Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 23.09.2017.
10:56
M. Topalović - Vesti A

Srpski klub iz Toronta na pragu novog trijumfa: Orlovi lete ka tituli

Kanadski Beli orlovi iz Toronta ponovo su u trci za titulu u kanadskoj CSL ligi! Posle titula iz 2006. i 2016. naši momci na pragu su još jednog finala.

Privatna arhiva
Trenutna postava Belih orlova - stoje: Uroš Stamatović, Goran Škarić, Branislav Vukomanović, Bojan Nedeljković, Marko Marović, Zoran Pešić, Goran Švonja; čuče: Milan Kušić, Radenko Kamberović, Đorđe Jocić, Miloš Ljubenović, Miroslav Jovanović

- Završen je regularni deo sezone, gde smo pod nesrećnim okolnostima i sa samo jednim porazom završili na drugom mestu - analizira urađeno Uroš Stamatović, nekada as, trener, a sada sportski direktor Belih Orlova.

Reorganizacija lige

Sledeće godine liga će biti sa 12 klubova i biće puno kvalitetnija. Ove sezone ne takmiči se C.N.S.C. Toronto Croatia najveći rival Belih orlova, koji je upao u finansijske probleme, pa je zbog toga izostao veliki derbi na teritoriji Kanade.

- To drugo mesto omogućilo nam je prednost domaćeg terena do eventualnog finala "plej ofa".
Igra se po kup sistemu - jedna utakmica sa eventualnim produžecima i penalima.

- Generalno smo zadovoljni sezonom. Ekipa je pod vođstvom Branislava Vukomanovića, i u poslednjim utakmicama Milana Mijailovića, predstavila srpski fudbal u najboljem svetlu, kao i godinama unazad - ponosan je na rezultate Stamatović, uz napomenu:

- Tradicionalno smo najorganizovaniji i najpoznatiji klub srpske dijaspore!

Srpski Beli orlovi su posle prave drame i produžetaka pobedili SC Njaterloo sa 5:3, iako su od 79. minuta igrali bez isključenog Zubca, i plasirali se u polufinale CSL. Junak u nastavcima bio je dvostruki strelac Jovanović. U regularnom delu rezultat je bio 3:3 (1:2).

U Kanadi ima dosta zanimljivih detalja?
- Možeš da dovedeš čak 20 igrača pred "plej of"! Vaterlo je doveo 10 među kojima je bilo Hrvata i Bosanaca, ali nekako smo uspeli da ih eliminišemo - kaže Stamatović.

Sledi polufinale koje već izaziva veliku pažnju?
- Očekuje nas utakmica protiv Džork Italia Shooters, ekipe koja nam je nanela jedini poraz u regularnom delu, tako da imamo motiva
napretek. Nadamo se i velikoj podršci navijača protiv ekipe koja ima sjajne fudbalere. U drugom polufinalu sastaju se Vorkuta i Skarboro, ekipe u kojima prednjače Ukrajinci i Bugari, ali ima i fudbalera naših korena. Realno je da se titule dokopa pobednik našeg polufinalog para.

Privatna arhiva
Zadovoljan učinkom: Trener Belih orlova Milan Mijailović

Red, rad i disciplina

Milan Mijailović je tek mesec dana u klubu, ali pomak u igri je očigledan.

- Pohvalio bih igrače koji su izneli najveći teret. Veliki uspeh je i sam plasman u finale. Ne treba smetnuti s uma da je reč o fudbalerima koji nisu profesionalci. Svako od njih ima dodatni posao, ali redovno i vredno treniraju, a na utakmicama daju maksimum - kaže novi strateg.

Koji su pojedinci iskočili u prvi plan?
- Imamo iskusan tim u kojem su Kamberović, Škarić, Marović, Vukomanović, Velaševič, Kušić, Švonja, Pešić i ostali ne manje bitni. Naročito smo dobili dolaskom supertalentovanog trenera Milana Mijailovića, koji će nam pomoći i u osnivanju akademije fudbala Srpskih Belih orlova i eventualnoj humanitarnoj turneji sledećeg leta u Srbiji. Već smo u pregovorima s nekim klubovima koji bi da nas ugoste, a baza bi nam bila na Zlatiboru.

Neki apel?
- Ovim putem pozivam sve ljude dobre volje iz Toronta i Srbije da se uključe u našu humanitarnu akciju za pomoć deci i bolnicama u Srbiji. Aktivno se u akciju uključio dugogodišnji predsednik kluba Dragan Bakoč, bez koga Beli orlovi ne bi ni egzistirali.

Akademija za talente

Srpski Beli orlovi trenutno imaju bazu u pionirskom i juniorskim timu Toronto Sokolova koji se sa izuzetnim uspehom takmiči u fudbalskim ligama Toronta i starijim juniorima Srpskih Orlova.
Očekivanja su da će akademija punom parom proraditi sledeće godine. Akademija Srpskih Belih orlova pruža uslove za profesionalni trening i razvoj mladim Kanadskim talentima. Članove Akademije treniraće profesionalni trenerski kadar i igrači Srpskih Belih orlova.
Treninzi će se održavati na Centennial Hill terenima, a prikladno vremenskim uslovima sezona počinje u aprilu i traje do novembra. Članovima akademije na raspolaganju će biti:
- dvorana za treninge,
- teretana,
- teren sa idealnom podlogom,
- sala za sastanke,
- tri do četiri treninga nedeljno i utakmica subotom ili nedeljom,
- igrači su dužni da sami obezbede prevoz.
Srpski Beli Orlovi traže i podstiču mlade talentovane igrače rođene između 1993. i 1997. godine da postanu članovi elitnog fudbalskog programa. Iskoristite i usavršite svoj talenat i postanite asovi.

Privatna arhiva
Trio za budućnost: Nikolić, Milidragović i Kovačević

Neki novi klinci

Srpski Beli Orlovi ove sezone imaju drugačiji izgled i strategiju. Prvi put su podmlađeni i osveženi igračima koji su rođeni i fudbalski odrasli u Kanadi. Ideja da se uz dobre i iskusne igrače iz domovine dodaju domaći talenti, da se kale i sa uspehom dugo godina brane boje Orlova, počela je da se realizuje.

Sa velikim uspehom boje Orlova su branili Budalić, Braletić, Šćepanović (koji i ove godine predvodi ekipu) i još dosta igrača poniklih u Kanadi, ali odavno se nije desilo da su trojica poletaraca toliko važna za igru Orlova.

Uz već iskusnog i prekaljenog Miloša Šćepanovića, već drugu godinu standarnog Filipa Velaševića, od druge prvenstvene utakmice timu se priključio Luka Milidragović, posle njega Dušan Kovačević i na kraju Ivan Nikolić.

Već su pobrali simpatije i respekt i saigrača i trenera, idealan sklop mladosti, brzine i iskustva. Ulaze u utakmice spremni i željni dokazivanja, veliki talenti, poštujući starije i iskusnije, stičući dragoceno iskustvo, a sve na dobrobit ekipe i srpske zajednice.

Ljubav prema Srbiji

Iskusni defanzivac Zoran Pešić, neretko strelac kad ode u napad, odlično se snašao u Kanadi.
- Ljubav prema fudbalu i Srbiji nadvladava sve teškoće. Od sedam smo svi na nogama! Obavljam razne poslove, dva treninga dnevno, utakmice, putovanja... Jedva nađemo vremena za porodicu. Nije nam lako, ali smo u srcu svi pobednici. Rezultati koje ostvarujemo graniče se sa naučnom fantastikom - kaže Pešić.







 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online