Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 05.07.2017.
22:07
mondo.rs A

Đukić: Partizan - moderna ekipa spremna za Evropu

Trener crno-belih Miroslav Đukić poslednjeg dana priprema u Sloveniji sumirao utiske

Miroslav Todorović
Noge su još uvek teške: Miroslav Đukić

Utakmicom protiv Urala (1:0) u utorak uveče fudbaleri Partizana završili su drugu fazu pripremnog perioda odrađenog u Sloveniji. Crno-beli odigrali su četiri kontrolna meča, zabeležili tri pobede i poraz od CSKA (0:3). 

Posle sedam dana na Zlatiboru i deset u Moravskim Toplicama, trener "parnog valjka" Miroslav Đukić u razgovoru sa beogradskim medijima sumirao je utiske.

"Odlične pripreme", počeo je strateg crno-belih. 

"Imam samo reči hvale za igrače, ponašali su se i trenirali sjajno. Imamo stabilnu, modernu ekipu, koja igra agresivno i dobro brani, prezadovoljan sam", ocenio je Đukić u kratkim crtama četiri nedelje rada sa prvotimcima crno-belih.

Partizan je spreman za takmičarske utakmice?

"Golovi će doći vremenom, bitno je da imamo šanse, da smo čvrsta i homogena ekipa, da smo u svakom momentu dobro postavljeni. Insistirao sam na taktičkoj disciplini od početka, ekipa je shvatila da bez toga nema uspeha u Evropi. Svakoga dana sve više i više napredujemo. Ulazimo spremni u kvalifikacije za Ligu šampiona i prvenstvo."

Miroslav Todorović
Samo reči hvale: Pandurović i Đukić

Da li ima prostora za napredak u igri Partizana?

"Ima i to mnogo. Noge su još uvek teške... Vrlo je bitno da budemo agresivni, da počnemo neke stvari da radimo po automatizmu. Kada se sve to stabilizuje, kada memorišu postavku, njihov kvalitet doći će još više do izražaja. Sada se mnogo više troše." 

Tandem Đurđević - Leonardo je tek nekoliko dana zajedno. Šta očekujete od njih?

"Tek su počeli s nama pripreme, moraju prvo da se adaptiraju na to što želimo. Leu treba još više vremena da se pripremi, bitno je da hoće. Izuzetno su važni za nas. Oni su taj plus skoji čini prevagu."

Lazar Ćirković se nameće kao starter, odnosno jedan od dvojice štopera koji će da počinju utakmice.

"Dao nam je stabilnost, sigurnost, u paru sa Bojanom Ostojićem odlično funkcioniše, bekovi takođe. Još sam zadovoljniji celim blokom u defanzivi, kako pomažu jedni drugom. To nam daje stabilnost, iz nje ćemo napredovati i u ofanzivi."

Miroslav Todorović
Igrači su spremni na žrtve


Danilo Pantić se takođe nameće...

"Ne mogu naučiti ni Pantića da igra fudbal, ni Necu, ali kada ih vidim koliko se trude da ispune defanzivne zadatke, zaista sam presrećan da su spremni da se žrtvuju za ekipu. Svesni su da bez toga ne mogu da napreduju, da ne mogu u Evropu. Imaju ogorman talenat, ali bez ovoga... To je za nas velika stvar."

Da li je izdanje protiv Kopenhagena recept kakav Partizan želite?

"Jeste recept kako Partizan treba da igra, kao i drugo poluvreme protiv CSKA i Urala. Naša ideja od početka je da igramo agresivno, brzo, tečno. U pitanju je predivna grupa momaka, profesionalci su i sve je proteklo u harmoniji. Ponekad razmišljaš – zbog čega sve ovako dobro ide, kako nema konflikta. Imamo sve preduslove da napravimo veliki rezultat u sezoni."

Da li smo protiv Urala videli i startnih 11 za Budućnost 11. jula u Beogradu?

"Tim se kristališe, nismo tu da izmišljamo toplu vodu. Nema potrebe za velikim promenama. Postoje igrači koji hoće da preotmu mesta, ubace se u ekipu. Stvorena je sjajna atmosfera, da jedni drugi teraju napred. Postajemo sve bolja, čvršća i homogenija ekipa."

Da li će Leonardo biti spreman psihički da odgovori na terenu?

"Sigurno da mu sva ta dešavanja oko ugovora i dogovora s klubom ne idu na ruku. Stručni štab mu pruža obe ruke, želimo Leonarda, sad zavisi od njega. Hoćemo pravog Leonarda, koji pravi razliku, koji je sa ekipom... Takav nama treba!! 

Miroslav Đukić insistira na brzoj predaji lopte, posedu i visokom presingu.

"Napadamo s mnogo igrača, kada dođe do gubljenja lopte – ukoliko nema brze reakcije, dolazilo bi do kontranapada koji bi nam pravio štetu. Moramo da "davimo" protivnika. Ekipa shvata da je to pravi put. Možete vi da im pričate, ali ako to ne daje rezultate... Ovako, kad vide da to pije vodu, da oni izgledaju kao evropske ekipe na televiziji - onda sve lakše ide. Partizan je uvek bio pravi, sada smo moderni, ulazimo sa samopoudanjem u prvenstvo i kvalifikacije za Ligu šampiona."

Miroslav Todorović
Moderni i puni samopouzdanja


Suma?

"Svi koji prave razliku - naći ćemo im mesto. Bitno je da nam dođu veliki igrači. Mi smo momcima predložili ideju, bili su saglasni, prihvatili su je, ne može niko da je odbaci, iskoči iz nje. 

Od Đukića se često tokom utakmica može čuti povik "opa". Pitali smo trenera Partizana šta on znači?

"Poziv na juriš, promenu strane, da ne bude na njoj gužva. To je meni signal... O tome stalno pričam igračima, treba da naučite da ih čitate."

Mnogo učestvujete u utakmici?

"Dok ne steknu te automatizme biće tako. Pokušavam da budem blizu, da im usađujem to u glavu. Mirniji sam kada pričam, kada živim utakmicu s njima. Kako ste stariji, gubite moć i snagu, ali dobijate pamet."

Kakav doček očekujete u Humskoj?

"Navijači će nas uvek podržati, bitno je da ih imamo uz sebe. Najvažnije, da podrže igrače, za mene su oni svetinja, nikad sebe nisam stavljao u prvi plan. Fudbaleri su protagonisti, treba sve to da pokupe. Tu sam da im pomognem, da ih vodim, uputim, preuzmem odgovornost na sebe", podvukao je Miroslav Đukić.

Miroslav Todorović
Četvore oči bolje vide

UČINAK PARTIZANA NA PRIPREMAMA

Na Zlatiboru

Zeta 0:1, Mladost Lučani 0:1

U Sloveniji

Kapfenberg 2:0, Kopenhagen 3:2, CSKA 0:3, Ural 1:0

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online