Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 29.07.2017.
12:21
Vestionline A

Zvezda nastavlja rat: Kokeza diriguje, FSS reketira

Fudbalski klub Crvena zvezda uputio je danas otvoreno pismo svim članovima Superlige u kojem je izneto nekoliko tačaka koje dokazuju da Fudbalski savez Srbije (FSS) ne radi u skladu sa propisima i da funkcioniše po volji predsednika Slaviše Kokeze.

youtube.com/FSSrbije
Na udaru crvemo-belih: Slaviša Kokeza

Zvezda je potencirala nekoliko pitanja, poput nezavisniog arbitražnog suda FSS, oduzimanje TV prava klubovima Superlige", ujedno optuživši Kokezu da "sam donosi sve odluke", a Savez za reketiranje klubova.

Ujedno, navodi se i da je veliki broj odluka suprotan onome što propisuju UEFA i FIFA, kao i da je značajan deo tih odluka i nezakonit.

Na ovaj način ponovo je otvoren front između Zvezde i FSS posle teških reči u finišu minule sezone kada su crveno-beli optužili Kokezu za, kako su tada naveli, otimanje šampionske titule.

Pismo Crvene zvezde prenosimo vam u celosti:

"Poštovani,

Shodno poslednjim dešavanjima u fudbalskoj organizaciji i donošenjem pojedinih odluka od strane predsednika FSS, neophodno je sazivanje sednice Izvršnog odbora Zajednice Superlige Srbije na kojoj bi se diskutovalo o mnogim važnim pitanjima i gde bi trebalo doneti određene veoma važne odluke koje su u interesu fudbala.

Nažalost, mišljenje i stavovi klubova Superlige Srbije postali su nebitni, odluke koje se donose nisu u interesu fudbala i razvoja fudbalskog sporta, već se samo ispunjavaju želje predsednika FSS Slaviše Kokeze. Cela fudbalska organizacija svedena je na samovolju jednog čoveka, predsednika FSS.

Na ovaj način potcenjeni su svi klubovi Superlige, ljudi koji ih vode i ulažu značajna lična sredstva u njihovo funkcionisanje. Među klubovima Superlige mora postojati konsenzus i otvorena i iskrena diskusija, sa ciljem njihovog unapređenja.

Predsednik FSS želi da rukovodi klubovima i udruženjem klubova Superlige na način da se po njegovom nalogu zakazuju sednice Skupštine Zajednice, na kojima bi se donosile odluke po njegovoj želji i direktivi, bez ikakvih razgovora sa klubovima i poštovanja njihovih stavova i mišljenja. Poslednji u nizu je pokušaj, kroz naređenje predsednika, da se na brzinu, u roku od 5 dana, organizuju skupštine Superlige i Prve lige Srbije, van svih statutarnih rokova koji predviđaju minimum od 7 dana za dostavljanje poziva sa kompletnim materijalom za sednicu.

Ostvarivanje opštih interesa, zajedničkih ciljeva i zajednički rad na svim problemima sa kojima se susreću klubovi ne postoji, jer se radi na potpunom razjedinjenju klubova, kako bi predsednik FSS uspostavio potpunu kontrolu nad klubovima, koji postaju poligon za ispunjavanje njegovih želja i ideja koje nemaju apsolutno nikakvu opravdanost.

U poslednjih godinu dana urušen je sistem i svrha Fudbalskog saveza Srbije, čiji je osnovni princip postojanja organizacija i uređenje fudbalskog sporta u Republici Srbiji, koji bi trebalo da funkcioniše kao nepolitički i nedobitni sportski savez, zasnovan na principima integriteta i sportskog duha i u skladu sa principima fer pleja.

Čitav Fudbalski savez sada funkcioniše kao privatno vlasništvo jednog čoveka, koji u tome vidi samo sopstveni interes. Organizacija je reč koja ne postoji zbog gubljenja sistema, jer se sve zasniva na njegovim nalozima i naređenjima i sve se rešava pod floskulom 'rekao Kokeza'.

Svi članovi Fudbalskog saveza su zastrašeni, zdrave i normalne diskusije među članovima više nema i zabranjeno je iskazivanje sopstvenog mišljenja, jer ako mišljenje bilo kog člana nije u skladu sa mišljenjem predsednika, takav član se odmah smatra nepodobnim i odmah se na perfidne načine pristupa njegovom udaljenju iz fudbalske organizacije.

Sportski duh, poštovanje i principi fer pleja su potpuno marginalizovani, a uvedeni su principi jednoumlja, nesportskih i nečasnih radnji zasnovani na lobiranju metodama zastrašivanja.

Svi organi Fudbalskog saveza imaju samo formalnu ulogu jer se ni jedna bitna odluka ne donosi kako bi trebalo, na sednicama tih organa, nego po naređenju predsednika.

Izvršni odbor Fudbalskog saveza, kao izvršni organ, sastaje se samo formalno i na sednicama nema diskusije već se samo čitaju unapred pripremljene odluke po nalogu predsednika.

Odbor za hitna pitanja (čitaj: predsednik) donosi sve važne odluke uglavnom bez sastajanja njegovih članova, kao da su sva pitanja u fudbalu toliko hitna, iz čega se nedvosmisleno vidi da se sve radi formalno i po naređenju i želji jednog čoveka.

Sve ostale komisije i statutarna tela saveza ne donose svoje odluke bez 'konsultacija' sa predsednikom čime je izgubljena svrha njihovog postojanja", piše u pismu Crvene zvezde.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online