Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 13.11.2017.
16:34
Vestionline, FSS A

Bunjevčević o udarima sa strane, novom selektoru, debitantima, povređenima...

Umesto da ovih dana budemo svedoci realne analize ostvarenog po završetku kvalifikacija za SP, u pojedinim medijima pojavljuju se u najmanju ruku nekorektni, ružni, zlonamerni i tendeciozni naslovi sa ciljevima koji sigurno ne doprinose dobroj atmosferi u srpskom fudbalu, navodi se na sajtu FSS, a na zadatu temu govorio je direktor Goran Bunjevčević.

FSS
Bunjevčević je pohvalio i selektora mlade reprezentacije Gorana Đorovića

Plasman na SP, odlične igre mlade reprezentacije, kao i ostalih mladjih selekcija, pa opet izgleda nije dovoljno da neko kaže, da dobro ste uradili posao?

- Izgleda da nekome, ne bih rekao mnogima, ali da pojedincima smeta što se reprezentacija Srbije plasirala na SP u Rusiji. I ne samo to, smeta im i što mlada reprezentacija ima odlične rezultate u grupi. A osporavali su Đorovića, koliko se sećam takođe. Mlađe kategorije su opet veoma uspešne, ali da krenemo redom sa rezultatima koji su ostvareni od septembra ove godine:

1. Srbija se plasirala kao prva u grupi na Svetsko prvenstvo
2. Mlada selekcija je prva u grupi sa četiri pobede iz četiri utakmice
3. Selekcija do 19 godina prošla prvi krug kvalifikacija
4. Selekcija do 17 godina prošla prvi krug kvalifikacija
5. Ženska selekcija do 17 godina prošla prvi krug kvalifikacija
6. Ženska selekcija do 19 godina prošla prvi krug kvalifkacija
7. Futsal reprezentacija je učesnik EP u Sloveniji

- Rezultati sada izgleda više nisu važni. Do pre godinu dana svi su govorili kako nemamo šta da tražimo u kvalifikacijama, da ćemo opet ostati bez plasmana na veliko takmičenje, a sada je sve to nevažno. Ovde se radi o tome da se napadi pojedinaca zasnivaju na činjenicama da menadžeri više ne mogu da sastavljaju tim, kao što su to činili ranije. Zbog toga smo, između ostalog, postigli zapažene rezultate u poslednjih godinu i po dana. U FS Srbije ne postoji haos, ne postoji privatizacija, niti bilo šta od onoga što se u negativnom kontekstu pojavljuje u javnosti. Rezultati su očigledno merilo uspeha ili neuspeha samo kad ih nema. Oni koji žele, sigurno nas neće destabilizovati. Nastavićemo da radimo, zato što za razliku od mnogih, mi ipak imamo rezultate koji stoje iza nas.

Kada će seniorski tim Srbije dobiti novog selektora?

- Do kraja godine. Ne znam kada se pojavila izjava bilo kog funkcionera FS Srbije da se pregovara sa bilo kim oko angažmana. Činjenica da nismo razgovarali ni sa jednim kandidatom jasno govori da onda niko nije ni mogao da odbije poziciju selektora, kad nikome nije ni ponuđeno. Uskoro ćemo sesti i pričati sa onima za koje procenimo da bi mogli da budu rešenje. Mnogi se nude... Posle imenovanja selektora saopštićemo koji su ciljevi na SP kao i u narednom ciklusu kvalifikacija za EP na kojem nismo bili 20 godina, kao što smo to saopštili i po imenovanju prethodnog selektora na početku kvalifikacija za SP u Rusiji.

Zbog čega se FS Srbije opredelio za azijsku turneju?

- Mislimo da je politika Saveza za utakmice protiv Kine i Južne Koreje bila da nastupe zabeleže pre svega mladi igrači i da tim potezom obezbedimo njihovo igranje za Srbiju u budućnosti. Da se ne dogodi novi slučaj Marka Arnautovića. Debitovali su Sergej, Veljković… Velika je stvar za srpski fudbal što će oni i momci poput njih sigurno biti oslonac nacionalnog tima u narednih deset godina. Debitovaće najverovatnije i Radonjić koji takođe ima veliki potencijal. Očigledna je bila naša namera da promenimo sastav, mnogi od onih koji su igrali u kvalifikacijama došli su umorni i povređeni, pa su opet bili maksimalno na raspolaganju. Da li je možda trebalo da ih držimo povređene u timu. Da li bismo onda izbegli zlonamerne spekulacije? I još jedna vrlo važna činjenica. Savez je od ove turneje zaradio mnogo. I zbog toga možemo da budemo apsolutno zadovoljni – zaključio je Goran Bunjevčević.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online