Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 24.06.2017.
10:03
Vestionline, Tanjug A

Milijaš: Bitno je da jako počnemo sezonu

Kapiten fudbalera Crvene zvezde Nenad Milijaš kaže da ga boli što skoro deceniju nisu igrali u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja i da nije očekivao da će baš njegov gol protiv Bajerna biti poslednji za crveno-bele u toj rundi.

EPA/KOCA SULEJMANOVIC
Davne 2007. Nenad Milijaš je postigao poslednji gol za Zvezdu u grupnoj fazi Lige Evrope

Milijaš je 25. oktobra 2007. godine bio strelac fantastičnog gola za vođstvo od 2:1 protiv minhenskog giganta na stadionu Rajko Mitić, ali je Bajern u finišu napravio preokret koji se i dalje pamti 2:3. Nepunih 10 godina kasnije Crvena zvezda još traži mesto u Evropi, a prvi rival na tom putu biće im Florijana sa Malte u četvrtak.

- U Zvezdi se uvek traži prolazak u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja, navijači 10 godina to čekaju. Jako mi je čudno što sam baš ja dao poslednji gol u Ligi Evrope. Voleo bih da ovaj tim uspe da prođe u Ligu Evrope. Sigurno je da će biti jako, jako teško, dalek je put, ali imamo šansu i moramo da pokušamo jer posedujemo kvalitet - rekao je Milijaš Tanjugu na pripremama crveno-belih na Zlatiboru.

Iskusni vezista priznao je da mu teško pada što Crvena zvezda, posle duela sa Bajernom, Bragom, Boltonom i Arisom pomenute 2007. godine, nije bila učesnik po grupama UEFA takmičenja.

- Kao i svaki navijač naravno da nisam očekivao tako nešto, teško mi pada... U Zvezdi se očekuje da igraš u Evropi, ali mnogo klubova ulaže dosta novca i to u nepoznatim zemljama za fudbal.

On je objasnio da je, u odnosu na prošlu deceniju, teže ući u Ligu Evrope, posebno ako nisi šampion svoje zemlje.

- Sve se promenilo, isto tako i ulaganje u fudbal, na primer u Kazahstanu i Azerbejdžanu mnogo ulažu, dosta igrača im dolazi, a mi imamo mnogo talenta. Ipak, ne treba stavljati pritisak na mlade igrače.

Iza crveno-belih je loša sezona, tri kola pre kraja ispustili su titulu i izgubili u finalu Kupa Srbije od Partizana. Međutim, bivši repezentativac Srbije upozorava da rane iz prošle sezone ne smeju da postoje.

- Iz nedelje u nedelju imamo utakmice i rana ne bi smelo da bude, u suprotnom mora što pre da se isčiste iz glave. Lično ih nemam, trudim se i da ekipa nema i da ih neće imati. Bitno je da počnemo jako sezonu protiv Florijane - rekao je Milijaš, dodavši da se na prvu loptu vidi da je novajlija Rikardinjo odličan igrač.

Milijaš smatra da je u generalnoj probi protiv Radara iz Pljevalja (0:0) bilo dobrih strana, ali da očekuje bolje partije kada dođu zvanične utakmice.

- Nije bilo toliko loše što se tiče igre, stvorili smo dosta šansi, a problem je bio u tome što nismo uspeli da postignemo gol. Možemo da tražimo razloge u umoru, ali morali smo da damo gol. Dozvolili smo im dve šanse, igrali smo čvrsto u odbrani. Normalno da očekujem bolju igru, duel sa Florijanom je blizu, nama pripreme još traju i sigurno je da ne možemo da uđemo totalno spremni. Nije bilo vremena, ali nema popravnog.

Milijaš je istakao da mu se sviđa rad pod novim trenerom Vladanom Milojevićem.

- Čovek zna šta hoće, kažu forsira čvrstu disciplinu, nije baš tako, to je normalna disciplina u grupnom sportu. Imam najduži štaž u Zvezdi, jedan sam od najstarijih i tu sam da mu pomognem - zaključio je Milijaš.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online