Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 09.11.2017.
16:03
Vestionline, Tanjug A

Krstajić: Poštovanje za Kinu, ali idemo na pobedu

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Mladen Krstajić i standardni reprezentaivac Dušan Tadić poručili su danas da veoma respektuju selekciju Kine, ali da srpski tim uvek ide na pobedu.

fss.rs
Konferencija za medije pred duel Kina - Srbija

Srbija će sutra u Gvangdžou odigrati prijateljski mec sa Kinezima, prvi na azijskoj turneji, dok četiri dana kasnije sledi duel sa Korejcima u Busanu.

- Kina se nalazi u velikoj ekspanziji što se tiče kvaliteta lige, klubova i same reprezentacije. A kada se radi o taktici, pripremamo se za ovaj meč kao i za svaki drugi. Respektujemo Kinu kao protivnika, gledali smo neke njene susrete i spremno dočekujemo ovu utakmicu - izjavio je Krstajić na konfernciji za medije.

Kineski novinari su podsetili Tadića da je već bio u njihovoj zemlji na Olimpijskim igrama 2008. i pitali ga šta očekuje od sutrašnjeg meča.

- Da, bio sam ovde 2008. na Olimpijskim igrama u Pekingu, takođe u Šangaju i Čen Čungu. Bilo je to divno iskustvo i uživao sam dosta. Znam da kineski fudbal raste svake godine i da dovodite mnogo dobrih igrača, liga vam je sve jača, fudbal kvalitetniji, bolji. Mislim da je sve to veoma dobro za vašu zemlju.

Krstajić je govorio i o tome koliko će njegovom timu pomoći činjenica da Nemanja Gudelj igra u Kini, a Dragan Stojković Piksi radi kao trener.

- Gudelj je pokazao kako jedan igrač treba da se odnosi prema obavezama u klubu i reprezentaciji. Što se tiče Stojkovića, imao sam prilike i da igram sa njim u reprezentaciji kada sam počinjao. On je legenda srpskog fudbala, veliko ime kao igrač i kao trener. Pričali smo o utakmici koja nas očekuje, rekao mi je mnogo lepih reči o kineskoj reprezentaciji i da je veoma zadovoljan boravkom u Kini.

Tadić je otkrio i da će Srbija igratzi u novoj formaciji (4-3-3).

- Idemo na pobedu kao u svakoj utakmici, istovremeno i da se prilagodimo zahtevima selektora pošto ćemo igrati u drugačijem sistemu. Jednostavno da pokušamo da prihvatimo što je brže moguće neke stvari. Kina kao protivnik? Mislim da su brzi i hitri, međutim, nisu dovoljno taktički obučeni. Vodi ih veliki trener, Marčelo Lipi, ali pokušaćemo da pobedimo, iako se radi o prijateljskoj utakmici - istakao je Tadić.

Utakmica između Kine i Srbije igra se sutra od 12.30 sati po srednjeevropskom vremenu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online