Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 15.05.2017.
08:42
Vestionline A

Partizan odgovorio na optužbe komšija

Iz Zvezde grme: Partizan je lopov, FSS je saučesnik, a nije dugo trebalo, pa su se oglasili i čelnici kluba iz Humske.

Tanjug
Detalj sa poslednjeg večitog derbija

Saopštenje FK Partizan prenosimo u celosti: 

- S obzirom na izuzetno nizak nivo poslednjeg saopštenja rukovodstva Crvene zvezde, koje vrvi od kleveta, insinuacija i uvreda, najradije se ne bismo oglašavali, ali zbog javnosti i istine radi moramo. Sve što je FK Partizan uradio u ovom prvenstvu, uradio je igrama na fudbalskom terenu. Sve su to učinili naši igrači i stručni štab na čelu sa g. Markom Nikolićem. Za Partizan igraju samo igrači koji su registrovani i koji su u sastavu fudbalskog tima, niko drugi. Nazvati to lopovlukom, kao što stoji u više saopštenja Crvene zvezde je nedostojno i predstavlja "presnu laž.

- Partizan prijateljske utakmice igra isključivo u pripremnom periodu, kao i u pauzi prvenstva, a sve druge utakmice odigrane u okviru Super lige Srbije su takmičarske. O vrednosti fudbalskog kluba Partizan i igračkoj dominaciji najbolje govore rezultati tri derbi utakmice sa Crvenom zvezdom u kojima je naš fudbalski rival uzeo od mogućih devet samo jedan bod i to golom posle gol-auta. Čak ni posle tog gola iz gol-auta na utakmici koju je sudio Majo Vujović, kojeg bije glas da je zvezdin navijač, mi iz Partizana to nismo nazvali lopovlukom, već „teškom materijalnom greškom” tog istog sudije i njegovog pomoćnog sudije, već znamenitog Srđana Obradovića. 

- Kao što nikakvog lopovluka od strane Partizana nije bilo, tako nije moglo biti ni bilo kakve „saglasnosti” za taj „lopovluk” od strane FSS, niti može biti reči o bilo kakvim „dvostrukim aršinima” fudbalskog saveza niti njegovih rukovodilaca. Takođe je opšte poznato da se na gotovo svim funkcijama u fudbalskoj organizaciji, po njihovom vlastitom priznanju nalaze zvezdaši, čime se g. Dušan Mrakić javno hvali. 

- Partizanu ne treba bilo čija i bilo kakva vansportska i vanfudbalska pomoć, ni sad, ni u budućnosti. FK Partizan su organi FSS potrebni da omoguće i zaštite regularnost takmičenja u koju smo i do sada, ne baš bez izvesnih sumnji, verovali. Nije nam nejasno da su poslednja saopštenja iz FK Crvena zvezda upravo vršenje žestokog pritiska na ukupnu fudbalsku organizaciju, pa i na predsednika FSS u cilju da se regularnost u završnici prvenstva grubo krši u korist Crvene zvezde. 

- To se posebno čini pred utakmicu 36. kola SLS Radnički Niš – Partizan. Ako je već nekom smetalo mirno praćenje utakmice Partizanovih navijača u 35. kolu SLS protiv ekipe Voždovca van stadiona Partizana, pitamo se kako to da mu se dopada protesna šetnja Zvezdinih navijača ulicama Beograda? Karakteristično je da nijedno saopštenje FK Crvena zvezda uopšte ne pominje kvalitet fudbalske igre, fudbalski teren, a ni rezultate u derbijima koji su za njih katastrofalni. 

- Sva saopštenja odreda su usmerena na ono što se dešava van sporta i na to i samo na to su naši konkurenti koncentrisani. I to jasno govori o čemu se radi. Ima u tim izjavama i zvaničnim saopštenjima svega i svačega, ali ni reči o fudbalu. Sva ta saopštenja su samo pokušaj da se svi svrstamo u koš u kojem smo svi isti, u kojem svi nešto mešetarimo, krademo, varamo – nismo isti! Partizanovi fudbaleri sve što su postigli uradili su svojom igrom, a niko iz Partizana, niti je bilo šta nameštao, niti ima veze sa bilo kakvim nameštanjima, kladionicama, „prelazima”. 

- Mi nikada nismo pokušali da se takmičimo sa ljudima koji su, kao što je opšte poznato, ogrezli u raznim vansportskim radnjama. Znali smo i znamo da na tom polju nemamo šta da tražimo i da moramo da se koncentrišemo na ono što jedino i najbolje znamo – sport. I to je i samo to u našoj fudbalskoj igri urodilo plodom, te smo uvereni da će tako i ostati.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online