Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 08.12.2017.
17:59
Tanjug, Vestionline A

Zvezda obeležila 26 godina od svetske titule u Tokiju

Rukovodstvo, veterani, fudbaleri i stručni štab Crvene zvezde obeležili su danas jedan od najznačajnijih datuma u klupskoj istoriji - osvajanje titule šampiona sveta u Tokiju.

fkcrvenazvezda.rs
Foto: Ilustracija

Zvezda je pre 26 godina u finalu tadašnjeg Interkontinentalnog kupa savladala čileanski Kolo Kolo 3:0 i evropskoj tituli pridodala i svetsku krunu, a taj uspeh danas je obeležen simobolično uz šampanjac u svlačionici.

Počasni predsednik crveno-belih Dragan Džajić prvo je čestitao ekipi na pobedi protiv Kelna 1:0 i plasmanu u drugu fazu Lige Evrope.

- Želeo bih da iskoristim ovu priliku i da vam čestitam na uspehu jer ste obradovali veliki broj zvezdaša. Odigrali ste borbenu utakmicu i ono što ste obećali pre meča ste i ispunili. Vi ste igrači koji su sa stručnim štabom na delu posle mnogo godina doživeli afirmaciju i vratili Zvezdu tamo gde joj je i mesto. U ime svih ljudi vam čestitam i želim da nastavite ovako jer imate prostora da na proleće budete još bolji i uspešniji - rekao je Džajić.

On je potom poželeo da Zvezda ponovo bude prvak sveta.

- Pre 26 godina postali smo prvaci sveta, a ta titula je tek ove godine ozvaničena od starne FIFA. Želeo bih da opet doživimo takav uspeh. To nije lako, ali nastojte da ostvarujete što bolje rezultate. Tako veliki uspesi u istoriji kluba ostavljaju najlepša sećanja. Tokom prethodnih godina održavalo nas je to što smo bili prvaci sveta, pa je mogao da se opravda i poneki neuspeh. Ovo što ste vi uradili je veliki uspeh, mnogo ste obradovali Zvezdine navijače. Svi smo znali još na početku sezone da ste odlični igrači, a sada ste to i dokazali. Žao mi je što zbog gužve oko utakmice i nezgodnog momenta danas nismo pozvali sve igrače koji su tada postali prvaci sveta, ali biće prilike i za to - rekao je Džajić.

Fudbalerima i stručnom štabu obratio se i predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

- Čestitke za ono što ste pokazali na 14 međunarodnih utakmica ove sezone. Znate da ste zabeležili još jedan rekord, jer nijedna ekipa koja je krenula od prvog kola nije došla do eliminacione faze. Čestitke upućujem vama i stručnom štabu, jer bez predanog rada ne bi bilo rezultata. Ono što su naši fudbaleri uradili u Tokiju 1991. godine je inspiracija generacijama igrača koje su dolazile iza te slavne generacije. Svima vama taj uspeh treba da služi kao dokaz da se uz dobar rad mogu dosegnuti najviše moguće visine. Vremena su se mnogo promenila, danas se sudaramo sa bogatijim klubovima, ali čvrsta volja, organizacija i predan rad uvek daju rezultate - rekao je Mijailović.

Posebno su tople bile reči legende kluba Vladice Popovića, koji je sa klupe predvodio fudbalere u Japanu 1991. godine.

- Ako možete u narednom periodu da ponovite, na ovom mestu. Biću ovde da sačekam još nekoliko vaših titula. Želim vam mnogo uspeha u nastavku evropskog puta, u Zvezdi nikad nije lako, ali mi se svi borimo. Svima čestitam ovo što ste juče uradili i nadam se da ćemo u narednom periodu ponovo stisnuti jedni drugima ruke i da ćemo proslavljati neke još veće uspehe - istakao je Popović.

Zvezda će veliku svečanost, tradicionalno "Crveno-belo vece", održati 14. decembra, dan posle završetka prvog dela sezone.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online