Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 03.05.2017.
13:16
Vestionline A

Decenija škole fudbala Viktorija star

Od prvog treninga, krajem marta 2007, pa sve do danas, fudbalske veštine je učilo blizu 5000 dečaka i devojčica.

Promo (Viktorija star)
Osnivač Viktorije star Dalibor Aćimović sa mladim članovima ovog kluba

- Počeli smo treninge sa 50 dečaka. Iznenađeni smo bili brojem zainteresovanih roditelja u tom periodu, u situaciji kada nismo za sve imali ni dovoljan broj lopti, ni dovoljno dresova da bismo ličili na pravi fudbalski klub. U hodu smo rešavali svaki problem. Vodili nas je želja za uspehom u započetoj misiji, a želja dece da napreduju i takmiče se sa vršnjacima bila je glavni energent za našu tek upaljenu fudbalsku mašinu - rekao je osnivač i predsednik kluba Dalibor Aćimović.

Ubrzo su se selekcije ovog kluba priključile takmičenjima.

- Već posle prve godine rada napravili smo dve takmičarske ekipe za Mini-maksi ligu i bili smo više nego uspešni u tom pokušaju da igramo sa starijim i iskusnijim ekipama. U međuvremenu, mnogi od naših tadašnjih rivala su nestali sa fudbalske mape. Mi i dalje trajemo, u istoj ligi se borimo sa sedam ekipa, a svake godine po nekoliko naših polaznika posle završene obuke zablista u većem klubu.

Anđela fudbalsko blago

U Viktoriji star su ponosni i na dečake i na devojčice koji su prošli kroz ovaj klub.

- To se posebno odnosi na Anđelu Popović (2004) za koju su zainteresovani najbolji ženski klubovi širom Evrope, kao što su Volfzburg ili Lion. O njenim igrama u dresu Viktorije Star još se priča u beogradskim fudbalskim krugovima. Zapamćeno je i prepričava se da je igrajući u konkurenciji dečaka jedne sezone na 14 utakmica dala 50 golova, što se sigurno neće ponoviti u skorije vreme. Njeni golovi, kao i golovi drugih naših bisera, doprineli su da pred “ljubičastima” padnu najjači timovi Srbije - Crvena zvezda, Rad, Čukarički, OFK Beograd, a takav pobednički mentalitet izgradili su nam dečaci rođeni 2006, 2007. i 2008. godine - istakao je Aćimović.

Viktorija star danas ima predstavnike i van granica Srbije.

- Jedan je čak zaigrao i na “Stamford bridžu” u Londonu. Reč je o našem Lazaru Đuroviću, momku rođenom 1997. godine, koji je kao profesionalac prešao u Makabi iz Tel Aviva i dobio priliku da u Omladinskoj Ligi šampiona prošle godine debituje baš protiv Čelzija na njegovom terenu. Ponosni smo i na Aleksu Bajovića (1999. godište) koji nastupa za Rad, Uroša Kostića (1999. godište) i Marka Ćurića (2003. godište) u Crvenoj zvezdi i druge. Stasavajući kod nas punih šest godina oni su odlučili da fudbal bude i njihova budućnost. Za sada, uspešno preskaču sve prepreke. Za koju godinu ovoj odabranoj grupi moglo bi da se pridruži još dečaka i devojčica, budući da sada u Crvenoj zvezdi, Radu i Partizanu igra i trenira oko 20 naših bivših učenika.

U ovom klubu ističu da svrha postojanja nije samo rad na fudbalskim elementima na terenu, za koje su zaduženi treneri koji iza sebe imaju višedecenijsko iskustvo sa mlađim kategorijama i poseduju UEFA "A" i "B" licence.

- Naša misija je veća od toga! Izgradili smo gotovo familijaran odnos u klubu koji se prenosi sa generacije na generaciju. U igri učimo šta je disciplina, organizacija, racionalnost, a kasnije se sve naučeno primeni u školi, pa otuda imamo dobre fudbalere i odlične đake. Zato su naši treneri doživeli da ih deca u pismenim zadacima iz srpskog jezika opisuju kao omiljene ličnosti i da za te radove dobijaju čiste petice. To su rezultati naše dosadašnje misije i naš razlog za ponos - zaključio je Aćimović.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online