četvrta rangirana selekcija u grupi. Na kraju smo uspeli da budemo prvi i izborimo plasman u Rusiju.

A tamo nas čekaju favorit čitavog turnira (Brazil), jedna od najkonstantnijih evropskih selekcija poslednjih godina (Švajcarska) i jedno od najprijatnijih iznenađenja prethodnog Svetskog prvenstva (Kostarika). Pred te okršaje možemo samo da poželimo "orlovima" da nauče iz grešaka Crvene zvezde i Partizana i poručimo: Budite hrabri i verujte u sebe i onda kad možda drugi ne veruju u vas. Da vam posle ne bude žao.

Đukić: Nekad ne možete...

Miroslav Đukić je posle poraza u Plzenju (0:2) poručio da ništa ne zamera igračima i da žali što crno-beli nisu stigli do povoljnijeg rezultata u Beogradu.
- Došli smo ovde da postignemo gol, nismo uspeli i to je osnovni razlog što je Viktorija prošla dalje. Falio nam je tečniji, bolji pas, lucidnost. Ipak, ne mogu ništa da zamerim igračima. Ovo su evropske utakmice, borili smo se, dali maksimum, ali ima momenata kada protiv kvalitetnih rivala ne možete, jednostavno, da stvorite šansu. Ostaje nam da žalimo što nismo pobedili u Beogradu, sve bi bilo drugačije u Plzenju. Ali nema jadikovanja i plakanja. Vraćamo se kući podignute glave - izjavio je trener Partizana.

Džajić: Na leto Liga šampiona

Legenda i počasni predsednik Crvene zvezde, Dragan Džajić, smatra da zvezdaši mogu da budu ponosni na sve što je klub uradio prethodnih meseci u Ligi Evrope, uprkos eliminaciji od CSKA iz Moskve.

- Ono što je do sada pokazala ekipa zaista je za svako poštovanje. Zvezda ide dobrim putem, ovo je samo pokazatelj da će u budućnosti igrati još bolje i kvalitetnije. Nadam se da će se navijači koji dolaze na stadion uveriti u to, a siguran sam da su u dosadašnjem delu sezone videli da je ekipa na pravom putu da ponovo postane ono što je nekad bila - rekao je Džajić za klupski sajt.

Prema njegovim rečima, za još veće uspehe u evropskim okvirima potrebno je strpljenje.

- Plasman u drugu fazu Lige Evrope je nešto čime se svi zvezdaši već ponose. Sada nastavljamo borbu u prvenstvu kako bismo osvojili šampionsku titulu i kako bismo se ovog leta borili i za uspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona - poručio je Džajić.

FK Crvena zvezda
Svi zadovoljni: Predstavnici Gasprom njefta i Zvezde

Zajedno do 2020.

Crvena zvezda i ruska naftna kompanija Gazprom njeft produžili su ugovor do 2020. godine.
Posle svečanog otvaranja kupole Hrama Svetog Save, na kojoj je izradu mozaika takođe finansirao ruski gigant, održan je sastanak rukovodstva Gazprom njefta i Zvezde na kome ozvaničen nastavak saradnje i onoga što je najavio generalni direktor ruske kompanije Aleksandar Đukov prošlog oktobra prilikom posete crveno-belima.

Ugovor su potpisali predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović i Đukov, uz prisustvo generalnog direktora Naftne industrije Srbije Kirila Tjurdenjeva, generalnog direktora Zvezde Zvezdana Terzića i ministra energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandra Antića.

- Mi podržavamo klub već mnogo godina, a takođe aktivno doprinosimo vaspitanju mladih talenata za srpski fudbal. Crvena zvezda daje odlične sportske rezultate, kako u nacionalnom prvenstvu, tako i na evropskoj sceni. Sklapanje novog sporazuma je sasvim logičan nastavak naše saradnje sa Crvenom zvezdom - rekao je Đukov, a prenosi zvaničan sajt srpskog vicešampiona.

Tavamba kao crveno-beli

Malo zanimljive statistike:
* Leandre Tavamba je sam postigao više golova (4) za Partizan u grupoj i nokaut fazi Lige Evrope nego kompletan tim Crvene zvezde (3).
* Partizan je na samo jednoj utakmici u Kijevu primio više golova (4) nego Zvezda ukupno (3) u grupoj i nokaut fazi Lige Evrope.

Crno-beli ispred Intera

Nacionalni koeficijent srpskog klupskog fudbala, nakon zapaženih rezultata Partizana i Crvene zvezde u Ligi Evrope, napredovao je za četiri mesta i ove sezone završio na 25. poziciji liste UEFA.

Srbija je osvojila ukupno 6,375 bodova, ubedljivo najviše u poslednjih pet godina zahvaljujući tome što su Partizan i Crvena zvezda stigli do šesnaestine finala Lige Evrope, i sa ukupnih 18,750 našla se ispred Škotske (18,625), Belorusije (18,625), Kazahstana (18,125) i Norveške (17,425).

Trenutno ispred srpske lige su Bugarska (19,125), Azerbejdžan (19,125) i Švedska (19.975).
Gledajući klubove, Partizan je 78. na listi sa 17 bodova zajedno sa Evertonom i Slovanom iz Libereca, odmah iza zagrebačkog Dinama (17,5), a ispred Intera (16), Crvena zvezda je na 119. poziciji (10,75) ispred ruskih Anžija i Kubana, a iza francuskih Lila i Bordoa, dok je Vojvodina 191.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online