Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 06.08.2017.
18:10 >> 22:20h
Vestionline A

Tavamba doneo nove bodove Partizanu (VIDEO)

Fudbaleri Partizana upisali su i treću pobedu u domaćem šampionatu pošto su u meču 3. kola kao gost savladali Spartak u Subotici sa 1:0 golom Tavambe u 20. minutu.

M. Todorović
Tavamba je doveo Partizan u vođstvo

Odluka čelnika lige da početak utakmice bude pomeren za sat vremena u odnosu na prvobitni termin pokazala se kao logičan potez pošto je i u 19 sati na severu Srbije bilo prilično toplo što je u dobroj meri uticalo i na kvalitet igre.

Nije bilo lako ni disati danas u Srbiji, a kada se tome doda i trčanje za loptom onda se dobija još teža kombinacija. U takvim uslovima nešto bolje su se snašli igrači Partizana koji su u drugom delu prvog poluvremena stvorili tri stoodstotne šanse od kojih su iskoristili prvu preko Tavambe.

Na kraju će se ispostaviti da je to bio i detalj odluke pošto Subotičani nisu ni došli do prave šanse za izjednačenje, odnosno imali su samo nekoliko udaraca sa distance, a kada bi lopta išla u okvir gola Kljajić je odlično reagovao.

Tako sada Partizan uz Vojvodinu ima maksimalnih devet bodova, a jedino još može da im se priključi Crvena zvezda ako u poslednjem meču kola savlada Čukarički (poluvreme 1:0).

Spartak - Partizan 0:1 (0:1)

Tavamba 30  

Sudija: Srđan Jovanović (Beograd)

Stadion: Gradski u Subotici

Gledalaca: 5.000

Žuti kartoni: Ćalasan (Spartak)  

Spartak: Ostojić, Abaz (46 Torbica), Ćalasan, Hajdin, Ivanović (68 Čečarić), Jočić, Kerkez, Nikolić, Savković, Šimura, Stojković.  

Partizan: Kljajić, N.R. Miletić, Ćirković, Ostojić, El Munir, Jevtović, Everton, Suma (64 Đuričković), Pantić, Đurđević (81 Kosović), Tavamba (90+2 Jovanović). 

 

Superliga Srbije, 3. kolo, Petak: Napredak - Radnik 1:2 (Šljivić 39pen - Zlatanović 5, Mićić 61), Subota: Zemun - Radnički Niš 1:2 (Vučić 35 - Arsić 7, 9pen), Javor - Mačva 0:4 (Jeremić 61, Matić 69, 83, Jovanović 82), Mladost Lučani - Rad 2:1 (Pešić 3, Radivojević 14 - Volkov 45) , Vojvodina - OFK Bačka 1:0  (Malbašić 83), Voždovac - Borac 2:1 (Srećković 59, Perović 88 - Savić 28), Nedelja: Spartak - Partizan (Tavamba 30), Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (Pešić 20, 74, Stojković 81).

Standings provided by Sofascore LiveScore

Tok meča:

Drugo poluvreme

90+3. minut - Utakmica je završena Spartak - Partizan 0:1, crno-beli su upisali i treću pobedu u domaćem šampionatu i imaju maksimalan učinak kao i Vojvodina
90. minut - Još tri minuta nadoknade u Subotici

77. minut - Kljajić ne dozvoljaval da lopta uđe u gol posle udarca Hajdina

70. minut - Još 20 minuta do kraja, crno-bečli sigurno brane stečenu prednost i vreba priliku da je duplira
64. minut - Đuričković je zamenio Sumu

58. minut - Bomba Stojkovića sa oko 30 metara, lopta ide pored gola

53. minut - Kakav pokušaj Tavambe, volej sa oko 25 metara, ali lopta ide tik iznad prečke

47. minut - Šansa za Đurđevića, ali nije uspeo da lobuje golmana 
46. minut - Utakmica je nastavljena, Torbica je promenio Abaza u domaćem timu

Prvo poluvreme

45+2. minut - Završeno je prvo poluvreme, Spartak - Partizan 0:1, gosti zasluženo vode pošto su iskoristili jednu od tri velike šanse koliko su ih stvorili

45. minut - Igraće se dva minuta nadoknade izgubljenog vremene
41. minut - Oprobao je udarac Mile Savković, loptaide daleko od gola Partizana

39. minut - Kakva šansa za crno-bele, Đurđević je prosledio loptu Sumi, ovaj je predriblao golmana Spartaka, ali je posrnuo i nije imao snage da je gurne u gol

31. minut - Još jedna velike šansa za Partizan, Tavamba nije na vreme proigrao Đurđevića koji je bio u odličnoj poziciji za gol

30. minut - GOOOOOOOL, Partizan je poveo iz prve ozbiljnije akcije, Jevtović je izbacio Tavambu, a ovaj lobovao istrčalog Ostojića - 0:1

29. minut - Gužva u šesnaestercu Subotičana, izblokiran je Suma
Sudija Jovanović je pozvao jednominutni odmor kako bi se igrači okrepili. Vreme je izuzetno teško za igru i zbog toga ni jedni ni drugi nisu na svom nivou.
23. minut - Ostojić je probao posle kornera, nije bio ni blizu
20. minut - Za sada nešto bolji Spartak, ali nema pravih šansi ni na jednoj strani
11. minut - Ćirković otklanja opasnost ispred gola Partizana
7. minut - Opsana napad Spartaka, ali je Abaz bio u ofsajdu

3. minut - Atraktivan pokušaj Đurđevića, ali lopta ide pored gola

1. minut - Uz malo zakašenjenje utakmica je počela, sa centra su krenuli gosti

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online